ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EĞİTİM
29 Mart 2014 Cumartesi - 03:56

ATA-AÖF Toplumsal Afet Bilinci’ni sorguladı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen “Afet ve Acil Durumlarda Hazırlık” konulu panelde, afet ve acil durumlara hazırlıklı olmanın önemi tartışıldı.

ATA-AÖF Toplumsal Afet Bilinci’ni sorguladı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından  düzenlenen “Afet ve Acil Durumlarda Hazırlık” konulu panelde, afet ve acil durumlara hazırlıklı olmanın önemi tartışıldı.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) tarafından 28 Mart 2014 tarihinde Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da düzenlenen “Afet ve Acil Durumlarda Hazırlık” başlıklı panel yoğun ilgi gördü. Düzenlenen etkinliğe Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Gündoğdu, Doç. Dr. Selçuk Karaman ve Doç. Dr. Kürşat Akbulut, dekanlar, müdürler, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

TOPLUMSAL AFET BİLİNCİ

Panel başkanlığını yürüten ve “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve Sivil Korunmanın Önemi” başlıklı konuşmayı gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gürel, bünyesinde görev yapmakta olduğu Fakültede örgün öğretim düzeyinde “Toplumsal Afet Bilinci”, “Sivil Korunma, Vatandaşlık ve Fizik”, “Doğada Fizik: Gezi ve Kamp Uygulamaları” başlıklı derslerin seçmeli olarak yürütülmesinin, öğrenilenin bireyin kendi yaşam çerçevesiyle bütünleşmesindeki önemini vurguladı. “Sivil savunma ve sivil korunma terimlerinin arasındaki fark, sivil savunmanın genellikle otoriter bir yapıda olması, sivil korunmanın ise iş birliği ve bilgi paylaşımını içermesiyle açıklanmaktadır” değerlendirmesinde bulunan Gürel, otonomiyi hesap verilebilirlik ile değerlendirmek gerektiğine işaret ederken; mesleki kapasite açısından şunları söyledi: “Kendi kendini yönetmeye daha çok yönelme davranışı özerkliğin bir bileşenidir. Bireyler, bağımsız karar verme ve problem çözme kapasitesine sahiptirler. Akademik çalışmaların dar kalıplarının ötesindedirler. Hesap verebilirlik açısından gerekli kavrayış düzeyine ulaşırlar.” Bu bağlamda hayatta problemler ve problem çözücülerin bir aradalığı üzerinde duran Gürel, afet ve acil durumlarda topluluk yaklaşımının önemli olduğunu belirtti.

AFET ACİL DURUM EĞİTİMLERİ VE AFET ACİL DURUM PLANLAMASI

İstanbul AFAD Arama Kurtarma Birliği Ekip Şefi Kemal Koçak, “Afet Acil Durum Eğitimleri ve Afet Acil Durum Planlaması” başlıklı konuşmasında alandaki çalışmalarda bir dil birliği oluşmasının gerekliliğine ve yaşanan olayların afet olarak adlandırılabilmesi için bölgesel özellik taşımasının önemine işaret etti. “Türkiye’nin topraklarının yüzde 84’ünün afet yatkınlığı bulunmaktadır. Erzurum için en büyük afet riski ise depremdir.” diyen Koçak, bu alandaki eğitim süreçlerinde temel afet bilinci üzerine bilgi verildikten sonra ilk yardım ve temel yangın bilgisi sunulduğunu vurguladı. “Türkiye’de genelde afet sorunları kriz yönetimi kapsamında ele alınmaktadır. Bu konuda temel bilgilerin dışında iletişim ve kriz yönetimi derslerinin de alınması gerekir.” değerlendirmesinde bulunan Koçak, afet ve acil duruma ilişkin yapılacak araştırmalarda konunun odağı, yöntemi ve neden-sonuç ilişkisinin kurulmasının belirli standartlar geliştirilmesi açısından zorunlu olduğunu belirtti.

AFET HABERLEŞMESİ

Giresun Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Kemal Ataman, “Afet Haberleşmesi” başlıklı konuşmasında “Afet ve acil durumlarda alınması gereken önlemler pek çok.” dedi ve olması gerekenle fiili durum arasında hala uçurum bulunduğunu ifade etti. Türkiye’de verilmekte olan arama kurtarma eğitimleri üzerinde duran Koçak, birey olarak neler yapılabileceği üzerinde durmanın önemini vurguladı. Afetlerde haberleşme konusunda teknik bilgilerin edinilmesi konusunda eğitim programları düzenlediklerine işaret eden Koçak, “Her durum ve koşulda sağlıklı haberleşme yapabilmek için temel bilgilere ihtiyaç vardır. Telsiz kullanmak, mandala basmaktan ibaret değildir. Afet haberleşme birim operatörlüğü, iyi planlamış bir altyapı ve etkin bir insan kaynağı ile başarıyla yürütülebilir.” açıklamasında bulundu.Panel, konukların yönelttikleri soruların yanıtlanmasının ardından panelistlere Katılım Belgelerinin takdimi ile sonlandı.

 
10. Kar Film Festivali sona erdi
 
Erzurum yeni güne karla uyandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu İHL’de tablet sevinci
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında ...
‘Hasankaleliler misafirperverdir’
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Biz Hasankaleliler her zaman ...
Öğrenciler masa tenisinde yarıştı
Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü ...
 
Oltulu öğrencilerden dayanışma etkinliği
Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören Oltulu öğrenciler, Oltu Öğrenci ...
Ahmet Yesevi geleneği bozulmadı
Erzurum GHSİM tarafından düzenlenen Okullararası Puanlı Atletizm İl Birinciliğinde ...
Erzurum Lisesi’nden ‘Sevgi Evleri’ Kermesi
İHSAN KUMRU-Erzurum Lisesi öğrencileri Valilik tarafından başlatılan “Değerler ...
 
ETÜ’den sportif atılım
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Muammer Yaylalı, Türkiye’de ...
ETÜ’den Kazakistan açılımı
DİLEK BAYRAK-Dünya Üniversitesi olma hedefinde emin adımlarla ilerleyen ...
Bakan Ala YGS heyecanını yaşadı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva