ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EĞİTİM
17 Nisan 2019 Çarşamba - 03:13

ATAUNİ bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu

Malkoç, Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen, Bilimsel Teşvik Ödül ve Akademik Giysi Töreni ile Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler konferansına katılmak üzere Erzurum’a geldi.

ATAUNİ bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen, Bilimsel Teşvik Ödül ve Akademik Giysi Töreni ile Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler konferansına katılmak üzere Erzurum’a geldi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül tarafından sabah saatlerinde karşılanan Şeref Malkoç, daha sonra Rektör Çomaklı ve Başsavcı Bingül’ün refakatiyle Erzurum Valiliğine geçerek, Vali Okay Memiş’i ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, yeniden Erzurum’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Malkoç, Atatürk Üniversitesi nezdinde gerçekleşen programlara daveti için Rektör Çomaklı’ya teşekkür etti.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u, Doğunun göz bebeği Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Okay Memiş, Erzurum ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Malkoç’a bilgi verdi.

Valilik ziyaretinin ardından Şeref Malkoç’u Rektörlük makamında ağırlayan Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin yakın zamanda açılan önemli birimlerine yönelik çalışmalarını anlattı.

Malkoç, Birimleri Ziyaret Ederek Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Kurumsal İletişim Direktörlüğü, (KİD) Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi, Metodoloji Ofisi, Lisans Eğitim Koordinatörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimlerini (BAP) ziyaret eden Başdenetçi Malkoç, birim yöneticilerinden proje ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Şeref Malkoç, birim ziyaretlerinin sona ermesiyle, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminde (BAP) gerçekleşen toplantıya katıldı. Toplantıda BAP Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin, Atatürk Üniversitesinin yapısal dönüşümü hakkında kısa bir sunum yaptı.

Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler Konferansı Gerçekleşti

Atatürk Üniversitesinin düzenlediği, “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konferansını gerçekleştiren Şeref Malkoç, konferansın ardından Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Törenine katıldı.

Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Töreni ile Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler konferansına; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı M. Metin Karaman, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Malkoç: “Türkiye Kültürel ve Sosyal Potansiyelleriyle Fevkalade Önemli Bir Konuma Geldi”

Konferansta Atatürk Üniversitesi mensupları ve öğrencilere hitap eden Şeref Malkoç, Türkiye'nin en kıdemli, en saygın ve kadim değerlerle yoluna devam eden Atatürk Üniversitesinde, cesaretin ve vatanperverliğin ifadesi olan Dadaşlar diyarı Erzurum’da olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Erzurum’un Türkiye'nin müstesna illerinden biri olduğuna vurgu yapan Malkoç, kültürüne geleneklerine inançlarına, vatanına, milletine, hukuka, adalete gönülden bağlı olan kadim bir kent olduğunu belirtti.

Tarihi açıdan da Erzurum’un bambaşka bir yer olduğuna değinen Malkoç şunları söyledi: “Bugün Washington, Seul, Berlin, Paris gibi merkezler yokken, şehir olarak binlerce yıl önce Erzurum vardı. İşte Erzurum böylesine önemli bir yer.

Türkiye son yıllarda çok önemli mesafeler aldı ve ciddi gelişmelere şahit olduk. Ülkemizi dünya ile kıyasladığımızda, Türkiye coğrafi cazibesinin yanı sıra, yetişmiş insan gücü ve kültürel, sosyal potansiyelleriyle de fevkalade önemli bir konuma geldi. Konuya turizm açısından bakarsak, Yunanistan’da var olan tarihi eserlerinin daha fazlası Anadolu’da var. Roma’da var olan tarihi eserlerinin daha fazlası Anadolu’da var. Çok şükür biz millet olarak buraya gelmiş, İslam’ı bu coğrafyaya taşımışız ama geçmişteki değerleri de başka milletlerin yaptığı gibi ortadan kaldırmamış bu günlere getirmişiz. İnşallah kıyamete kadar da bu coğrafyada Türk milleti var olacak ve yürüyüşüne devam edecektir.

Dünyadaki bütün ideolojiler, felsefi düşünceler, siyasi akımlar ve dinler hedeflerine adaleti gerçekleştirmeyi koymuşlardır. Zaten dünyadaki hak ve özgürlük amaçlarının temelinde de adalet isteği ve arzusu vardır. Ülkemizdeki bütün kurumlar insana hizmet amacıyla oluşturulmuştur. Bu yüzden devletin de temeli adaleti temin etmekten geçiyor.”

Bilimsel Teşvik Töreninde Ödüller Sahiplerini Buldu

Atatürk Üniversitesi tarafından 2010 yılından beri geleneksel olarak gerçekleştirilen Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Törenine geçilirken, törenden önce konuşan Rektör Çomaklı, konuklara Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinden bahsetti.

Son yıllarda Yeni YÖK Sistemi kapsamında yaşanan ve sessiz devrim olarak nitelendirilen önemli gelişmeleri referans alarak başlatılan Yeni Nesil Üniversite Projesinin, Atatürk Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmeti kapsayan bütün süreçlerde aktif rol oynadığını ifade eden Rektör Çomaklı, teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler ile değişen, çeşitlenen ihtiyaçlar, sunulan yüksek eğitimi doğrudan etkilediğini söyledi.

“Yeniden Yapılanma Aşamasında Başlattığımız Çalışmalarımız Her Geçen Gün Meyvesini Veriyor”

Rektör Çomaklı: “Yaşanan bu değişim ve gelişmeleri doğru algılayarak yatay niceliksel büyümeyi dikey niteliksel büyümeye taşıyabilmek bulunduğumuz coğrafyanın, bölgenin ihtiyaçlarını, sahip olduğu potansiyeli ve kapasiteyi göz önünde bulundurarak ona göre stratejiler hazırlamak ve topluma daha somut ve etkin çıktılar üretebilmek adına Atatürk Üniversitesi olarak Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesini hayata geçirerek bu proje kapsamında düzenlediğimiz 11 ayrı arama konferansında ortak aklın belirlediği önemli çıktılar elde ettik.

Yeni nesil üniversite tasarım ve dönüşüm projesi çerçevesinde öğretim elamanlarımızın ve öğrencilerimizin akademik becerilerini geliştirecek ve üniversitemizi hedeflenen ufka taşıyacak yeni birimleri oluşturduk. Yeniden yapılanma aşamasında başlattığımız çalışmalarımız her geçen gün meyvesini vermektedir. Son iki yılda akademisyenlerimiz tarafından 3600 yurt dışı, 5500 yurt içi makale yayınlanmış, 83 projemiz TÜBİTAK ve diğer proje destekleyici kurumlar tarafından fonlanmıştır.

“DAG, Milli Teknoloji Hamlemize Hizmet Etmektedir”

Bölgede oyun kurucu pozisyonda olan üniversitemiz, bölge çiftçisinin kalkınmasına büyük önem vermektedir. Bu bağlamda tarım sektöründe verimliliğin artırılması, çiftçilerimizin bilinçlenmesi için çiftçi eğitim merkezleri kurarak verimlilik düzeyini artırma konusunda önemli adımlar attık. Bu kapsamda değişik konularda son iki yıl içerinde 1400 çiftçi eğitimden geçirilmiştir. Öte yandan Üniversitemiz Erzurum’u ve ülkemizi uzay bilimleri ve teknolojileri açısından dünyaya açılan kapı kılacak bir projeyi de yürütmektedir. Astronomi, uzay, optik, haberleşme ve savunma sanayi sektörlerine yönelik hayatî önem arz eden Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Projesi aynı zamanda milli teknoloji hamlemize de hizmet etmektedir.

Üniversitemiz hali hazırda 60 ülkede 300 Üniversite ile ikili iş birliği protokolü imzalamıştır. Bu ikili iş birliği anlaşmaların 52’si son iki yılda gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 63 olan Mevlana Değişim Programı anlaşmalarımızın 27’si de yine son iki yılda yapılmıştır. Diğer yandan üniversitemizin genç akademisyenleri Cumhurbaşkanımız tarafından ödüllendirildi. Bilimin ışığını takip eden ve akademik çalışmalarıyla gelecek vadeden genç bilim insanlarına verilen, ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü üniversitemizden üç bilim insanı aldı.

“Bilimsel Teşvikin, Motivasyonu Artıracak İtici Bir Güç Olmasını Ümit Ediyorum”

Üniversitemizin bilgi üretimi ve araştırmacı insan kaynağını desteklemenin, nitelikli bilgi üretimini artırmanın, bilimsel bilgi üretimini teşvik etmenin bir göstergesi olan Bilimsel Teşvikin ödülle desteklendiği bu törende, akademik yıl içinde gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla ödüle layık görülen üniversitemiz öğretim üyelerini ve akademik çalışmaları sonucunda yükselerek yeni unvanlar alarak bu törende yeni cübbelerini giyecek üniversitemizin kıymetli, özverili öğretim üyelerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bilim insanlarımızın üniversitemiz için bir gurur vesilesi olan bu başarılarının genç araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize model teşkil etmesi, motivasyonlarını artıracak itici bir güç olmasını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, Atatürk Üniversitesi mensubu bilim insanlarının fen, sağlık, sosyal, eğitim bilimleri ve proje alanlarındaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün niteliklerini onayarak kamuoyuna duyurmak ve teşvik unsuru olmak üzere Atatürk Üniversitesi tarafından verilen Bilimsel Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninin ardından, patent başvurusu yapan akademisyenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Daha sonra ise 2018 yılında Profesör ve Doçentlik unvanına yükselen akademisyenlere akademik giysileri giydirilerek belgeleri takdim edildi.

 
Aras'ta su seviyesi yükseldi
 
"Türkiye, bölgesinin kaderidir"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malkoç Üniversitelilere seslendi
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurulu olarak amaçlarının ...
Eğitim Bir-Sen çözüme odaklandı
Eğitim Bir-Sen Erzurum 1 nolu Şube Başkanlığınca “Eğitim Öğretim ve Bilim ...
LGS başvuru süresi uzatıldı
Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran ...
 
ATAUNİ’den bölge üniversiteleriyle işbirliği
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Atatürk ...
Meslek liselilerden şiir ve türkü gecesi
Erzurum'da meslek lisesi öğretmen ve öğrencileri şiir gecesi düzenledi. ...
MYO’lar için yeni yol haritası
Yeni YÖK Vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilen Meslek Yüksekokullarının ...
 
Erzurumlu öğrenciler STEM’de yarıştı
Adıyaman Fen Lisesi’nde düzenlenen yarışmaya Adıyaman başta olmak üzere ...
MYO’larda Yeniden Yapılandırma
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yönetiminde ve Yeni ...
Selçuk’tan ailelere siber saldırı uyarısı
Selçuk, “Mavi Balina ya da Momo gibi çeşitli oyun tabir edilen yazılımlar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva