ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Biri saklandığı evde, diğeri Erzurum’da yakalandı
Biri saklandığı evde, diğeri Erzurum’da yakalandı
Erzurum imalat sektöründe dijital dönüşüm
Erzurum imalat sektöründe dijital dönüşüm
 AFAD imdada yetişti
 AFAD imdada yetişti
Ağrı yolunda feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Ağrı yolunda feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Uzundere’de heyelan
Uzundere’de heyelan
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
18 Nisan 2013 Perşembe - 16:39

Afganlı ailenin dramı

Psikolojik sorunlar nedeniyle ailenin iki ferdi intihara teşebbüste bulunurken, 16 yaşındaki genç kız F.R.’nin tedavisi evinde yatakta, babası Sadıp R.’de hastanede yoğun bakımda bulunuyor.

Afganlı ailenin dramı

ERSİN ÖZTÜRK
ERZURUM (İHA) - Erzurum’da yaklaşık 1,5 ay önce üst geçitten kendini seyir halindeki araçların önüne atarak intihara teşebbüste bulunan Afganistan uyruklu Atatürk Lisesi 1. sınıfında okuyan F.R. (16) adlı genç kız ölümü teğet geçerek evinde yatakta tedavisi sürerken, bugün de babası bileklerini keserek intihara teşebbüs etti.
Erzurum’da sığınmacı olarak yaşayan Afgan ailenin dramı yürek burkuyor. Erzurum’da güç şartlar altında yaşayan Afgan aile Türkiye’den Avrupa ülkelerine gidemedikleri için psikolojik sorunlar yaşıyor. Psikolojik sorunlar nedeniyle ailenin iki ferdi intihara teşebbüste bulunurken, 16 yaşındaki genç kız F.R.’nin tedavisi evinde yatakta, babası Sadıp R.’de hastanede yoğun bakımda bulunuyor.
Türkiye’den gidebilmek için defalarca emniyet aracılığıyla Birleşmiş Milletler'e başvuruda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Afganlı ailenin ortanca kızı Süheyla R., “Kardeşim bundan 1,5 ay önce psikolojik sorunlar yaşaması üzerine üst geçitten kendini aşağı atarak ölmek istedi. Ölmedi tedavisi evde sürüyor. Olayın ardından babam emniyete gitti. Burada çok zor durumda olduğumuzu ve gitmek istediğimizi talep etti. Birleşmiş Milletlere yazı yazıldı. Bugün de sonuç olumsuz geldi. Bunun üzerine babam mutfakta bıçakla bileklerini kesti. Hastanede yoğun bakımda” dedi.Türkiye’den gitmek için seslerinin duyulmasını isteyen Afganlı aile yetkililerden yardım talebinde bulundu.
Öte yandan 1,5 ay önce evin küçük kızı F.R., Erzurum- Kars güney çevreyolu üzerindeki üst geçitten seyir halindeki bir cipin önüne atlamış, sürücünün dikkati sayesinde ezilmekten son anda kurtulmuştu. Genç kız, 5 metre yükseklikten çakıldığı karayolunda acı içinde kalmış ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. F.R.’nin olay sonrası iki ayağında ve omurgasında kırıklar tespit edilmişti.
Kızlarının intihar girişimi haberini öğrenen baba 39 yaşındaki Sadıp R. ve anne 36 yaşındaki Maryam R. hastaneye koşmuş, daha sonra İHA kamerasına şu açıklamada bulunmuştu:
“Birleşmiş Milletler bizi Erzurum'a gönderdi. Eşim ve 3'ü kız 4 çocuğumla birlikte Erzurum'da kalıyoruz. Hepimizi şu an büyük sorunlar yaşıyoruz. Çocukların hepsi bunalımda. Burada durumumuz iyi değil. Çocuklarımız 5 lira 10 lira için birbiriyle tartışıyor. Kavga ediyor. F. de para veremediğimiz için canına kıymak istedi. Hepimizin psikolojisi bozuk."
 

 
Eğitimde KÜNİB Heyecanı
 
Vali Öztürk başarıyı ödüllendirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yoncalik, 18 Nisan 2013 Perşembe 21:16

Üzücü, moral bozucu bi haber. Haberin konusunun trajikliginin yaninda, yetersizligide can sIkIyor. Ben Erzurumlu gazetecilerden rica ediyorum, lütfen nedir bu ailenin psikolojisini bozan gercek ? Sadece Avrupaya gidemedikleri icinmi? Ne tür problemleri var? Maddimi yoksa topluma kaynasma noktasinda zorluk ? Erzurum neden kol-kanat germiyor bu aileye..Mesala kizimizin okul arkadaslari organize olup ziyarete gitseler yada belediye profesyönel psikologlari yönlendirse ? Bu sehir icin , Erzurum icin cok önemli zira bu bi bakima sehir icin bi sinav, cünkü sonucta Erzurum bizim memleketimiz bi sekilde yasiyoruz. Ancak disardan birinin yasayabildigi, kendini huzurlu hissedebildigi oranda Erzurum yasanabilecek bi sehirdir.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da kar şoku
Erzurum ve Kars’ta sabah saatlerinde yağan kar yaşamı olumsuz etkiledi. ...
Kamyon kasasında şampiyonluk kutlaması
Narman ilçesinde futbol turnuvasında şampiyon olan Koçkaya köyü Ortaokulu ...
Tüfekle oynarken kendini vurdu
İspir ilçesinde tüfekle oyun oynayan çocuk kazara kendini göğsünden vurdu.
 
Hayat'a Devam Tır'ı Erzurum'a gelecek
“Hayata Devam Türkiye” Projesi, Sakarya’nın ardından Düzce, Zonguldak, ...
Dr. Arslan rahmetle anıldı
Erzurum Sağlık-Sen üyeleri 17 Nisan 2012 tarihinde saldırıya uğrayarak ...
2 bin fidan toprakla buluştu
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencilere 2 bin adet fidanı toprakla buluşturdu
 
Güzelsu’ya müjdeli haber
Oltu İlçesine bağlı Güzelsu Köyü, heyelan nedeniyle uzun yıllardır yaşadığı ...
ATAÜNİ ağı İran depremini kaydetti
Dün Türkiye saati ile 13:44.20 de Güney Doğu İran Khash kenti doğusunda ...
Mevla rahmet eylesin…
ÖZEL-TÜİK Ölüm istatistiklerini açıkladı. Erzurum 2009-2012 yılları arasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva