ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EĞİTİM
31 Aralık 2015 Perşembe - 05:46

ATAÜNİ, EBYS yolculuğunda

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Tanıtım Programı gerçekleştirildi.

ATAÜNİ, EBYS yolculuğunda

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Tanıtım Programı gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, yardımcıları, akademisyenler ve Atatürk Üniversitesi personelinin katıldığı programda, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’nin getirdiği yenilikler ve avantajlar hakkında bilgi verildi. Üniversite çapında yaklaşık 5 bin akademisyen ve personelin kullandığı, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), resmi belgelerin elektronik ortamda aktarılması ve kullanılmasını sağlıyor.

KAYA’NIN SUNUMU

Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATABAUM) Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya, son yıllarda bütün dünyada e-dönüşüm sürecinin yaşandığını ve Atatürk Üniversitesi’nin de bu sürece dâhil olduğunu belirterek, hizmet ve işleyiş kalitesini arttırmak, para, zaman ve iş gücü tasarrufu sağlamak, kısacası hayatı kolaylaştırmak için e-dönüşüme ayak uydurmanın zorunlu olduğunu söyledi. Dursun: “Biz 24 ay önce üniversitemiz için e-dönüşüm sürecini planladık. Birincil hedefimiz, Organizasyon Bilgi Yönetim Sistemi (OYBYS) ile Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni devreye almak, sonrasında ise Personel Bilgi Yönetim Sistemi (PBYS), Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi (ÖBYS), Akademik Performans Bilgi Yönetim Sistemi (APBYS), Ders Yükü Bilgi Yönetim Sistemi (DYKBYS) ve diğer süreçlerle birlikte entegrasyonu sağlayarak tam bir kampüs otomasyonunu gerçekleştirmekti. Elektronik Belge Yönetim Sistemlerinde en önemli unsurlardan biri elektronik imza konusudur. Türkiye’de e-imza konusunda standartlar var ama ne yazık ki denetim yok. Bu nedenle tüm sorumluluk bize kalıyor. Biz bu konuda uzun araştırmalar yaparak en iyi ve konusunda uzman olan firmayı seçtik. Hali hazırda 5 bin civarında elektronik imza kullanıcımız var. Aynı zamanda, tüm GSM operatörleri ile çalışan mobil imza servisini de kurduk. Hiçbir üniversitede üç GSM operatörüyle de çalışan mobil imza altyapısı mevcut değildir” dedi.

KELEŞ’İN TESPİTLERİ

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Keleş ise teknolojinin hayatımızın merkezine oturduğunu ve hayatımızı teknolojiye göre ayarlayıp, e-dönüşüme ayak uydurmamız gerektiğini söyleyerek, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’nin hedeflerinden bahsetti. Prof. Dr. Sait Keleş: “Bizler bu e-dönüşüm sürecine gönül verdik ve yönetim olarak tam destek sağladık. Ekibimizin gücü, doğru yazılım ve doğru stratejiler sayesinde e-dönüşümün en önemli adımı olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) süreci geçişini kısa süre içerisinde başardık.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) yolculuğumuzda, hedefimiz hızlı bir geçiş sağlamak olduğu kadar, doğru ve sağlam alt yapıyı kurmaktı” şeklinde konuştu.

KOÇAK’IN DEĞERLENDİRMESİ

“Bilim ve teknoloji çok hızlı gelişen, takip edilmesi zor ve hayatın bir parçası haline gelmiş bir alan. Takip edilmediği takdirde geride kalınacak ve aksamalara neden olacaktır” sözleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Devlet politikası olarak, e-devlete geçiş ilanıyla yönetmelikler çerçevesinde, her kurum kendisine yönelik çalışmalar başlattı. Küçük üniversiteler veya küçük kurumlar, bu noktada avantajlı görünüyor. Az sayıda akademisyeni veya personeli olan üniversitelerde bunu gerçekleştirmek kolay. Ancak 60 yıllık geçmişi olan kalabalık bir üniversitede gerçekleştirmek ise oldukça zor. Bu noktada gayret gösteren, emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Tabi bu konularda finansman sağlamak önemli. Arkadaşlarımıza, ‘imkânlarımız doğrultusunda yanınızdayız. Siz araştırın, inceleyin ve doğruyu yapın. Bunu üniversitemize kazandıralım’ dedik. Gerçekten de diğer kurumlar ve üniversitelere göre bizim üniversitemizin bu konuda hızlı bir şekilde geliştiğini ve mesafe aldığını da gördük.

Biz inancımız gereği ve geleneksel olarak da israftan uzak durmak zorundayız. Gerçekten bugün e-imzaya veya EBYS’ye baktığımızda ıslak imza atmayarak aylık 8 binin üzerinde kâğıt israfını önlemiş olacağız. Bu da arkadaşlarımızın çalışmalarına göre 1 veya 2 ağaca tekabül ediyor. Onun için bu toplantıyı geldiğimiz noktayı değerlendirme adına çok önemli görüyorum. Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’nin bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) çalışmalarında emeği geçenlere Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kâğıt israfının önlenmesi adına ise Rektörlük bahçesinde, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından sembolik bir ağaç dikildi. Bahar aylarında ise Rektörlük tarafından üniversitede çalışan her bir çalışan adına toplamda 6 bin ağaç dikimi yapılacak.

 
Sekmen Erzurumlu Gençlere seslendi
 
Aydın'dan birlik ve beraberlik çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su Ürünlerinde üretim rekoru
m.coşkun-Atatürk Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi, 2015 yılında 12 Ton ...
Urmiye'de Atatürk Üniversitesi gündemi
YÖK İran İslam Cumhuriyeti`ne ziyaret gerçekleştirdi. Koçak Türkiye-İran ...
ATAÜNİ Senatosu Aşkale’de toplandı
Atatürk Üniversitesi Senato toplantısı Aşkale’de yapıldı. Erzurum Atatürk ...
 
Dijital Gelecek'ten Köy Okullarına yardım
Dijital Gelecek Hareketi Platformu’nun önayak olduğu “Köy okullarına yardım” ...
Erzurum, sınav merkezi’ne kavuşuyor
Kayıtlı 140 bin öğrencisiyle Atatürk Üniversitesi’nin gözbebeği haline ...
Erzurum eğitimde lider il
M.AKDAĞ-Erzurum’da 11 aylık dilimde kişi başına düşen eğitim harcaması ...
 
Gençlik Meclisi’nden motivasyon eğitimi
Erzurum Gençlik Meclisi, ilçelerde gençlere motivasyon eğitimi verdi.
ERİHDER’den örnek hizmet
Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ...
23 fakülteye dekan ataması yapıldı
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Yükseköğretim Genel Kurulu 2015 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva