ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
Define avcısı yakalandı
Define avcısı yakalandı
Define avcılarının kazdığı yerden mühimmat çıktı
Define avcılarının kazdığı yerden mühimmat çıktı
Hainlerin inleri imha edildi
Hainlerin inleri imha edildi
HABERLER>EKONOMİ
10 Mayıs 2018 Perşembe - 08:53

Ağbal yeni ekonomi paketini değerlendirdi

Varlık Barışı’nın detayları belli oldu.

Ağbal yeni ekonomi paketini değerlendirdi

Varlık Barışı’nın detayları belli oldu. Hükümetin aldığı karar ile varlıklarını yurt dışında tutan Türk vatandaşları, yüzde 3 vergi ödeyerek bütün servetlerini Türkiye’ye getirebilecek. Bu varlıkları ile alakalı olarak her hangi bir sorgulamaya tabi olmayacaklar.

AĞBAL AÇIKLAMA YAPTI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara'da yaptığı açıklamasında TBMM gündemindeki yeni ekonomi paketini değerlendirdi. Matrah ve vergi artırımının da yeniden yapılandırma içindeki en önemli düzenlemelerden olduğunu ifade eden Ağbal, düzenlemenin 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayacağını söyleyerek, "Vatandaşımız bu dönemlerde beyan ettiği veya ödediği tutarları bir miktar artırırsa bu dönemlere ilişkin vergi idaresi hiçbir vergi incelemesi yapmayacak. Dolayısıyla vatandaş ile vergi idaresinin el sıkıştığı, helalleştiği bir uygulama." diye konuştu.

YENİDEN YAPILANDIRMA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni ekonomi paketinde yer alan yeniden yapılandırma düzenlemesine ilişkin, "Maliye Bakanlığının takip ettiği vergi alacaklarıyla ilgili düzenlemeden 9,8 milyon vatandaşımız yararlanacak" diye konuştu.

YASALAŞMA SÜRECİ

Ağbal, birçok konunun bir arada bulunduğu paketin hızlı bir şekilde yasalaşacağını düşündüğünü belirterek, "Pakette öncelikle çok sayıda vatandaşı ilgilendiren kamuya ödenmemiş borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin önemli bir düzenleme oldu. Emeklilere de Ramazan ve Kurban Bayramlarında bin lira tutarında bayram ikramiyesi ödenmesini içeren düzenlemeler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞIMIZ HAZİRAN BAŞINDA YENİ ARTIRILMIŞ MAAŞLARI ALMIŞ OLACAK"

Ağbal, 65 yaş aylığı alan 581 bin vatandaş olduğuna dikkati çekerek, "Bunların aylıklarını 266 liradan 500 liraya çıkarıyoruz ki Haziran ayı başında bir taraftan emeklilerimiz Ramazan Bayramı ikramiyesini almış olacaklar, diğer taraftan 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımız da Haziran başında bin 500 lira yani 3 ayı kapsayan aylıklarını alacaklar. Dolayısıyla yaklaşık 13 milyona yakın emekli ve yaşlılık aylığı alan vatandaşımız Haziran başında yeni artırılmış maaşları almış olacak" diye konuştu.

Bağ-Kur'lularla ilgili düzenlemelerin de pakette olduğunu dile getiren Ağbal, "Emekli olup iş yeri bulunan vatandaşların geçmişten gelen sosyal güvenlik destek primi ödemeleri vardı, oradan gelen borçları terkin ediyoruz. Bu da son derece önemli. Önemli bir yükten vatandaşlarımızı kurtarmış olacağız. Öğrenciler ve imar barışıyla ilgili düzenlemeler de var" dedi.

Tasarının en önemli bölümünün yeniden yapılandırma düzenlemesi olduğunu vurgulayan Maliye Bakanı, burada kesinleşmiş kamu alacaklarından süresinde ödemeyenlerin 36 aya kadar yeniden yapılandırılmasını öngördüklerini kaydederek, "Bundan önce iki yeniden yapılandırma kanunu yaptık. Bugün itibarıyla önceki yapılandırma kanunlarından 40,3 milyar lira tahsilat gerçekleştirdik" diye konuştu.

"VARLIK BARIŞI'NA İLİŞKİN DÜZENLEME GETİRİYORUZ"

Ağbal, 6736 sayılı kanunda yurt dışında bulunan varlıkların Türkiye'ye getirilmesi halinde bir Varlık Barışı düzenlemesi yaptıklarını hatırlatarak, "Şu anda mevcut tasarıda Varlık Barışı'na dönük bir düzenleme yok ama bugün Genel Kurul'da tabii istişareler de yapılacak Varlık Barışı'na ilişkin bir düzenleme getiriyoruz. Nedir bu düzenleme? Hem yurt içindeki varlıklarını işletmelerine dahil etmek isteyen mükelleflerimize kolaylık getireceğiz hem de yurt dışında bulunan varlıklarını Türkiye'ye getirecek olan vatandaşlarımıza kolaylık getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

TEMEL UNSURLAR

Getirilmesi planlanan Varlık Barışı düzenlemesinin temel unsurlarına ilişkin bilgiler veren Ağbal, sözlerine şöyle devam etti: "Para, altın, Döviz menkul kıymeti olan vatandaşımız bu sene itibarıyla 11. ayın sonuna kadar bu yurt dışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirirlerse ve bildirirlerse bu varlıklarıyla ülke içerisinde diledikleri gibi tasarruf edebilecekler. 11. ay sonuna kadar müracaatları alacağız. Getirilen varlığın yüzde 3'ü oranında bir vergi tahsil edeceğiz. 31 Aralık 2018 tarihine kadar yüzde 3'ü oranında bir ödeme yapılacak. Bildirimde bulunma tarihinden sonra 3 ay içerisinde de bu varlığını Türkiye'ye getirecek. Varlığını Türkiye'ye getiren vatandaşımız bunu işletmesine dahil ederse herhangi bir vergi incelemesiyle muhattap olmayacak, bu varlık üzerinden ilave bir vergi tarhiyatı yapılmayacak, kazancın hesabına dahil edilmeyecek. Vatandaşımıza bir imkan daha getiriyoruz. İsterlerse yurt dışından getirdiği bu varlığı daha sonra işletmeden çekebilecek, çektiğinde de ilave bir temettü vergisi de kendisinden almayacağız, serbest bir şekilde tasarruf etmesine imkan sağlayacağız. Bir başka düzenleme de işletmenin yurt dışından aldığı bir kredi var ama aynı zamanda yurt dışında varlığı da var. Eğer derse ki 'ben yurt dışındaki mevcut varlıklarımı işletmemin yurt dışındaki kredi ödemesinde kullanayım, Türkiye'ye getirmeyim', buna da imkan sağlıyoruz. Sermaye avansı mahsubunda bulunan varlıklar da kullanılabilecek. Dolayısıyla istiyoruz ki vatandaşlarımız yurt dışında bulunan para, döviz, altın ve menkul kıymetlerini Türkiye'ye getirsinler. Sadece yüzde 3 oranında vergi ödemek suretiyle bu varlıklarını ekonomiye, işletmelerine dahil etsinler, sermayelerini artırsınlar, bilançolarını güçlendirsinler ve böylelikle bir canlılık kazandırsınlar."

Bakan Ağbal, yurt içi varlıklarını işletmeye dahil etmek isteyenlerin de 11. ayın sonuna kadar müracaat edebileceklerini söyledi.

TURİZM YATIRIMLARI

Yılın başında turizm yatırımlarının süresinin uzatılmasına ilişkin bir düzenlemenin de hayata geçirildiğini anımsatan Ağbal, "Bu düzenlemeden bize ilave gelir gelecek. Telekom şirketlerinin geçmişten kalan borçlarına ilişkin düzenleme yapmıştık. İmar barışı düzenlemesini yapıyoruz. Buralardan da ilave gelirler gelecek. Kısa vadede bakıldığında, gelecek birkaç yıl içinde önemli ölçüde gelirler olacak. Hükümet olarak bu konuda karnemiz pekiyi. Başımızı eğecek halimiz yok. Kimsenin bütçenin gidişatına ilişkin bir endişe taşımasına gerek yok" diye konuştu

"BAYRAM İKRAMİYELERİ KALICI OLACAK"

Emeklilere bayram ikramiyesinin kalıcı olacağını belirten Ağbal, "Ramazan ve Kurban Bayramlarında, bundan sonra kalıcı olarak, emeklilerimizin tamamına bu ödemeleri yapacağız. Yaklaşık 12,5 milyon emeklimiz var. Gelecek yıllarda bunu bütçe kanunlarıyla da yapmak mümkün. Dolayısıyla her sene bunun artışını sağlayacak düzenlemeler ilgili yerlerde de yapılacak. Uygulamanın bütçeye maliyetinin 22,3 milyar lira. Bu uygulamadan emeklilerin yanı sıra şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malulü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileriyle terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahiplerinin de faydalanacak.

Bakan Ağbal, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dışında bu kapsamda uygulamadan yararlanacak 100 bin kişinin olduğunu dile getirerek, "Bir taraftan vatandaşın taleplerini karşılayıp toplumsal refahı artırırken diğer taraftan ekonominin gereklerini, olmazsa olmazlarını dikkatle yürütüyoruz. Burada ekonomideki ileriye dönük gidişatı da hesaba katan ihtiyatlı duruşumuz da var ama öte yandan da vatandaşa hizmet edeceğiz" diye konuştu.

 
Erzurum nakdi kredi verileri açıklandı
 
Erdem: "Türkçe kelime kullanımı esas alınacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum nakdi kredi verileri açıklandı
M.AKDAĞ-TBB Mart ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da ...
Erzurum’daki refah artışı verilere de yansıdı
M.AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’da artan refah düzeyi, taşıt ve konut alımlarındaki ...
ETSO Sekmen’i ağırladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret ve ...
 
Erzurum DHMİ 124 bin yolcuya hizmet verdi
2018 Yılı Nisan ayında Erzurum Havalimanı’na iç hat iniş-kalkış yapan ...
Erzurum 42 il içinde 3’üncü sırada
Erzurum İl Koordinatörlüğü, hayvancılık yatırımları kapsamında 50 adet ...
Yücelik şirket kurma sürecini yorumladı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
 
Erzurum 3 sektörde önde
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Bu yılın ilk çeyreğinde Ticaret, inşaat ve tarım sektöründe ...
Taşıt, Erzurumlunun ilk tercihi
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-FİNTÜRK 2018 3’üncü dönem verileri Erzurumlunun ekonomik ...
Yerli otomobilde geri sayım
Özlü, "Yerli Otomobil Projemiz iyi gidiyor. Cuma günü Cumhurbaşkanımız ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva