ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EĞİTİM
22 Ekim 2012 Pazartesi - 16:03

ATAÜNİ’den Sosyal yaklaşım

“Üniversite gençliği ağırlıklı olmak üzere, her yaştan insan sosyal medyayı kullanıyor” diyen Doç. Dr. Arık, “Bu alandaki gelişimle birlikte, insan hayatında birçok şey değişmeye başladı."dedi

ATAÜNİ’den Sosyal yaklaşım

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Arık, Atatürk Üniversitesi olarak sosyal medyayı kullanarak öğrencilere daha yakın olmayı istediklerini belirterek, “Bu konuda yaptığımız çalışmalarla gençlerimizi daha katılımcı bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Öğrencilerimizle güçlü bir iletişim kurmak ve ulaşılabilir olmak hedeflerimizden en önemlileridir” dedi.
İnsanların internette bloglar ve platformlar aracılığı ile kolaylıkla bilgi ve görüşlerini paylaşmasıyla sosyal medyanın ortaya çıktığını kaydeden Doç. Dr. Arık, “Zaman ve mekân sınırlaması olmadan, paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir insanî iletişim şeklidir. Sosyal medya platformlarında insanlarla buluşur ve iletişimde bulunursunuz. İnsanlara yardım eder, yardım alır, sorularına cevap verir ve kendi sorularınızı sorarsınız. Bu bakımdan sosyal medya resmi olmayan eğitim yollarından da bir tanesidir. Bu alanda sosyal iletişim, kelimeler, görseller, ses dosyaları yolu ile sağlanır. Üzerinde ideolojik ve teknolojik içeriklerin, yapılanmaların kullanıcı merkezli bir şekilde üretilmesine ve geliştirilmesine izin verir. İnsanlar hikâyelerini ve tecrübelerini paylaşır. Burada her birey genel bir kitleye ulaşabilir ve anında etki ve tepki alırlar.” Dedi.
ÖĞRENCİLERLE İLETİŞİMDE YENİ YAKLAŞIM
“Üniversite gençliği ağırlıklı olmak üzere, her yaştan insan sosyal medyayı kullanıyor” diyen Doç. Dr. Arık, “Bu alandaki gelişimle birlikte, insan hayatında birçok şey değişmeye başladı. Sosyal medyada var olan içerik kullanıcı tarafından oluşturulduğundan yaratıcılık ön plana çıktı ve katılım çağı başladı. Bu durum geliştikçe eğitim alanında yenilikler yapılması zorunlu hale geldi. Okullar kendilerini çevreleyen duvarları aşma olanağına kavuştu.
Sosyal medya platformlarının kullanıcıları özgürce fikirlerini aktarabilme imkânı bulmaktadır. Bu durum, kişilerin internette öne sürdükleri düşüncelere, paylaşımlara, tanıdıkları olsun olmasın, diğer kişilerin yaptıkları yorumlar ve geri bildirimlerle bir sosyal etkileşim ortamı ve giderek sanal gruplar oluşturmaktadır.Sosyal medya, insan hayatındaki birçok şeyi değiştiriyor. İnsanların birbiriyle olan ilişkileri, trendleri, tüketici davranışları, algılar, beklentileri, heyecanları oldukça hızlı değişiyor. Sosyal medyanın değişime zorladığı alanlardan belki de en çok dikkat çekeni toplumun haber kaynakları ve haber alma alışkanlıklarıdır.Biz de Atatürk Üniversitesi olarak sosyal medyayı kullanarak özellikle öğrencilerimize daha yakın olmayı istiyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla gençlerimizi daha katılımcı bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Öğrencilerimizle güçlü bir iletişim kurmak ve ulaşılabilir olmak hedeflerimizden en önemlileridir” diye konuştu.
ARIK’IN AÇIKLAMASI
“Kuracağımız iletişimle paylaşımlarımızı çoğaltmak istiyoruz” diyen Doç. Dr. Arık, daha sonra şunları söyledi; “Üniversitemizi daha ileriye taşımak adına gençlerimizin her türlü fikrinin bize ulaşmasının en hızlı ve etkili yolunun sosyal medya olduğunu biliyoruz. Onun için hem dinlemek hem de kendimizi anlatmak için üniversite olarak bu alanda daha aktif olmaya çalışıyoruz. Sosyal paylaşım siteleri üzerinde şuan itibariyle yaklaşık 15 bin kişi üniversitemizi takip ediyor. Amacımız önümüzdeki günlerde bu sayıyı 100 bine çıkarmak olacaktır.”
 

 
e-ticaretle sınırları aşacaklar
 
Konutlar sahiplerini buldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 29 Ekim 2012 Pazartesi 14:52

Sayın genel sekreterimizi tebrik ederim.Nihayet şehirden, halktan bugüne kadar izole olmuş,kendi içinde kurduğu dünyasında luks içinde yaşayan üniversitemiz, inşallah bundan böyle tarımda, tarihte, teknikte, sosyal hayatta verimli yansımaları ve bilgi paylaşımı olacak..Zararımız nereden dönerse kardır diye bir güzel sözümüz var..İnsanımız hala kendisine ve hayvanına depreme karşı sağlam bina yapamıyorsa bunun günahı mühendisliğin..Hala kenti ve içindeki tarihi hazinesi gibi eserleri bilmiyorsa günahı tarih bölümünün, ülkesini ve bölgesini tanımıyorsa günahı coğrafyacıların,dünyayaptığı tarımdan bire 50-60 verim alırken bizde tarım verimi 5-6 ise bunun günahı ziraatçıların, dinini ve ahlakını gereği gibi anlamamış ve algılayammamışsa günahı ilahiyatçıların olmaz mı? Ya sağlık, çevre,tasarruf ve diğer toplumsal km.si sayılan ve onlara dayalı işletilen bilim dalları..!Artık üniversitelerimizden böyle yararlanalım biraz da.. Selam ve saygılarla..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘ETÜ Bölgesel Eğitim Üssü olacak’
Uluslararası Katılımlı Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma Sempozyumu’na katılmak ...
Türk Zeka Oyununa davet
Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 24-25 Kasım ...
Eğitimcilerden İLKSAN istişaresi
Erzurum İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ...
 
Bilimi şenliğe dönüştürdüler
Erzincan Bilim Sanat Merkezi tarafından geçen yıl başlatılan “Bilim ve ...
ERZİMDER’den ETÜ’ye ziyaret
Erzurum İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) ...
14. Kuş Konferansı başladı
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Türkiye Kuş Konferansı Erzurum’da başladı.
 
ATAÜNİ En İyi 2000 içinde
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde URAP laboratuarı tarafından hazırlanan ...
Oltu ASML il ikincisi oldu
Erzurum Gençlik Spor Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 29 Ekim Cumhuriyet ...
Koçak’tan çarpıcı tespitler
ATAÜNİ Rektörü Prof. Dr. Koçak, beyin göçünden, üniversitenin 2023 vizyonuna ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva