ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>TÜRKİYE
4 Ocak 2011 Salı - 21:45

Afet Uydu Haberleşme Sistemi hizmete girdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de her türlü teknolojiyi altyapıyı bedeli ne olursa olsun hazır hale getirmek gerektiğini anlatarak "Afet Başkanlığı'nın altyapısının güçlenmesi gerekir. Türk Kızılayı'nın son birkaç yıl içinde dünyanın her yerinde göğsümüzü kabartacak hizmetlerini görüyoruz" diye konuştu.

Afet Uydu Haberleşme Sistemi hizmete girdi

ERZURUM gazetesi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de her türlü teknolojiyi altyapıyı bedeli ne olursa olsun hazır hale getirmek gerektiğini anlatarak "Afet Başkanlığı'nın altyapısının güçlenmesi gerekir. Türk Kızılayı'nın son birkaç yıl içinde dünyanın her yerinde göğsümüzü kabartacak hizmetlerini görüyoruz" diye konuştu.
//YILDIRIM AÇILIŞI YAPTI
Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla Türksat tarafından Türk Kızılayı'na kurulan Afet Haberleşme Sistemleri ve pet levha üretim hatttının açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Soluk ve Türk Kızılayı ekibi katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Genel başkanı Tekin Küçükali, projenin tamamlanmasıyla 2015 yılında zirvede olacaklarını kaydetti.
//AFETTE HABERLEŞMENİN ÖNEMİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise konuşmasında, dünyada bir afet olayı meydana gelmesi halinde en önemli işin zaman olduğunu belirterek, "Oraya erişip ilk müdaheleleri yaparsanız devlet olarak gücünüz ve saygınlığınız o zaman ortaya çıkar. Türkiye'de 1999 yılında yaşanan deprem nedeniyle devletin ne kadar aciz duruma düştüğünü biliyorsunuz. O zaman seçenekli haber sistemi yoktu. Ayrıca ciddi sıkıntılar çoktu. Herkes cep telefonu ve sabit telefonlara yüklendi. Telefonlar çöktü" dedi.
//TÜRK KIZILAYININ HABERLEŞME ALTYAPISI
Bakan Yıldırım, Türk Kızılayı'nın her türlü acil durumda kullanılmak üzere haberleşme altyapıları oluşturduklarını anlatarak şöyle konuştu: "Biraz sonra Pakistan'da Türk Kızılayı ekibine bağlanacağız, onlarla konuşacağız. Telgraf Osmanlı topraklarında 1854 yılında kurulmuş. Ulaştırma Bakanlığı ve Hilali Ahmer bugünkü adıyla Türk Kızılayı bu iş birliği ile modern teknolojinin bize sağladığı bütün imkanlarla haberleşme altyapılarını tesis ediyoruz. Bunların bedelini Bakanlığımız karşıladı. Bu haberleşme evrensel hizmet
fonundan yapılmıştır. Her türlü teknolojiyi altyapı bedeli ne olursa olsun hazır hale getirmemiz gerek."
//ERZURUM İLE CANLI YAYIN
Bakan Yıldırım, bir vatandaşın hayatının ne kadar önemli olduğunu insana verilen önemle ülkelerin gelişmiş olacağını savunarak, Bakanlık olarak sivil savunma hizmetlerini tek idare altında birleştirdiklerini kaydetti. Yıldırım, Afet Başkanlığı'nın altyapısının güçlenmesi gerektiğine işaret ederek, "Türk Kızılayı'nın son birkaç yıl içinde dünyanın her yerinde göğsümüzü kabartacak hizmetlerini görüyoruz" diye konuştu.
Daha sonra bu sistemi denemek için Erzurum, İstanbul ve Düzce illerinden afet haberleşmesi konusunda canlı yayın yapıldı.
Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve Küçükali, Mevlana evlerinde kullanılmak üzere elde edilen pet levha üretiminin açılışını yaptı. Afete hazırlık afet müdahele ve afet lojistik sistemini ülke çapında yaygınlaştıran Türk Kızılayı yapılacak bu ağ ile dünyanın en iyi örgütlenmiş afet sistemlerinden birisine sahip olacak.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüsamettin ŞENER 9 Ocak 2011 Pazar 20:36

Bunlar afet oılduktan sonra öleni kalanı soruyorlar. Benim üstün teknolojim ve binlerce buluşlarım ise Deprem ve Felaketleri böyle günler aylar öncesinden bildiriyor TAM İSABET derecesinde. *Hüsamettin Şener05.01.2011 12:51Dün akşam iran ve ırakta leri bildirdim işte gelmeye başladılar felaketler. İsbat için usgs neic ‘ten alınmıştır. * MAGUTC TARİH-ZAMAN y / m / dh: m: sLAT degLON degDERİNLİK km BölgeMAP5.42011/01/05 05:55:47 Devamı... Hüsamettin Şener05.01.2011 12:58 Dün akşam iran ve ırakta leri bildirdim işte gelmeye başladılar felaketler. İsbat için usgs neic ‘ten alınmıştır. * MAGUTC TARİH-ZAMAN y / m / dh: m: sLAT degLON degDERİNLİK km BölgeMAP5.42011/01/05 05:55:47 30.12551.759 10.0 GÜNEY İRANMAP4.22011/01/03 13:37:58 30.23949.843 35.0 BATI İRAN www.depremerkenuyari.com

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan tedavi altında
Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, hastaneye kaldırıldı.
3’üncü Büyükelçiler Konferansı başlıyor
Türk diplomasisi, 2011 yılına önemli bir etkinlik ile giriyor. "Üçüncü ...
Yazıcıoğlu gözyaşlarıyla anıldı
Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri ...
 
Atalay, medyanın yeni yılını kutladı
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yayımladığı yeni yıl mesajında, ...
2011'de daha fazla vergi ödeyeceğiz
Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan düzenlemeler ile 2011 yılında ...
Sarıkamış Şehitleri şükranla anıldı
Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin asker, vefatlarının 95. yılında Tekirdağ'da ...
 
Mütefekkir Arvasi rahmetle anıldı
Mütefekkir-yazar Seyyid Ahmet Arvasi, Marmara Üniversitesi Türk Kültürü ...
Dış ilişkilerin nabzı Erzurum’da atacak
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, 6-9 Ocak tarihlerinde Erzurum'da ...
Benzin yine zamlandı
Akaryakıt ürünlerinden 95 ve 97 oktan oktan kurşunsuz benzinlerin satış ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva