ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Çorum maçını Saka yönetecek
Erzurumspor – Çorum maçını Saka yönetecek
Erzurum GM’den ‘Uzay çadırı yolculuğu’ projesi
Erzurum GM’den ‘Uzay çadırı yolculuğu’ projesi
Gençlig’de şampiyonlar belli oldu
Gençlig’de şampiyonlar belli oldu
Çiftçi Oltu esnafını dinledi
Çiftçi Oltu esnafını dinledi
Tablet hayalini Çiftçi gerçeğe dönüştürdü.
Tablet hayalini Çiftçi gerçeğe dönüştürdü.
HABERLER>EĞİTİM
24 Mayıs 2016 Salı - 06:31

ATAÜNİ 2.Afrika Günleri başladı

DİLMER’de Türkçe eğitimi alan sonra da Üniversitenin çeşitli fakültelerinde eğitimlerine devam eden 30 Afrikalı öğrencinin hazırladığı program büyük beğeni topladı.

ATAÜNİ 2.Afrika Günleri başladı

Afrika ülkelerinin birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi; egemenliklerini ve kendi toprak bütünlüklerini savunmayı, Afrika’daki her türlü sömürgeciliği ortadan kaldırmayı hedefleyen ve tek bir Afrika Devleti kurmak için mücadele eden Afrika Birliği Örgütünün kuruluş yıl dönümü olan, 25 Mayıs Afrika Günü, bugün birliğe üye 53 Afrika ülkesinde ve birçok farklı ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Afrika Birliğinin ve Afrika halklarının doğum günü kabul edilen bu özel gün, Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan Afrikalı öğrenciler tarafından da unutulmadı.

DİLMER ETKİNLİĞİ

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da bu yıl ikincisi düzenlenen, yaklaşık 20 farklı Afrika ülkesinden gelerek önce DİLMER’de Türkçe eğitimi alan sonra da Üniversitenin çeşitli fakültelerinde eğitimlerine devam eden 30 Afrikalı öğrencinin hazırladığı program büyük beğeni topladı.

TAKKAÇ’IN KONUŞMASI

Programda konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, Atatürk Üniversitesi’nin uluslararası bir kurum olarak Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrenciler olduğu gibi dünyanın da her yerinden gelen öğrencilere sahip olduğunu belirtti. Takkac: “Öğrencilerimiz yoğun, kaliteli, geleceğin emin adımlarla oluşturulmasını sağlayan bir eğitim programı alıyorlar. Bu programlardan mezun olduktan sonra kimileri Türkiye’de, kimileri kendi ülkelerinde, kimileri ise başka ülkelerde çalışarak hem geçimlerini sağlıyorlar hem de o ülkelerin kalkınmasına ve ilerlemesine katkıda buluyorlar” dedi.

Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz ise Atatürk Üniversitesi’nde ağırlıklı olarak Afrikalı öğrencilerin bulunduğunu ifade ederek, üniversitelerimizin uluslararası standartlarda birer üniversite olmaları gerektiğini söyledi. Yavuz: “Uluslararasılaşma, yabancı öğretim üyesi ve öğrenci sayısının artmasıyla doğru orantılı şekilde gerçekleşebilir. Hem bizim üniversite olarak uluslararası öğrencilere sahip olmamız, hem de bizim öğrencilerimizin dünyanın değişik ülkelerinde öğrenci veya öğretim üyesi olarak bulunmaları çok önemli. Bu anlamda rakamlara baktığımızda uluslararasılaşma oranımız yüzde 4 civarında. Bunun en kısa zamanda yüzde 10 veya yüzde 20’ye çıkması gerekir” şeklinde konuştu.

MERT’İN DEĞERLENDİRMESİ

Afrika kıtası dolaylarından şu anda 60 civarında öğrenci olduğunu ve her sene bu sayının yüzde yüz arttığını belirten DİLMER Müdürü Prof. Dr. Osman Mert, Afrika Günü’nün sömürgecilik sonrası 1963’te ortaya çıktığını söyledi. Mert: “İnsan hakları, sömürgecilik, soykırım gibi kavramlar batıdan çıkmıştır. Bizde nedense hep batılılara karşı kendimizi savunma pozisyonunda bulmuşuz. Afrika’da onlarca ülke İngilizce ve Fransızca konuşuyor. Sanırım bu durum da kimin emperyalist olduğunu ortaya koyuyor. Tarihte, elinde güç bulunmasına rağmen zulmetmeyen ve başkalarının kültürünü elinden almayan tek kültür bizim kültürümüzdür” dedi.

Video ve slayt gösterileri eşliğinde “Atatürk Üniversitesi Afrikalıları”nın, Kara Kıta Afrika’yı rengârenk ve detaylı şekilde tanıttıkları programda Afrika’nın yerel dillerinde şiirler okundu, şarkılar söylendi ve geleneksel Afrika danslarından örnekler sunuldu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de ilgi gösterdiği program üniversite hocaları ve diğer öğrenciler tarafından da takdir ve sempatiyle karşılandı.

 
Küresel vicdana sesleniş
 
Güzel Sanatlar Müzesi hizmete açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Lisesi Ilıcalı’yı ağırladı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum Lisesi'ni ...
ATAÜNİ 205 bin eşiğini aştı
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Küfrevioğlu, “Üniveritemiz, Yaklaşık ...
Horasan MYO 3. Dönem mezunlarını verdi
Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu 3. dönem mezunlarını verdi.
 
Narman MYO’da Mezuniyet Coşkusu
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulunda mezuniyet töreni coşkusu yaşandı.
Büyükşehir 1207 çocuğu sevindirdi
Erzurum’da sağlıklı yaşam kapsamında öğrencilere 5 ton organik süt ve ...
İletişimcilerden ilgi çekici yaklaşım
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden bu sene mezun olan öğrenciler ...
 
87 Tıp Fakültesi Öğrencileri Kampüste buluştu
1987 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptıran öğrenciler, ...
KÜNİB Kongresi tamamlandı
Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 6. Olağan kongresi’ni gerçekleştirdi.
ATAÜNİ’den Başkent açılımı
Atatürk Üniversitesi sosyal tesislerine bir yenisi daha eklendi. Başkentte, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva