ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
‘Gereği yapıldı’
‘Gereği yapıldı’
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Olur Yayla Turizmine hazır
Olur Yayla Turizmine hazır
Umuda kanat açtılar
Umuda kanat açtılar
HABERLER>GUNCEL
1 Şubat 2012 Çarşamba - 16:05

ASİMED’den AGİT yaklaşımı

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Fransa'nın AGİT Minsk Grubu eş başkanlığından ayrılmasını, bu olmuyorsa o masada Türkiye'nin de olmasını isteyerek, "Minsk Grubu üye devletlerine haklı taleplerimizi bildiren mektuplar göndereceğiz. Bu mektuplara da vatandaşlarımızın elektronik imzalarını ekleyeceğiz" dedi.

ASİMED’den AGİT yaklaşımı

ERZURUM (İHA) - Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Fransa'nın AGİT Minsk Grubu eş başkanlığından ayrılmasını, bu olmuyorsa o masada Türkiye'nin de olmasını isteyerek, "Minsk Grubu üye devletlerine haklı taleplerimizi bildiren mektuplar göndereceğiz. Bu mektuplara da vatandaşlarımızın elektronik imzalarını ekleyeceğiz" dedi.
EĞİLMEZ’İN AÇIKLAMASI
AGİT Minsk Grubu'nun Azerbaycan ve Ermenistan devletlerinin Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etmek amacıyla 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından kurulduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "6 Aralık 1994 tarihinde Budapeşte'de yapılan toplantıda, Minsk süreci için eş başkanlık kurumlarının oluşturulmasına ve bu eş başkanların ABD, Fransa ve Rusya olmasına karar verildi. Bu eş başkanlar sorunun tarafları olan Azerbaycan ve Ermenistan başta olmak üzere tüm ilgili ülkelerle ve kurumlarla görüşmeler yapmak ve bu görüşmelerin sonuçlarını Minsk Grubu'na bildirmekle yükümlüdürler. ABD, Fransa ve Rusya'dan eş başkanlara ek olarak, AGİT Minsk Grubu'nda Beyaz Rusya, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye ve sorunun tarafları olan Azerbaycan ve Ermenistan yer almaktadırlar. Karabağ sorununun çözümü için 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından kurulan Minsk Grubu, 20 yılını doldurmasına rağmen bir arpa boyu yol alamamıştır. Hatta bu problemi istişare zeminine bile taşıyamamıştır. Bunun nedenlerinden birisi Fransa gibi açık taraf olduğunu ilan eden bir ülkenin bu grubun eş başkanlarından birisi olmasıdır. Ama bu başarısızlığın belki de en önemli sebebi; grup üyesi ülkelerin bu problemin adil bir şekilde değil de kendi çıkarları doğrultusunda çözülmesini istemeleridir. Bu mantık devam ettiği sürece 20 yıl daha geçse Minsk Grubu problemin çözümüne hiçbir fayda sağlayamayacaktır" diye konuştu.
FRANSA GURUPTAN ÇIKARILMALI
Yararlı bir faaliyeti bulunmayan Minsk Grubu'nun taraf olan Fransa'yı derhal gruptan çıkarması gerektiğini ifade eden Eğilmez, "Bunu yaparak en azından tabii varsa faaliyet raporlarına doğru dürüst bir madde yazmış olurlar. Eş başkanlara baktığımızda Rusya ve Amerika'nın neden o konumda olduğunun mantıklı açıklamaları varken, Fransa niye eş başkan sorusuna biz herhangi bir cevap bulamadık. Bunun yanında bu ülkenin icraatlarına baktığımızda tamamen taraf konumunda olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Ermenistan ve Azerbaycan ziyaretlerinde Azerbaycan'da 1-2 saat, Ermenistan'da da ise iki gün kalmış ve söylemleriyle Ermenistan tarafında olduğunu açıkça dile getirmiştir. Geçtiğimiz günlerde çıkardıkları yasayla da problemin çözümüne katkıdan ziyade büyük bir engel oluşturduğunu görüyoruz. Biz de dernek olarak Fransa'nın AGİT Minsk Grubu eş başkanlığını tartışmaya açıyor ve bu eş başkanlıktan ayrılmasını, bu olmuyorsa o masada Türkiye'nin de olmasını istiyoruz. Bunun için de Minsk Grubu üye devletlerine haklı taleplerimizi bildiren mektuplar göndereceğiz. Bu mektuplara da vatandaşlarımızın elektronik imzalarını da ekleyeceğiz. Bu faaliyetimize katılmak ve destek olmak isteyenler, eğilmez@atauni.edu.tr adresine elektronik posta gönderebilirler" şeklinde konuştu.

 
611 köy yolu açılmaya çalışılıyor
 
Belediyeler kara yoğunlaştı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan doğru 2 Şubat 2012 Perşembe 14:24

hocam, kusura bakmayın ama siz de ****olay bittikten sonra atağa kalkıyorsunuz. yıllardır da böyle. nasrettin hoca gibi bir günde siz olun da destiyi kırmadan önce tokat vurun, Allah aşkına. gerçi sende haklısın.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
611 köy yolu açılmaya çalışılıyor
Erzurum’da 611 köy yolu bugün itibariyle yeniden ulaşıma kapanırken, Erzurum-Çat-Bingöl, ...
Oltu rekor kırdı
İlçe belediyeleri içinde en yüksek oranda nüfus artışı binde 5.70 ile ...
Erzurum’da erkek nüfusu önde..
2011 ADNKS’ye göre toplam nüfusu 780 bin 847’ye yükselen Erzurum’da il ...
 
Büyükşehir’in 382 bin nüfusu var
2011 yılı ADNKS sonuçları itibariyle Büyükşehir belediye nüfusları açıklandı. ...
EDT Turneye çıkıyor
Erzurum Devlet Tiyatrosu turneye çıkıyor. EDT turne kapsamında Kars, ...
Kar yağışı devam edecek
Erzurum güne kar yağışıyla başladı. Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava ...
 
Şahin'den Erzurum'a övgü
TBMM eski Başkanı Şahin,’ 2011 Üniversiade’ı birlik beraberlik içinde ...
Dernekler bilgilendirildi
Erzurum İl Dernekler Müdürlüğü tarafından dernek başkanı ve yöneticilerine ...
Dadaşlardan medya açılımı
Sakarya Erzurumlular Derneği Gençlik Kolları Başkanı Halil Buğaçayır ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva