ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Ocak 2021 Pazartesi - 14:16

ATA Buz Müzesi iki farklı sergiye ev sahipliği yapıyor

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde sanatsal faaliyetlerini sürdüren Ata Buz Müzesi 2021 yılının ilk ayında iki farklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

ATA  Buz Müzesi iki farklı sergiye ev sahipliği yapıyor

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde sanatsal faaliyetlerini sürdüren Ata Buz Müzesi 2021 yılının ilk ayında iki farklı sergiye ev sahipliği yapıyor.
ATA Buz Müzesi içerisinde heykel bölümü eğitim elemanları tarafından 3 aya yakın bir zamanda hazırlanan "Cumhuriyet ve Çocuk" temalı karma sergisi açılışı yapıldı.
Ekim 2020’de Cumhuriyeti yansıtan değerlere gönderme yapıldı. Sanatın ilgi ve izlenme yaşını daha erken süreçlere çekme gayreti amaçlandı. Müzede Türkiye, Bayrak, Atatürk ve Erzurum’da Atlama Kuleleri ve direnişin adeta sembolü haline gelen Nenehatun Karakteri üzerinde çalışmalar yapıldı. Sergi 2 ay boyunca açık kalacak.
BULAT AÇIKLAMA YAPTI

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat müze ilgili olarak İHA’ya yaptığı açıklamada, “Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUDAKA ) destekli Erzurum ATA Buz Müzesi sergi açılışı yapıldı. İlk sergimizde 15 Temmuz hain darbe girişimi konulu tema da işlenmişti. İkinci sergimizde ise "Cumhuriyet ve Çocuk" "Seramik Tuz Buz" heykellerden oluşan sergimizi açtık. Erzurum’un sembollerinden olan Cumhuriyete yönelik çalışmaların yanı sıra Nenehatun çalışmaları da yapıldı. Bunun yanı sıra çocuklarımıza yönelik kompozisyonlar da işlendi. Çalışmalara 2 ay gibi bir zaman harcandı. Pandemi süreci içerisinde olduğumuzdan öğrencilerimizi kontrollü şekilde alıp onlara buzdan heykel çalışmalarımı göstereceğiz. 12 Mart Erzurum’un kurtuluşunda bir çalışmamız olacak. Temmuz ayı içerisinde Erzurum Kongresi temalı çalışmalarımız olacak. Hocalarımız özveri ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Türkiye’de bir başka örneği bulunmamaktadır. Çalışmalarımız üç boyutlu buz yontu ile oluşturulmuştur. Müzemizde 8 adet buz üretim makinası bulunmaktadır. Bu aletlerde şeffaf buz üretimi yapılıyor. Üretilen buzları depoluyoruz. Çalışmalara başlanıldığı zaman bu buzlardan yararlanıyoruz. Müzemizde kırka yakın çalışma bulunuyor” dedi.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Muhammet İşçi "Bende Karadenizliler bilir ismine "TAKA" denilen bir sandal yaptım. Bu Taka daha çok çocukların ilgisini çekeceğini umuyorum. Takayı bu hale getirmem 15 günümü aldı. Buz üretimi var bu buzların üretimi de bayağı bir zaman alıyor. Üretilen buzları alıp şekil vermek hayli zahmetli" dedi.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Caner Şengülalp "Atabuz Müzemizde 2021 yılında ki ilk karma sergisinde 'Cumhuriyet ve Çocuk' teması işlendi. Bu etkinlikte bende 'İGLO' çalışması yaptım. Bu çalışma daha çok çocukların ilgisini çeker diye bir çalışma yaptım. İGLO bilindiği gibi daha çok soğuk iklime sahip ülkelerde insanların barınmak için yaptığı bir sığınma veya ev gibi bir yer. Bu çalışma aslında kışın dışarıdan gelen soğuğu kesiyor ve insanları koruyor. Bende Atabuz Müzesinde böyle bir çalışma yaptım. Çocuklar heykel ve heykelle bütünleşen bir sanatı yalnızca izlemek değil onların birer obje olmadığını, bire bir kendi gözleri ile görmelerini ve onlara dokunmalarını sağlamaya çalıştım. Küçük yaşta sanatla tanışmalarını sağlamaya çalıştım" dedi.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Halil Daşkesen, "ATA Buz Müzesinde 'Cumhuriyet ve Çocuk' temalı sergimizde 'PİYANO' çalışmamızı sundum. Burada ki piyanonun en önemli yanı bu gün besteci ve aynı zamanda Atatürk Üniversitesi’nin Marşını da besteleyen Muammer Sun hocamızın rahmetli olduğunu öğrendik. Bu çalışmamızı ona ithafen yapmaya çalıştık. Bende böyle bir enstrüman ile cevap vermeye çalıştım, umarım beğenilir" dedi.

 
Erzurum nüfusunu bekliyor
 
Büyükşehir ekipleri kar mesaisinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'tan Türkçe hassasiyeti uyarısı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından bir paylaşım ...
Kadıoğlu’ndan ‘İkindi Temrinleri’
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı ...
Salgın okuma kültürünü engelleyemedi
Salgın sürecinde Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olan İsmail Saib Sencer ...
 
4 bin 673 öğrenciden bin 350 hatim
Erzurum’da Pir Ali Baba tarafından 500 yıl önce başlatılan “1001 Hatim” ...
Palandöken’e ‘Güvenli Turizm’ Sertifikası
Salgının başladığı 11 Mart 2019’dan bu yana Korona virüsle mücadelede ...
Medya Sanat’tan ‘Kızıl Sır’
Doğu’nun ilk ve tek oda tiyatrosu Medya Sanat Evi, ‘Kızıl Sır’ ile perde ...
 
Türkiye tek yürek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Türkiye’nin her bir yönünden, doğusundan, ...
Vali Memiş’ten Gazeteciler Günü kutlaması
Vali Okay Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Barlak: ‘Gazetecilik aşkla yürümektir’
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, gazeteciliğin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva