ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EĞİTİM
4 Eylül 2013 Çarşamba - 15:21

ATAÜNİ’de İlahiyat Zirvesi

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İlahiyat/ İslami Bilimler Fakültesi Dekanları ve Arap Dili Anabilim Dalı Başkanlarının iştirakiyle bir toplantı yapıldı.

ATAÜNİ’de İlahiyat Zirvesi

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İlahiyat/ İslami Bilimler Fakültesi Dekanları ve Arap Dili Anabilim Dalı Başkanlarının iştirakiyle bir toplantı yapıldı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak’ın başkanlığında yapılan toplantıda, 9.Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Genel Kurulu’nda kabul edilen; İlahiyat, İlahiyat Bilimleri, İslami Bilimler, Dini İlimler, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi müfredat programının uygulanmasında ortaya çıkabilecek problemlerin çözümü ve birlikteliğin sağlanması konuları ele alındı.

Rektör Koçak, yaptığı konuşmada toplantıya katılan dekan ve bölüm başkanlarını Atatürk Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu belirterek, çalışmalarında başarılar diledi. Karşılıklı saygının temel olduğu bir yaşam modelinin, dünya barışına da büyük bir katkı yapacağını ifade eden Koçak, bu ve bunun gibi toplantıların belirlenen hedefe ulaşma da büyük katkılar sağlayacağı söyledi.

Koçak’tan sonra bir konuşma yapan YÖK yönetim kurulu üyesi Hatipoğlu, dekanların fikirlerini dinlemek ve uygulanabilir olan fikirleri uygulamaya koyma çabası içinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “ Gençlerimizi daha iyi bir geleceğe taşımak için, mutlaka planlı bir eğitim politikamız olmalı. Sistematik, güçlü ve çağdaş bir eğitim programı oluşturmak bizim en önemli vazifemizdir. Farklı ırkların, inançların ve düşünce anlayışlarının kaynaşmasına doğru giden dünyada toplum barışı ve farklı düşünen insanlarla birlikte yaşayabilmek için neler yapılabilir bunlardan sorumluyuz. Dekanlar toplantısı olarak müspet katkılarınızı ve eleştirilerinizi bekliyoruz.”

Toplantıya bölgemizdeki 16 İlahiyat Fakültesi Dekanları ve Arap Dili Anabilim Dalı Başkanları katıldı.

 
Güzelova yolunda kaza: 1 ölü
 
2 boksörümüz Milli takımda
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 4 Eylül 2013 Çarşamba 16:55

Bu toplantıları yapıyorsunuz ama ; koskocaman İslam medeniyeti perişan halde.Dünyada yüzü gülmeyen tek ülkeler İslam ülkeleri.Kanın aktığı, göz yaşının durmadığı,kaosun olduğu,ateşin olduğu sokaklarında silahların susmadığı ülkeler hep İslam ülkeleri.Huzur ve sükunun olmadığı tek yer İslam ülkeleri.Geri kalmışlığın,sahtekârlığın,çirkinliğin,kirliliğin,hak ihlallerinin yaşandığı yer İslam ülkeleri.Hele hele diğer din mensupları bu sorunları çözmüş,halletmişler.Bütün bunlara bakarak "İslam dünyası hiç olmadı" diye neden diyoruz? Bütün bunlardan siz sorumlu değil misiniz ? Bu gün ve bu güne kadar yaptığınız bu toplantıların acaba şu duruma katkısı ne oldu? Olmadı ve hiç olmayacak.Bütün bu toplantılar,kendinizi avutmaktan başka bir şey değildir, herhalde.İslam ülkelerini hasta eden bu virüse bir çare olamıyarsanız neye yararsınız ki? Bu İslam alemine bu güne kadar çare olamadınız.İslamiyet ve mensupları yerlerde sürünüyor.Müzlümanlar çözümü hep düşmanları olan Batı ve Hristiyan ülkeleriyle çözmeye kalkışıp büyük hata yapıyorlar.Siz neden bir İlahiyat olarak bir araya gelip Müslümanların sorunlarını çözüp onları bu durumdan kurtaramıyorsunuz? Neden çözüm üretemiyorsunuz?Yüce Allah bunun hesabını sizlerden soraracaktır elbette.Bunun vebalinden kurtulamayaksınız.Siz iyi balta vurana "ıh" deyin,boşa kürek çekin,iyi saltanat sürün.Sakına sakın o kabuğunuzdan dışarı çıkmayın, sonra üşür hasta olursunuz.Ey İlahiyatçılar!..Bırakın bu tali işleri de İslam Âleminin bu durumuna çözümler üretip onların bu durumdan kurtulmasına vesile olun.Yoksa vebali çok ağır olur.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barodan sınav talebi
Terzioğlu, "Türkiye de sığınılacak tek nokta adliyedir, yargıdır. Yargıya ...
ATAÜNİ’ye 12 bin yeni kayıt…
Atatürk Üniversitesi’nde 2013-2014 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtları başladı.
ATAÜNİ’den önemli açıklama…
Atatürk Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Savaş Eğilmez ...
 
TDP yeni üniversitelileri ağırlıyor
Atatürk Üniversitesi yeni Akademik yıl kayıtlarının başlaması üzerine ...
‘Öğretmenler mühendis yapılsın’
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Mühendislik Fakültesi mezunu ...
Diğer illerden 2 farkımız var
M.AKDAĞ-Üniversiteler 2013-2014 kayıt dönemi başlarken Erzurum’un eğitim ...
 
Erzurum yeni döneme hazır
İHSAN KUMRU-Erzurum’da 2013-2014 Eğitim ve Öğretim döneminde öğretmen ...
ETÜ’de kayıt heyecanı
2013 ÖSYS sonuçlarına göre Erzurum Teknik Üniversitesine (ETÜ) kayıt hakkı ...
6 bin öğrenci sertifika aldı
Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Camii ve Kur’an Kurslarındaki 2 aylık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva