ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
15 Ocak 2014 Çarşamba - 13:01

ASİMED’ten Sarkisyan suçlaması

Eğilmez, “Ermeni kamuoyu soykırım yalanıyla oyalanırken, Ermenistan’ın milli gelirleri, halkın kazancı başta Ermenistan devlet başkanı Sarkisyan olmak üzere diğer yöneticilerin kasalarına gidiyor. Bugün Ermenistan bölgenin en fakir ülkesi durumunda.” dedi.

ASİMED’ten Sarkisyan suçlaması

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Ermeni kamuoyu soykırım yalanıyla oyalanırken, Ermenistan’ın milli gelirleri, halkın kazancı başta Ermenistan devlet başkanı Sarkisyan olmak üzere diğer yöneticilerin kasalarına gidiyor. Bugün Ermenistan bölgenin en fakir ülkesi durumunda.” dedi.
 Ermeniler tarih boyunca birçok devlet tarafından kullanılmış ve kandırılmış bir ülke olduğunu belirten ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Sadece Türkler, Ermenilere dürüst, şefkatli ve dostça yaklaşmışlardır. I.Dünya Savaşı öncesi ve sonrasında da başta İngiltere ve Rusya olmak üzere büyük devletler tarafından aldatılan Ermenileri, şimdi de kendi yöneticileri aldatıyor. Ermeni kamuoyu soykırım yalanıyla oyalanırken, Ermenistan’ın milli gelirleri, halkın kazancı başta Ermenistan devlet başkanı Sarkisyan olmak üzere diğer yöneticilerin kasalarına gidiyor. Bugün Ermenistan bölgenin en fakir ülkesi durumunda. Ermeni halkının refah seviyesi de her geçen gün daha da geriye gitmektedir. Ermenistan vatandaşları köle gibi çok düşük ücretlere çalışmaya mahkûm edilirken, şanslı olanlar ülkelerini terk etmiş ve daha rahat bir yaşam için farklı ülkelere gitmişlerdir. Daha ürkütücü olanı, Ermenistan yöneticileri akrabalarıyla birlikte daha lüks bir yaşam için ülkenin kaynaklarını sonuna kadar kullanıyorlar. Ülkede Sarkisyan liderliğinde tam bir despotluk tesis edilmiştir. Bu despot önderliğinde oluşturulan oligarşik sistem, bütün politikayı, ekonomiyi ve hukuku kendi kontrolü altında yürütüyor. Başka bir değişle Sarkisyan siyaseti, yargıyı, ekonomiyi ve iş dünyasını kendi tekeli altında toplamış durumda. Ülke ekonomisinin en kârlı alanları, S.Sarkisyan ve selefi R.Kocharyan’ı temsil eden iki grup arasında paylaştırılmıştır.” diye konuştu.
 Eğilmez, fakir ülke Ermenistan’ın başkanı Sarkisyan’ın malvarlığının bir bölümünü şu şekilde sıraladı; “Ararat Bankası, 30 şubeden oluşan Ararat Restoran zinciri, Arnavia havayolları, BTB Armenia Bankası; Bankanın Ermenistan şubesi 300 bin dolara alınmış ve sonra da 28 milyon dolara satılmıştır. İşgal altında bulunan Yukarı Karabağ’da üç tane içki fabrikası, Global Contact isimli off-shore şirketi, Başlıca çalışma alanı toptan ve perakende benzin ve dizel ticareti olan Flash Şirketi, Futboldan finansa birçok alanda faaliyet gösteren ve Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarında mücevher üretimi yapan MIKA Grup, Armsberbank’ın %50’si, Armenakob ve Ay-Tv kanalları, Bir tane silah ticaret şirketi. Bunlar fakir ermeni halkının başkanlığını yaptığı Sarkisyan’ın, İş Dünyası imparatorluğu içerisinde var olan şirketlerin bir kısmı. Halkını soykırım yalanları ve Karabağ işgali ile oyalayan Sarkisyan, aslında en büyük sermayesi halkının emeği olan tüccardan başka bir şey değildir. Sözde soykırımın 100.yılı için dünya çapında büyük bir propaganda hazırlığında olan Ermenistan ve diaspora, yıllardır bütün dünyayı olduğu gibi kendi vatandaşlarını da aldatıyorlar. Dışarıda diaspora, içeride Sarkisyan soykırım şemsiyesi altında, geçek amacı para olan faaliyetlerini yürütüyorlar. Biz dernek olarak 2014 yılında her platformda bu durumu anlatmaya devam edeceğiz. Çağın bütün imkânlarını kullanarak, gücümüz yettiğince dünya kamuoyuna bu gerçekleri anlatmaya çalışacağız.”

 
Su, soğuk ve sanat...
 
Amcaoğlu katiline 47.5 yıl hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MGV resmen kuruldu
Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) kuruluşunu ...
Ala: ‘Gerçekten milletin bizden beklediği şeyi yapalım’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla, Türk İdareciler ...
TÜİK araştırmalarında yeni süreç
İHSAN KUMRU-Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğü (TÜİK) anket ...
 
Hac kontenjanında indirim devam edecek!
Resmi temaslar kapsamında Suudi Arabistan’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı ...
Erzurum’da Yabanıl Meyve Türleri koruma altında
Erzurum orman Bölge Müdürlüğü’nce orman ağacı türlerinin yanında yabanıl ...
2013'te bin 297 mahallede tapu ve kadastro çalışması yapıldı
İHSAN KUMRU-Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, 2013 yılında yapılan ...
 
Zengine zevk, yoksula çile…
Doğu Anadolu'da kar yağışının durmasıyla birlikte etkisini artıran soğuk ...
‘Aslı’yı yaşatabilseydik….’
Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk, "Aslı kayağı sevdiği için kayak onu ...
Gazetecileri plaketle kutladılar
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanlığı, Koop-İş Sendikası Erzurum Şubesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva