ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EĞİTİM
2 Ekim 2018 Salı - 15:48

‘ATAUNİ Yüksek Öğretimde Doğu Markası’

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yeni öğretim dönemi münasebetiyle velilere yönelik bir mesaj yayımladı.

‘ATAUNİ Yüksek Öğretimde Doğu Markası’

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yeni öğretim  dönemi münasebetiyle velilere yönelik bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1000 yıllık köklü bir eğitim mirası üzerine kurularak 61 başarılı akademik yılı geride bırakan, sarsılmaz bir geleneğe sahip, erdemliliğe, açık görüşlülüğe, çok yönlülüğe, yenilikçilik ve girişimciliğe kucak açan, temsilcisi olduğu değerlerle kaliteli ve nitelikli bir üniversite ve yaşam deneyimi sunan Atatürk Üniversitesi ailesine kattığınız sevgili öğrencilerimiz için sizleri kutluyor, teşekkür ediyorum.

Bizlere emanet edilen öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için, bir cevher gibi işleyerek iş hayatında ve sosyal yaşamlarında büyük başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirmeye çalışacağız.  Öğrencilerimizin mesleklerini en iyi şekilde yerine getirecek bilgi ve becerileri edinmelerini sağlamanın yanı sıra onların sorumlu birer birey olmalarına da katkı sağlayacağız.

Dünya çok hızlı değişiyor ve bu değişime ayak uydurabilmek için sürekli olarak kendimizi güncellememiz gerekiyor. Yaşadığımız coğrafya zor bir dönemden geçiyor.  Bu zor dönemden ancak birlik ve beraberlik ve ürüne dönüştürülecek bilgiye sahip olarak çıkabileceğiz. Geleceğimiz için değerlerimizi genç kuşaklara aktarmak, devam zincirini oluşturmak zorundayız.

Toplum olarak zor ve badireli günleri atlatma süreçlerinde hep değerlerimizin desteği ile başarı elde ettiğimizi unutmamamız gerekiyor. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği ve her gün yeni bir teknolojinin üretildiği çağımızda maalesef aynı hızla değerlerimizi ve insanî duygularımızı da kaybediyoruz. Zulmün kol gezdiği dünyamızda zalimlere karşı dik duracak, dinine, vatanına ve mazlumlara sahip çıkabilecek erdemli nesiller yetiştirmek en temel görevimiz. Geleceğimizin teminatı olacak evlatlarımızın yarının Türkiye’sini imar edecek ve dünyayı etkileyecek düzeyde bilgi sahibi, kendi öz değerleriyle donatılmış ve karakterli bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuz.

Biz bilim insanları başta olmak üzere siz değerli velilerimize de çocuklarımızı iyi yetiştirmede ve yönlendirmede büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın beden sağlıklarına verdiğimiz önem kadar, ruhlarını doyuran ve ruhlarına hitap eden faaliyetlerde bulunmalı, bunun için paylaşım içinde olmalıyız.

Bizlere emanet ettiğiniz gençlerimizin istikballeriyle ilgili korku duymayın, Yeni Nesil  Üniversite Vizyonumuz ve yeni eğitim modelimiz sayesinde onlar için son dönemlerine kadar Üniversitemizden alacakları teorik bilgileri, uygulamalı eğitimle bütünleştirerek pratik becerilerini artıracakları ve nitelikli istihdama yönelik uygulamalarla buluşacakları, eğitimde hür düşünceyi destekleyen, sosyal ve kültürel etkinliklerde farklılıkları teşvik eden, kişisel gelişim fırsatlarıyla kendilerini keşfetmeyi sağlayan bir üniversite ortamı hazırladık.

Bizlere emanet ettiğiniz evlâdınıza, en iyi, en başarılı akademik programı sunmaya hazırız. Gençlerimizin kazandıkları başarıdan sonra artık sorumluluk bizlere düşüyor. Üstün nitelikleriyle akademik kadromuz gençlerimizin başarılı bireyler olarak yetişmesi için ellerinden geleni yapacaktır. Evlâdınız, Üniversitemizde eğitim programlarımızla aynı zamanda çağın zorunlu kıldığı yenilikçi, girişimci bireyler olarak yetişecektir.

Öğrencilerimiz, Atatürk Üniversitesi’nde zenginlik ve çeşitlilik içinde, demokrasi kültürünün hâkim olduğu birlik beraberlik ve kardeşlik ortamında eğitim alacaktır.  Onların ihtiyaçlarına, konforuna her bakımdan cevap verecek seviyede estetize edilmiş modern Türkiye’nin kurduğu, bizim neslimizin inşa ettiği kampüsümüzde sürdürülebilir, kendine yetebilen, tabiata saygılı ve bu özellikleriyle Türkiye’nin en düzenli ve büyük kampüslerinden biri olan Atatürk Üniversitesi kampüsünde bir barış, huzur ve kardeşlik ortamı içinde olacaklar.

Bize emanet ettiğiniz öğrencilerimizin, Atatürk Üniversitesi’nde edinecekleri ve en az akademik bilgi kadar önemli olan entelektüel ve kültürel sermayeyi de çok önemsiyor, onların beslenebilecekleri nitelikli etkinliklerde bizzat bulunmalarını sağlayacak çalışmaları yürütüyoruz.  

Üniversitemizin akademik, idari personeli ve tüm mensuplarıyla beraber emanetlerinizi en güzel şekilde yetiştirmeye gayret göstereceğimizden emin olun.  Bizler de en az sizin kadar sevinçli ve gururluyuz. Evlatlarınızın kendilerine, çevrelerine ve milletimize yararlı bireyler olacağından hiç kuşkumuz yoktur. Her bir öğrencimiz, ülkemizin, milletimizin geleceği ve aydınlık yüzü olacak.

Evlâdınızın tahsilini huzur içinde sürdürebilmesi, güvenli bir ortamda kaliteli bir eğitim almaları adına, Rektörlüğümüz başta olmak üzere, tüm birimlerimizin üzerine düşen görevi titizlikle yaptığını bilmenizi isterim.

Bu duygularla Büyük  Atatürk Üniversitesi Ailesine katılan tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, hepsine Yeni Türkiye inşasına katkı yapacak mutlu ve aydınlık bir gelecek temenni ediyorum. “

 
ATAUNİ’den Japonya’ya mimari açılımı
 
Erzurum imajına estetik yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’den Japonya’ya mimari açılımı
Türkiye-Japonya Kültürel İş Birliği Kapsamında Müzecilikte İyi Deneyimlerin ...
ATAÜNİ’de Lisanüstü Eğitim Çalıştayı
Atatürk Üniversitesi, 29 Eylül tarihinde Yeni Nesil Üniversite Tasarım ...
El Bab’ta “Erzurum Ortaokulu’
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından El Bab’da yaptırılan ...
 
ATAUNİ’de ‘Ergonomi’ gündemi
Rektör Çomaklı, üniversiteler arasında kurulan sağlıklı ilişkilerin Türkiye’nin ...
TDP’den Karslı öğrencilere Erzurum gezisi
Kars’ta spor kurslarına katılan yaklaşık 100 öğrenci Erzurum’a geziye götürüldü.
Selçuk: ''Türkiye eğitimde çok ciddi mesafeler aldı''
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Eğer bütün konuları yeniden çerçeveleyip ...
 
Ciyavul adaylığını açıkladı
Eğitim-Bir-Sen 1 nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, 6. olağan genel kurul ...
ATAUNİ’den Azerbaycan’a ‘Pedeogoji’ köprüsü
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, iş birliği protokolü ...
Eğitimde Bilim Fuarı gündemi
Kaygusuz, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Müdürlüğümüzün önceliklerinden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva