ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
Çanakkale Kara Savaşları'nda propaganda savaşı
Çanakkale Kara Savaşları'nda propaganda savaşı
Yeşilay ve Kızılay’dan istişare ziyareti
Yeşilay ve Kızılay’dan istişare ziyareti
Atatürk Üniversitesinde akreditasyon gündemi
Atatürk Üniversitesinde akreditasyon gündemi
HABERLER>TÜRKİYE
24 Mayıs 2016 Salı - 06:22

‘Acının rengi, dili ve dini olmaz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından ilki düzenlenen ve Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi’nin açılış törenine katıldı.

‘Acının rengi, dili ve dini olmaz’

BM Dünya İnsani Zirvesi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevcut sistem, insanlığın acil sorunları karşısında ne yazık ki yetersiz kalıyor. Sorunlara çözüm üretemeyen sistemin yükünü, sadece belli ülkeler omuzluyor. Artık bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından ilki düzenlenen ve Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi’nin açılış törenine katıldı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde, 60'a yakın devlet ve hükûmet başkanının katılımıyla gerçekleşen ve küresel insani yardım sisteminin masaya yatırılacağı Dünya İnsani Zirvesi'nin açılışında, Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Tarihin ilk Dünya İnsani Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaktan ve bu vesileyle katılımcıları medeniyet ve tarih şehri İstanbul’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin; sıkıntı içinde hayatlarını sürdürmeye çalışan yüz milyonlar başta olmak üzere, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi, zirvenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“ACININ RENGİ, IRKI, DİLİ VE DİNİ OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Savaşların, doğal afetlerin, salgın hastalıkların ve iklim değişikliğinin yol açtığı krizlerin, tüm insanlığın huzurunu, refahını ve ortak geleceğini tehdit ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zirve’de bulunanlar olarak hepimiz de, acının rengi, ırkı, dili ve dini olmadığını çok iyi biliyoruz” dedi.

Türkiye’nin bu anlayışla, bugün dünyanın 140’ı aşkın ülkesinde, insani ve kalkınma yardım faaliyeti yürütüp binlerce projeyi hayata geçirdiğini ve aynı zamanda, 3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklı mülteciyi misafir ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük bir iftiharla belirtmek isterim ki; bu iltica ve sığınma süreci devam etse dahi varil bombalarından kaçan büyük bir tehdit ile karşı karşıya kalan ister Suriyeli ister Iraklı, kim olursa olsun, kapımızı hiçbir zaman insanlara insanlığa kapatmayacağız, bunu özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin insani ve kalkınma yardımlarının 2014 yılında 6,4 milyar dolar olduğuna ve bu rakamın her geçen yıl arttığına işaret etti ve şunları söyledi: “Bu süreçte, küresel insani yardım sisteminin tüm yönlerini görme, aksaklıkları, eksiklikleri bizzat tecrübe etme imkânı bulduk. Mevcut sistem, insanlığın acil sorunları karşısında ne yazık ki yetersiz kalıyor. Sorunlara çözüm üretemeyen sistemin yükünü, sadece belli ülkeler omuzluyor. Artık bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır. Öncelikle, küresel yardım sistemini, insanı merkeze alan farklı bir bakış açısıyla yeniden ele almamız gerekiyor. Birkaç dolarlık sıtma örtülerini dahi ihtiyaç sahiplerine ulaştıramayan, basit aşıları tedarik edemeyen, bu yüzden on binlerce çocuğun hayatını kaybetmesine seyirci kalan bir sistemde, sorun var demektir.”

“İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARIN CEZASIZ KALMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Toplantıdaki liderlere hitaben, “Bizler, liderler ve uluslararası toplumun sorumlu fertleri olarak, ancak ortak ilkeler ve amaçlar doğrultusunda çalışırsak başarılı olabiliriz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeryüzünde yaşanan acıların önüne geçilmesi için, önce mevcut çatışmaların sona erdirilmesi ve yenilerinin de önlenmesi gerektiğini kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye olarak yürüttüğümüz arabuluculuk çalışmalarını ve çabalarını sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İkinci olarak, Suriye’de şahit olduğumuz gibi, uluslararası hukuk ihlallerinin sona erdirilmesi için daha fazla gayret göstermeliyiz. Biz bu anlayışla, eli kanlı diktatörlerin peşini bırakmayacak, insanlığa karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağız. Üçüncü olarak; yerlerinden edilen kadınlara, çocuklara, engellilere ve diğer tüm mazlumlara daha fazla yardımcı olacağız. Dördüncü olarak, yardımlara bağımlılığın azaltılması için, her milletin kendi ayakları üzerinde durabilmesini temin edecek, ezber bozan bir çalışma tarzına ihtiyaç var. Türkiye, AFAD, TİKA, Türk Kızılay’ı ve diğer kurumlarıyla, insani ve kalkınma yardımlarını el ele yürüterek, “kalkınma odaklı insani yardım” politikasıyla farklı bir model sunmaya çalışıyor.”

“SIĞINMACILAR İÇİN YAPTIĞIMIZ HARCAMALAR 10 MİLYAR DOLARI AŞTI”

 

İhtiyaçlar her geçen gün artarken, kaynakların aynı oranda artmadığına değinen ve yardımların finansmanında uluslararası toplum açısından bazı sıkıntıların ve sorumluluktan kaçma eğilimlerinin yaşandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu zafiyeti en iyi bilen, çok acı bir şekilde bunu tecrübe eden ülke Türkiye’dir. Ülkemizdeki sığınmacılar için yaptığımız harcamalar 10 milyar doları aşmışken, uluslararası toplumun katkıları 455 milyon dolarda kaldı. Ben, Dünya İnsani Zirvesi’nin tüm bu alanlarda bir dönüm noktası olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda, “Gözlerini ve gönüllerini İstanbul’dan gelecek mesajlara ve taahhütlere kilitlemiş insanlara karşı sorumluluklarımızı bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini; zirvenin başarılarla dolu olması temennisiyle tamamladı.

 

 
Erzurum Lisesi Ilıcalı’yı ağırladı
 
Erzurum kredi verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Milli birliğimiz asla bozulmayacak’
Erdoğan, terörle mücadele sürecine değinerek, “Bu operasyonlar bitmeyecek, ...
Yıldırım’dan ‘Milletin Sesi’ vurgusu
Yıldırım; 'Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz milletin sesi, ...
Hava Kuvvetleri Komutanı hava harekatına katıldı
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, bölücü terör örgütüne ...
 
‘Öncelik Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’
AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız milyonlarca ...
“İnlerine girmeye devam edeceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. ...
Görmez terörü telin etti
Görmez terörü lanetleyerek, “Bütün cinayet şebekelerine buradan seslenmek ...
 
Cumhurbaşkanı’ndan Ovit Müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum-Rize ulaşım süresini rekor ...
“Asıl olan, milletin gönlünde yer etmek”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve ...
Siyasette yeni dönem
AK Parti, genel başkan adayı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva