ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>EĞİTİM
9 Şubat 2021 Salı - 15:03

ATA KARMER mezunlarla çevrimiçi buluşuyor

Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATA KARMER), Atatürk Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına yönelik faaliyetlerini çevrimiçi olarak sürdürmeye devam ediyor.

ATA KARMER mezunlarla çevrimiçi buluşuyor

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında 2018 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATA KARMER), Atatürk Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına yönelik faaliyetlerini çevrimiçi olarak sürdürmeye devam ediyor.
Merkez, Atatürk Üniversitesi öğrenci ve mezunlarının hızlı bir dönüşüm sürecinde olan günümüz dünyasında değişen iş olanakları ve çalışma koşulları doğrultusunda destek olmaya çalışıyor. Bu doğrultuda ATA KARMER gerçekleştirdiği etkinlikler ve faaliyetlerle, kuruluş amacına uygun olarak, öğrencilerinin kariyer hedeflerini belirlemeleri, bilgi, beceri ve tecrübe edinmeleri, kişisel becerileri konusunda farkındalık kazanmaları ve bu yolla daha donanımlı bir biçimde mezun olmalarına yardımcı olmaya çalışıyor.
MEZUNLAR TECRÜBELERİNİ ÖĞRENCİLER İLE PAYLAŞIYOR
Pandemi nedeniyle eğitimin uzaktan, çevrimiçi araçlarla yürütüldüğü bu günlerde Kariyer Merkezi de öğrenci ve mezunlarını online etkinliklerle bir araya getiriyor. Hafta içi iki gün olarak gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında her hafta üniversitenin bir akademik biriminden son 5-6 yıl içinde mezun olmuş 3 genç mezuna yer veriliyor. Panel kapsamında genç mezunlar, üniversiteye hazırlık sürecinde yaptıkları tercihleri, Atatürk Üniversitesinde geçirdikleri öğrencilik yıllarını, mezuniyet sonrası işe girme süreçlerinde yaşadıkları deneyimlerini üniversite adayları, Atatürk Üniversitesi öğrencileri ve mezunları ile paylaşıyorlar. Moderatörlüğünü Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neslihan Kulözü Uzunboy ile Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Besim Yıldırım’ın sürdürdüğü paneller her çarşamba günü 11:00-12:30 veya 17:00-18:30 saatleri arasında Atatürk Üniversitesinin resmi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanıyor. Canlı yayın sırasında izleyicilerin sohbet kısmına yazdıkları sorular ise panelist genç mezunlar tarafından cevaplanıyor. Paneller vasıtasıyla pandemi nedeniyle fiziksel olarak birbirinden uzak kalan Atatürk Üniversitesi ailesinin yakınlaştırılması ve genç mezunların deneyimlerinin öğrenciler için yol gösterici olması amaçlanıyor.
ÖĞRENCİ KULÜPLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERİLİYOR
Kariyer Merkezi ve Öğrenci Kulüpleri Buluşmaları başlığı altında yine çevrimiçi olarak gerçekleştirilen bir diğer etkinlikte ise üniversitede faaliyet gösteren 3 öğrenci kulübünün tanıtımı kulüp temsilcisi öğrenciler tarafından yapılıyor. Moderatörlüğünü Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi M. Engin Kocadağistan’ın yürüttüğü etkinlik, her hafta cumartesi günü 15.00 ile 16:30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor ve üniversitenin Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanıyor. Panellerde kulüp temsilcileri, kulüplerinin amaçlarını, hedeflerini, bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve planladıkları etkinlikleri başta Atatürk Üniversitesi öğrencileri olmak üzere tüm izleyici kitlesi ile paylaşıyorlar. Bu etkinlikler ile Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin kulüpleri tanımaları ve kulüplerin etkinliklerinden haberdar olmalarını sağlamak amaçlanıyor.
REKTÖR ÇOMAKLI: “BECERİLER, KARİYER SEÇENEKLERİYLE EŞLEŞTİRİLİYOR”
Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasıyla Atatürk Üniversitesini büyük bir aile olarak bir arada tutan bağların daha da güçlendiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, akademisyen, öğrenci ve mezun birlikteliğini daha verimli şekilde hayata geçirmek, akademisyenlerin teorik bilgisini, öğrencilerin heyecanını ve mezunların tecrübelerini bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin oldukça faydalı olacağını belirterek merkezin aynı zamanda öğrencilerin sahip oldukları beceriler ile kariyer seçeneklerini doğru eşleştirmeleri; bu eşleştirme sonucunda doğru kariyer planları yapmaları ve mezuniyet sonrası kariyer seçeneklerinden haberdar olmaları noktasında da önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizdi.

 
Çat Belediyesi’nden yaban hayatına destek
 
Vali Memiş Aşkale'de incelemelerde bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK online eğitimi sorguluyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), küresel salgın sürecinde online olarak sürdürülen ...
Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların ...
Ülkü Ocakları’ndan kardeşlik kampanyası
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri ...
 
Öğrencilerden ‘Tarihe 3D Dokunuş’
Erzurum 19 Mayıs Ortaokulu, tarihî mekânların 3D tasarım ortamında modelleme ...
ETÜ ile KUDAKA arasında eğitime destek protokolü
Erzurum Teknik Üniversitesi ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı arasında ...
ATAUNİ’de Veriye Dayalı Karar Verme süreci
Atatürk Üniversitesi Yeni YÖK Vizyonu çerçevesinde yürütülen Yeni Nesil ...
 
MEB’den YKS adaylarına interaktif hizmet
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ...
10 Üniversite kariyer çalıştayında buluştu
Salgın Döneminde Değişen Eğitim Ortamında Kariyer Merkezlerinin Rolü Çalıştayı ...
MEB, yüz yüze eğitimin detaylarını açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı 15 Şubat itibariyle başlayacak yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva