ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>ASAYİŞ
12 Haziran 2018 Salı - 16:16

Akar, Irak'ın kuzeyinde yürütülen harekatı takip etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik hava harekatlarını Eskişehir'deki harekat merkezinden takip etti ve açıklamalarda bulundu.

Akar, Irak ın kuzeyinde yürütülen harekatı takip etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik hava harekatlarını Eskişehir'deki harekat merkezinden takip etti ve açıklamalarda bulundu. Akar, "Terörle mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecek. TSK, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarından temizlendikçe daha da güçlendi" dedi.

Dün akşam beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına giden Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının kullanmaya başlayacağı yeni üniformalardan giydi. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'ne geçerek brifing alan ve çalışmaları denetleyen Akar, daha sonra gece yarısı Irak'ın kuzeyindeki hedeflere yönelik hava harekatının bir bölümünü takip etti. Kandil başta olmak üzere Hakurk ile Avaşin-Basyan'a yönelik harekatlarda teröristlerin sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 12 hedef imha edildi.

Akar burada gerçekleştirdiği konuşmada, "Asil Türk milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şanlı tarihinden süzülüp gelen köklü gelenekleri, milli ve manevi değerleri ile anayasada belirtilen çerçevede ve yasalar doğrultusunda milletinin emrinde ve daima görevinin başındadır. Aziz milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle Türk Silahlı Kuvvetleri, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliği ile milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için kendisine verilecek her türlü görevi canı pahasına yerine getirme azim ve kararlılığını göstermektedir. Gece gündüz, yaz kış, dağ-bayır demeden başta FETÖ, PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleri olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve Kandil ve Sincar dahil sınır ötesinde terörle mücadele harekatı, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

"TSK, 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİ SONRASINDA FETÖ MENSUPLARINDAN TEMİZLENDİKÇE DAHA DA GÜÇLENDİ"

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Akar, "'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarından temizlendikçe daha da güçlendi. Bunun en güzel kanıtının da darbe girişimi sonrasında icra edilen terörle mücadele harekatı, çukur operasyonları, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları neticesinde elde edilen üstün başarılardır. Astana mutabakatı çerçevesinde, İdlib gerginliği azaltma bölgesinde de 12 gözlem noktası tesis edildi. Rusya Federasyonu ve İran ile birlikte bölgede ateşkesin idamesi ve sivillerin güvenliğinin sağlanması için azami gayret sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"TSK’da personel eğitimi ayrı önem taşımakta. Verilen görevlerin etkin olarak yerine getirilebilmesi için nitelikli personel yetiştirilmesi hayati öneme sahip. Bu kapsamda örgün eğitimden sonra Atatürk’ün özdeyişi 'Mekteb-i Asli Kıtadır' düsturu ile kıtalarda da öğrenmeye tatbikatlar ile devam edilmesi gerekmektedir."

Akar bu vesileyle, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan personeli operasyonlarda gösterdikleri kahramanlık ve fedakarlıklardan dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Akar, icra edilen harekat ve faaliyetler kapsamında elde edilen başarılarda en büyük pay sahibi aziz şehitlere Allah’tan rahmet, çatışmalarda yaralanan kahraman gazilere acil şifalar, şehit ve gazilerin değerli ailelerine sabır temennisinde bulundu.

 
Dolu yağışı kayısıyı vurdu
 
11 İlde FETÖ/PDY operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç kızın hayatını polis kurtardı
Erzurum’un Palandöken ilçesinde inşaat halinde bırakılan ve akıbetinin ...
“Son bir haftada 69 terörist etkisiz hale getirildi”
İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içerisinde yurt içinde gerçekleştirilen ...
Horasan’da dilenci operasyonu
Horasan ilçesinde sivil polis ekipleri, vatandaşların dini duygularını ...
 
Horasan'da traktör devrildi: 3 yaralı
Erzurum'un Horasan ilçesinde meydana gelen kaza da 3 kişi yaralandı.
Göle yolunda kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Ardahan'ın Göle ilçesinde, bir otomobilin şarampole devrilmesi sonucu ...
Sözde sıkıyönetim komutanına müebbet hapis
Tunceli Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı olan Tuğgeneral Abdulkerim ...
 
TSK: ''64 terörist etkisiz hale getirildi''
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Diyarbakır, Mardin, Şırnak ile ...
Kaçarken yakalanan FETÖ üyesi ve eşi tutuklandı
Yunanistan’a kaçarken yakalanan FETÖ’nün vali yardımcısı ve kaymakam sorumlusu ...
TSK Mehmetçik Vakfından mevlit
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Ramazan ayı münasebetiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva