ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Pasinler ilçesinde 3,0 büyüklüğünde deprem
Pasinler ilçesinde 3,0 büyüklüğünde deprem
Altun, sektörde 25 yılını tamamladı
Altun, sektörde 25 yılını tamamladı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
11 Haziran 2019 Salı - 12:23

ATAUNİ’de “İklim Değişikliği” gündemi”

Atatürk Üniversitesi adına destek verilen tek proje olma özelliği taşıyan “İklim Değişikliğinde Atılacak Yeşil Adımlar” Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

ATAUNİ’de “İklim Değişikliği” gündemi”

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrı programı kapsamında 2018 yılının 2. Döneminde Atatürk Üniversitesi adına destek verilen tek proje olma özelliği taşıyan “İklim Değişikliğinde Atılacak Yeşil Adımlar” Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

Programın açılışına; Erzurum Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Toy, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Aslıhan Esringü ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Aslıhan Esringü, törendeyaptığı konuşmasında, “Projemiz TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrı programı kapsamında 2018 yılının 2. Döneminde üniversitemiz adına destek verilen tek projedir. Projenin yazım sürecinden bugüne yaklaşık 1 yıl geçti. Proje ekibi olarak bizler sürecin başından bu yana yoğun bir tempoyla çalışıyoruz” dedi.

Projenin insanlık için oldukça önemli bir problem olan iklim değişikliğini konu aldığını anlatan Doç. Dr. Aslıhan Esringü, “Küresel İklim Değişikliği denildiği zaman öncelikle hepimizin aklına beklenmeyen hava olayları, özellikle sıcak hava dalgaları geliyor. Yapılan araştırmalarda küresel ısınmayı en fazla 1,5 derece ile sınırlama hedefi bulunmakta. Araştırmalar, ısınma, 2 derece olduğunda tüm medeniyetlerin 2050 yılına kadar çökme riskiyle karşı karşıya kalabileceği tehlikesine dikkat çekmekte. Küresel bir değişimden bahsediyoruz ve bundan hiç kimsenin kaçışı yok. Bu nedenle derhal harekete geçmemiz gerekiyor.

Akademisyenler olarak, bu konunun anlaşılmasına, ortaya çıkan sorunların çözülmesine nasıl katkı sağlayabiliriz sorusunu sorduğumuzda akla ilk gelen cevaplardan biri eğitim. Bizler de eğitim ile iklim değişikliğine farkındalık kazandırabilmek adına TÜBİTAK’a projemizi sunduk ve TÜBİTAK yetkilileri de projemizi desteklemeye uygun gördüler” diye konuştu.

Projenin amacının Farklı seviyelerdeki ortaokul öğrencilerine iklim değişikliği hakkında eğitimler vererek küresel ısınmanın çevreye ve tüm canlılar üzerine etkilerini düşünmelerini ve İklim değişikliği konusunda bireysel olarak yapabilecekleri hakkında farkındalık oluşturmak olduğunu dile getiren Doç. Dr. Aslıhan Esringü, “Projenin hedef kitlesi, Erzurum’un Aşkale, Tortum ve İspir yatılı bölge ortaokullarının (YBO) 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden seçildi. Çünkü Atalarımızın söylediği gibi “Ağaç Yaş İken Eğilir”. Eğitime küçük yaşlarda başlayabilirsek çocuklarımızın ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olarak topluma geniş kapsamlı bir fayda sağlayacağımızı düşünmekteyiz.

Projemizde rehber olarak görev yapan öğretmenlerimizin desteğiyle fen bilgisi dersine ilgileri ve çevre sorunlarına duyarlılıkları dikkate alınarak, her bir okuldan eşit sayıda kız ve erkek 10’ar öğrenci olmak üzere toplamda 30 öğrenci seçtik.

Projede verilecek eğitimler ile öğrencilere; Küresel iklim değişikliği nedir? Küresel iklim değişikliğinin dünya üzerinde ortaya çıkardığı sorunlar nelerdir? Ortaya çıkan bu sorunlar ile nasıl mücadele edilebilir? Ormanların ve diğer bitki örtüsünün küresel ısınmanın önlenmesine yönelik katkıları nelerdir? Türkiye bu değişimden nasıl etkilenecek? Bireysel ve toplumsal alınabilecek önlemler nelerdir? gibi soruların cevaplarını çeşitli bilimsel, sanatsal ve doğa faaliyetleri ile bulabilmelerini sağlayarak iklim değişikliği konusunda farkındalık ve duyarlılık oluşturabileceğimizi düşünmekteyiz” diye konuştu.

Proje faaliyetlerinin 6 gün yoğun bir program şeklinde süreceğini dile getiren Doç. Dr. Aslıhan Esringü, “Öğrencilerimizi sıkmadan eğlenceli bir şekilde planlamalarımızı yaptık. Verilecek eğitimler ile öğrencilerin ekolojik vizyonu ve bilimsel düşünme becerilerinin gelişeceği, çevreye karşı duyarlı, iklimin korunmasına destek doğa dostu bireyler kazandırmayı arzulamaktayız.

Ayrıca eğitime katılan öğrencilerin almış oldukları eğitimler ile okullarındaki diğer öğrencilere, ailelerine ve sosyal çevrelerindeki kişilere çarpan etkisi oluşturarak iklim değişikliği konusunda farkındalık kazandırıp bilginin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı da hedeflemekteyiz” dedi.

 
Hayatımızdaki Enerji’yi resimle anlattılar
 
Düğün dönüşü kaza: 2'si bebek 16 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Sultanhisar’dan Erzurum’a bal yolculuğu
Kuran, gezgin arıcıların ilk duraklarının Menderes havzası Aydın ve yöresi ...
Kişi başına 2855 kWh elektrik tükettik
Son veriler incelendiğinde Türkiye’deki kişi başına düşen elektrik tüketimi ...
Erbaş: “Zenginin de yardım etmeye ihtiyacı var”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Muhtacın yardım almaya ihtiyacı olduğu ...
 
Türkez TÜSEB Genel Sekreterliğine atandı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından Türkiye Sağlık Enstitüleri ...
Türkez'den yerli ve milli vurgusu
Türkez, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli ...
Küçükuğurlu Erzurum’un camilerini anlattı
Büyükşehir Belediyesi’nin “Ramazan Sohbetleri” programı büyük bir hızla ...
 
Erzurum doğum verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL- TÜİK Doğum istatistikleri 2018 yılı sonuçlarını açıkladı. ...
Öge: Ramazan ayı asla eğlence ayı değildir
Profesörü Sinan Öge, “Ramazan ayı asla eğlence ayı değildir. Ramazan, ...
Özben: “Çocuklar intikam aracı olarak kullanılıyor"
Özben, son dönemlerde özellikle doğuda artan çocuk kaçırma, kadın cinayetleri, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva