ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
23 Eylül 2014 Salı - 05:57

Ahi şehrinden ses yok..!

Her yıl eylül ayının 3’üncü haftasında idrak edilen ahilik Haftası coşkusu tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de yaşandı. Bölgenin Büyükşehirleri olan Malatya ve Van’da ahilik Haftası Esnaf ve Sanatkarlar odası bazında kutlanırken, Erzurum’dan haftanın ilk gününde ses çıkmadı.

Ahi şehrinden ses yok..!

~~MALATYA’DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMASI YAPILDI
Ahilik Haftasının açılış töreni ve kutlama programı gerçekleştirildi.
 Ahilik Haftası nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı’nın önünde yapıldı ve buradaki törene Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, kamu kurum ve kuruluşu temsilcilere ile esnaf odası başkanları katıldı. Keskin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi.
İkinci tören Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. Törene Vali Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Asım Künkül, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Müftü Ümit Çimen, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile esnaf odası başkanları ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Törenin açılışında konuşan Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, “Ahilik 13. Yüzyılda Anadolu’da oluşan sosyal ve kültürel ortamda o dönemde Ahi Evran gibi bilgi kişilerin rehberliğinde fütüvvet teşkilatının yapısı içinde kurulmuştur. Anadolu’da Ahi Evran ismiyle ünlenen Şeyh Nasirettin Mahmut el-Hoy’ı tarafından kurulan Ahilik, ticaretin, sanatın ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimiz; yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şeklimiz, toplumsal kimliğimiz açısından sahiplenmemiz gereken çok önemli bir kültürümüzdür” dedi.
 TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, “Ahilik haftası aslında esnaf bayramıdır. Ama ne yazık ki esnaf ve sanatkar kesiminden dışarı konuşmayı çok iyi becerirler, eleştirmeyi çok iyi yaparlar, kendi bayramına bırakın esnafı, oda başkanları ve yönetim kurullarını getirtemeyiz. Böyle bir anlayış var. Ama diğer yandan vilayetle bir sıkıntısı olur esnaf ve sanatkar camiası, belediye ile bir sıkıntısı olur oda başkanlarına gider. Ama kendi mesleğine, kendi bayramına, bu ülkenin temel taşı olan bayramlarına geldiklerini hiç görmedik. Bundan sonrada galiba görülmeyecek. Ahiler için 3 şey söylenir; Ahiler, eline, beline, diline sahip olur. Bu 3 kelimede çok büyük öğütler var. Elin açık olacak, sofran açık olacak, kalbin açık olacak. Aslında 1900’lü yıllarda sanayi devriminden sonra hamile kadınlar ve çocuklar 18 saat kardın tokluğuna çalıştırılırken, Sanayi devriminden 200 yıl önce Kütahya’da Fincanlar Sözleşmesi vardır. Bu sözleşmede dünyada ilk iş sözleşmesidir sanayi devriminden 200 yıl önce biz Türk milleti olarak, Kütahya Fincanlar Sözleşmesini imzalamışız. Bu sözleşmede tüm çalışanların hakkı, izinleri, ücretleri kayıt altına dahi alınmıştır. Ahilik aslında bir Pir anlamında gelen, bir meslek grubunun başındaki ilk ve en eski usta, o loncanın başında bulunur ve esnafı belirli disiplinler içerisinde idare etmekle görevli kabul edilirdi. Şayet bir esnaf işiyle ilgili bir hile yaparsa bu Pir, bugünkü esnaf sanatkar odası başkanı gibi, o gün kapamayı idareciler yapmıyor, Ahi’nin Pir çivisi var, o Pir çivisi adı verilen çiviyle o esnafın kapısına çakar ve orayı mühürlemiş olurdu. Hile yapan esnafında o mesleğin piri tarafından manevi olarak cezalandırılacağına inanırdı. Bu uygulamalardan biri de pabucu dama atılmak deyiminin ortaya çıkış hikayesindeki hile yapan esnafın pabucunun dama atılması suretiyle cezalandırılmasıydı. Esnaf ve sanatkarın var oluşu, insanlığı var oluşundan bugüne gelmektedir. Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimiz tüccar ve bütün esnafın Piridir. Hz. Adem (A.S.) Çiftçilerin ve Aşçıların Piri, Hz. Nuh (A.S.) Marangoz ve Dülgerlerin Piri, Hz. İdris (A.S.) Terzilerin ve Hattatların ve Yazıcıların Piri, Hz. Hud ( A.S.), yine tüccarların Piri Hz. Şit (A.S.) Hallaçların Piri Hz. İbrahim (A.S.), Sütçülerin ve Dülgerlerin piri Hz. Musa (A.S.) Çobanların Piri, bizim Ahilik Kültürümüz, ne 1900’lerde, ne 1300’lerde ne de 1700’lerde gelmedir. Dünyanın varoluşu, insanlığın yeryüzüne çıkışı bize rehber olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ve Hz. Adem’den günümüze kadar gelmiştir. Ahilikte, dürüstlük, sevgi, saygı vardır. Gençlerimize Avrupa Kriterlerini öğretiyorlar. Ama gençleriz Ahilik Kriterlerini almalıdır. Çünkü Avrupa o kriterleri bizden almıştır. Bütün gençlerimizden Ahilik Kültürünü okumalarını istiyorum. Ahilik Kültürü sadece esnafların Ahi olmasından ibaret değildir” dedi.
 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Başkanımız serzenişte bulundular, belki esnaflarımız işlerini yoğunluğu da vardır, ama bu tür bayramlara geçmişten beri fazla ilgi göstermiyorlar. İnşallah ümit ediyoruzki onlarda kendi bayramlarında hem bayramlarını kutlarken, hem de esnaflarla ilgili Ahiliğin kutlanmasını, Ahilik Kültürünün yaşatılması anlamıyla, hem kendi sorunlarını dile getirmesi anlamında bu tür etkinliklere katılırlarsa bir anlam ifade eder. Ahilik Haftasının da kutlanmasındaki amaca ulaşılmış olur. Ahiliği gençlerimiz belki çok bilmeyebilir. Ama bu haftalarla biz Ahilik Kültürünün ne anlama geldiğini çok iyi idrak etmemiz lazım. Aslında o zaman toplumda var olan yüksek ahlak değerlerinin ticarete yansıması olarak da buna bakabiliriz. Dolayısıyla ticaretinde kendi içerisinde bir sorumluluğu ve bir ahlakı vardır. Günümüzde belki onlarca sistem kurulmaktadır, tüketiciyi koruma gibi sistemlerle birlikte patent gibi birçok sistem vardır, ama buna rağmen yinede kaliteyi yakalamada, yinede tüketiciyi korumada zorlanıyoruz. Ama o zaman daha çok baktığınız zaman Ahilik Kültürü insan terbiyesini gönülden gelen bir davranış şekline dönüşmesi çok daha anlamlı. Tüketiciyi aldatmamak, kalitesiz mal üretmemek ve ticarette dürüst olmak, saygılı olmak bunların hepsi bizim ticaretimizle birlikte geçmişte 8 asır önce başlayan bir sistem. Bu yüzlerce yıl devam etmiş ve bir döneme mahsus değil. Belki son yüzyıla kadar devam eden bir geleneğimizdi. Bizim aslında geçmiş medeniyetimizi gösteren Ahiliğin içerisine indiğiniz zaman içerisinde kendi geçmiş ve medeniyetimizin izlerini her yaşam alanında gördüğümüz gibi, sadece ticarete yansımasını, alışverişe yada üretime yansımasının bir neticesi olduğunu net bir şekilde görürüz. Günümüzde de Ahilik ile ilgili esnaflarımızın da toplumun da bilinçlenmesi çok çok önemli. Dolayısıyla biz elimize de sahip olacağız, belimize de sahip olacağız, dilimize de sahip olacağız. Bu esnaflıkta da, toplumsal hayatımızda da bizim için bunlar birer düstur olmalı” diye konuştu.
 Vali Vasip Şahin ise şu şekilde konuştu:
“Ahilik kültürü ve Ahilik ocağı aslında insan yetiştiren, gerçekten insan yetiştiren ocaklar. Son zaman AVM’lerin artması, sanayinin ve ticaretin globalleşmesi nedeniyle kaçınılmaz bir şekilde gittikçe gerileyen esnaf kesimi, aslında yüzyıllar boyunca toplumun bir kesimi ile diğer kesimi arasında iletişim aracı olmuş. Onların buluşma noktası olmuş, buluşma mercii olmuş. Buluşma o kesimler arası kültürün aktarılması, geleneğin aktarılması ve davranış biçimlenmesinin sağlanması noktasında çok çok önemli görevler ifa etmiştir. Bugün gençlerimize bu anlamda üzülüyorum, şanssız bir dönem yaşıyorlar. Biz o esnaf geleneğinin çok sıkı olduğu bir dönemde yetiştik ve gerçekten bir okul. O okulu ben bizzat iliklerimde hissettim. Bende bir esnaf çocuğuyum. Çarşıda bir esnaf çocuğunun veya esnafta çalışan bir işçinin kalfanın çırağın nasıl davranacağı bile belliydi. Ustasına nasıl davranacak, gelen müşteriye nasıl davranacak, büyüğüne nasıl davranacak, küçüğüne nasıl davranacak bunların her biri yazısız kurallara bağlanmıştı. Gerçekten büyük bir kültürdü. Tabi kaçınılmaz olan bir takım gelişmelere karşı milletler kendilerini koruyabilmek ve ileriye devam edebilmek adına başka bir takım şeyler yapmak durumunda. Eğer burada o imkan kalmamışsa, başka imkanları ve yeni gelişen araçları da kullanmak durumundayız. Bizlere bugün belki düşen, bu gidişatın kenarında durup da sadece vahlanmak değil, ama bu gidişatın nereye gittiğini görüp o yeni gelen anlayış ve teknoloji ile gelişme ile kültürümüzü nasıl buluşturabiliriz ve kültürümüzü o araçlarla ileriye, istikbale nasıl taşıyabilirizin çabası göstermektir. Bu konuda da Allah’a şükür toplumun çeşitli kesimlerinde güzel çalışmalar var. Hem yönetim anlamında, hem siyaset anlamında, hemde sivil toplum çalışmaları anlamında bu gayretlerin en azında filizlenmesini müşahede edebiliyoruz. Ama gençler bilinki, her şey sadece bir şeyleri maddi olarak başarmak değildir, 5 seçenekten doğru olanı seçmek değildir. Hayat çok seçenekli. Dolayısıyla bu çok seçenekli hayatta ayakta kalabilmek için milletinize, ailenize faydalı birer birey olarak gerçekten kendine güvenen birer birey olarak, insan olarak hayata hazırlanabilmeniz için mutlaka bu tür kültür damarlarımızı yakalayın ve onlardan beslenmeye çalışın. Yüzünüz geleceğe dönük olsun, yüzünüz bu milletin geleceğini aydınlatmaya yönelsin, aydınlatmaya en azından niyet etsin. Ben esnafların bu anlamı ile büyük bir görev ifa ettiğini söylerken, diğer taraftan farklı formattan da aslında devam edebileceğini de düşünüyorum. İnşallah esnafımız,sanatkarımız, sanatçılarımız bu damarı sürdüreceklerdir. Üzerlerine tarihin yüklediği o misyonu istikbale de taşıyacaklardır. Ben buna sonuna kadar güveniyorum. Benim şehirlerde en huzur bulduğum yer bir esnafın kapısının önünde dolaşmaktır veya orada bulunmaktır. Bir bakırcının, bir lehimcinin yada bir demircinin o çalışma sesleri içerisinde bir zaman geçirebilmektir. Gerçekten orada dinlenirim, çünkü orada bir kök bulursunuz, bir derinlik bulursunuz. Orada bir edep bulursunuz, orada bir anlayış ve ahlak bulursunuz, ondan istifade edersiniz. Ben esnaflık geleneğine çok şey borçluyum. Kendimi bahtiyar hissediyorum. Benim esnaflarla son buluşmam, Allah ısmarladık diyorum, hakkınızı helal edin diyorum.”
Törende yılın Ahisi olarak Marangoz ve Dülgerlik Ustası Bedir Çağlar’a Ahilik elbisesi giydirildi. Törende yine Abuzer Ak adlı esnaf ile Kuaför Gülistan Baygit’e ise plaket verildi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren her 3 esanf ve sanatkara da altın ödülü verdi.
 Tören İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vehbi Bayhan’ın verdiği Ahilik konulu konferans ile sona erdi. TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Doç. Dr. Bayhan’a TESK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan Anilik konulu 2 ciltlik ansiklopedi setini hediye etti.
VAN’DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMASI
Ahilik Haftası nedeniyle Van'da da yapılan etkinlikle kutlandı. Van Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği tarafından yapılan etkinlik Valilik bahçesinde Atatürk anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Van Kültür ve Sanat Çadırı tiyatro salonunda devam etti.
 Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, bazı esnaf ve esnaf odaları yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Van Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, Ahilik, kardeşlik anlamına geldiğini, esnaf ve sanatkârların bir araya toplanması ve ahilik tarihçesi hakkında bilgi verdi. Alpaslan, “Ahi Evren tarafından 13. Yüzyılda kurulan Ahilik teşkilatı toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almaktır. Bizi biz yapan, değerlerimize sahip çıkan bu sosyo, ekonomik sistem Osmanlı devletinin kuruluşunda da etkin ve aktif bir görev üstlenmiştir. Yurdumuzda sanatkarın sanatının, esnafın ahlakinin daha yücelmesi için ticaret erbabına söylediği ahi baba nasihatini, ahilik öğüdünü sizlerle paylaşmak istiyorum. "Ey Oğul; gerektir ki, güzel ahlaktan, akli selimden dışarı adim atmayasın, Nefsine ve şeytana uymayasın. Haramdan, iğrençliklerden perhiz edesin. Sünnetleri kocaltmayasın. Elinle koymadığını götürmeyesin. Kimsenin sanatına tamah etmeyesin. Kimsenin çoluk çocuğuna hıyanet nazari ile bakmayasın. Kimseye kibir, buğz, buhul ve haset etmeyesin. Her kimin ayıbını görürsen örtesin. Dünya'ya aşırı muhabbet göstermeyesin. Senden büyüğe izzet-i ikram edesin, hürmet ve hizmet de bulunasın. Bir elinin kisbini kifayet kisbe, bir elinin kisbini ahiret günü için fakir, fukaraya sarf edesin. Hayır işlerinde elinden geleni yapmakta kusur etmeyesin” dedi.
 Van Valisi Aydın Nesih Doğan ise, her yıl bu tür etkinlikler sadece katılıp gitmek olmadığını ifade ederek, “Ben öncelikli olarak doğrudan öğrencilere bir şeyler söylemek istiyorum. Bu tip törenler her yıl yapılıyor ve bizlerde bu tip törenlere her yıl katılıyoruz. Burada amaç doğrudan amaç sizin konuyla ilgili tecrübenizi geliştirmektir. Dolayısıyla sizin de hedefiniz olan yollarda ilerlemenizi isterim. Ahilik haftası da esnafların belli bir terbiye içerisinde yetiştirilmesi üzerine kurulmuş bir teşkilattır. Tıpkı sizin gibi genç ve küçük yaşlarda alınıp üniversite sonrasına kadar giden bir eğitim süzgecinden geçmeniz gibi geçmişte esnafların belirli kurallar çerçevesinde çalışması üzerine kurulmuş bir teşkilattır. Yani o teşkilata giren insanlar başlangıçta ham olsalar bile o teşkilat içerisinde kaldıkları süre içerisinde davranışları, tavırları, bilgileri ve tavırlarıyla örnek insanlar haline dönüşürler. Bizim beklentimiz de ilkokuldan alıp üniversiteye kadar öğrencilerimizin her geçen yıl davranışlarını farklılaştırmaktır. Bunları neden söylüyorum? Az önce buradan bir değerli başkan arkadaşımız konuşuyor, oradan bir öğrenci arkadaşımız ıslıklıyor. Bu doğru değil. Bulunduğumuz yerin hakkını vermek gibi bir sorumluluğumuz var. Buraya gelmişsek, buraya getirilmişsek bunun hakkını ödememiz gerekiyor. Sizi buraya getirenler bir beklenti içerisindeler. Bu evlatlarımız hem buradaki konuşmalardan hem de buradaki törenlerden örnek alarak hayatlarını yeniden tazmin etsinler. Bu anlamda gençlerimizin bu törenleri kendilerine rehber etmelerini diliyorum. Yoksa biz her yıl bu törenlere katılarak kendimizi farklılaştırmıyoruz. Beklentimiz örenlere yeni gelen neslin var olan değerleri içselleştirmesini sağlamaktır. Bu noktada bir kes daha hem öğretmen arkadaşlarımızın hem de öğrenci kardeşlerimizin dikkatini çekiyorum. Eğer ki siz büyük bir devletseniz, bütün müesseseleriniz verimli olarak çalışır. Esnafınız doğru insanlardan oluşmuştur, memurunuz ahlaklı insanlardan oluşmuştur, yöneticileriniz güvenilirdik ve âlimleriniz dünya çapındadır. Ama siz devlet olarak bu sıkleti kaybetmişseniz esnafınızda, öğrencinizde, yöneticinizde, âliminizde, memurunuzda sıkıntılar başlamış demektir. Biz şimdi yeniden kendimize bir hedef koyduk ve büyük devlet olma yolunda büyük bir mesafe kaydetmeye çalışıyoruz. Bu anlamda hepimize ayrı, ayrı sorumluluklar düşüyoruz. Yani işçisinden memuruna, esnafından köylüsüne, öğrencisinden öğretmeninin toplumun tüm kesimlerine sorumluluklar düşüyor. Ve geçmişteki o yaşamış olan büyük devletin yaptıklarının nasıl olduğunu anlayarak da kendimize ışık tutmaya çalışıyoruz. Bu anlamda epey de mesafe aldık. Baktığımızda şehirlerimiz eskiye göre daha yaşanılır hale dönüştü. Fer başına milli gelirimiz arttı. Neredeyse 8 katına yakın bir sıçrayış gösterdik. Ama şunu da kabul etmemiz gerekir. Çocukların boyları bir anda uzar gider ama çocukların o içlerindeki çocuksu davranışlar devam eder. Toplumlarda böyledir. Türkiye’de aslında şehir altyapısıyla, gelecek ufkuyla, ürettiği milli gelir ile gençlerin o boy uzaması gibi bir hal elde etti. Ama lazım gelen medeniyeti tam anlamıyla başaramadı. Bu konuda biraz zorlandık ama önümüzdeki dönemler bu konu üzerinde çalışacağız. Henüz o noktada değiliz ama bu noktada ciddi bir uğraş içerisindeyiz. İnşallah bu anlamda sonuç alacağız ve illeri ki zamanlar dünyaya örnek olacağız. Bu konuya ahilik haftasından dolayı değindim. Bu anlamda öğrencilere erdemli ve başarılı bir hayat diliyorum” şeklinde konuştu
 Ahilik haftası ikram edilen geleneksel pilav yemeğinden sonra son buldu.
ELAZIĞ’DA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Elazığ’da program düzenlendi.
 Bu kapsamda ilk program, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Programa Ticaret İl Müdürü Mehmet Çelik, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, oda başkanları ve esnaflar katıldı. Ahilik Haftası kutlamaları daha sonra öğretmenevi önünde devam etti. Buradaki programda halk oyunları gösterileri ve günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı.
Öğretmenevindeki program Ahilik Haftası konulu konferansın ardından Görgün Barata’ya şet giydirildi. Ticaret İl Müdürü Mehmet Çelik ahiliğin esnaflık açısından önemli olduğunu belirterek, ahiliğin esnaf ve sanatkarlar tarafından korunması gerektiğinin altını çizdi.
 Program ahilik pilavının dağıtılmasıyla sona erdi.
BELEDİYE BAŞKANI MEMİŞ'İN “AHİLİK HAFTASI” MESAJI
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş "Ahilik Haftası" münasebetiyle tebrik mesajı yayımladı. Ahiliğin temel misyonunun ahlaklı fertler yetiştirerek mükemmel topluma ulaşmak olduğunu belirten başkan Memiş mesajında şu görüşlere yer verdi:
 "Günümüzde Ahiliği anlamak, anlatmak ve yaşama geçirme zarureti vardır. Ahilik, Selçuklu Türklerinde dini ve milli birliğin muhafazasında, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda ve Osmanlı insanının yetişmesi ve terbiyesinde büyük hizmetler gören içtimai sosyal bir teşkilattır. Türk tarihinde de, sivil toplum örgütlerinin toplum hayatını derinden etkilediği görülür. Bu örgütlerin başında ‘Ahilik’ kurumu gelir. Ahiliğin temel misyonu ahlaklı fertler yetiştirerek mükemmel topluma ulaşmak, dünyayı düzene sokma yoluna yapışmak ve bu şekilde insanlara ve insanlığa hizmet edebilmektir. Dünyaya düzen ve hizmet verme iddiasında olan Ahiler, misyonlarını; yerine getirebilmeleri için önce kendilerinin mükemmel olmaları gerektiğinin bilincindedirler. Bizde geçmişsimizle bütünleşmeli ve ahilik kültürüne sahip çıkarak gelecek nesillere taşımalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftası’nı tebrik ediyor, yüce rabbimizden bizi her alanda olduğu gibi ticari alanda da işini doğru yapanlardan eylemesini niyaz ederim."

 
‘Ahilik Geleneği Türkiye’nin manevi muhafızı’
 
Güllüce BM iklim Değişikliği Zirvesi’nde
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TAKİPÇİ 23 Eylül 2014 Salı 11:18

uyan erzuru esnafı uyan malatyada vanda elazığda yurdun her yerinde hilk haftası kutlanıyor erzurumda tık yok rasim fırat nredesin sen kimi temsil ediyorsun allah aşkına SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan Kayseri’ye Ahilik Köprüsü
Vali Düzgün, "Ahilik teşkilatı Kayseri için son derece önemli. Ahi Evran’ın ...
KÜNİB’den ‘Kafkasya’ya Genç Bakış’
Kurucuları arasında Atatürk Üniversitesi’nin de yer aldığı ve,Kuruluşundan ...
Görmez’den şekilcilik uyarısı
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ...
 
Kanal geçişleri bu gece yapılacak
Türksat 4A’ya geçecek olan televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri ...
ASİMDER uyardı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ...
Koçak ATAÜNİ’yi tanıttı
Ankara’da düzenlenen, "3. Erzurum Günleri" etkinliği sona erdi.
 
Enerji piyasasında Erzurum damgası
Yağız konuşmasında; “Geleceğimizi inşa etmek için çok çalışmamız gerekiyor. ...
Ceyhan, sporda teşviki değerlendirdi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, geçtiğimiz ...
Emniyet Altınbulak’ta traktör sürücülerini bilgilendirdi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva