ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SPOR
20 Ekim 2010 Çarşamba - 07:05

ASA’dan Hollanda çıkarması

Hollanda’nın Zwolle kentinde düzenlenecek olan turnuva öncesinde, Riva Milli Takımlar Tesislerinde kampa giren Anadolu Spor Akademisi (ASA) futbol takımı, hayalleri gerçeğe dönüştürmek için, geri sayım başlattı.

ASA’dan Hollanda çıkarması

Kampta her günü dolu dolu geçirmenin gayretinde olan miniklerin neşesine ise diyecek yok. Dün Fenerbahçe hazırlık maçı galibiyeti sonrası ödül olarak, teknik heyet tarafından alınan tatlıları kendi elleriyle arakadaşlarına yediren, Ozan, “Yiyin arkadaşlar yiyin. Hollanda tatlısı bunlar. Zwolle kentinde her galibiyet sonrası daha çok tatlı gelecek” dedi.

Almanya’da düzenlenen turnuvada gol kralı olarak Türkiye’ye kupa getiren Ümit, Grasshopper’a transferi gündeme gelen Hakkarili Ozan’a, “Sen, Hollanda turnuvası öncesinde Zwolle’de de Grasshopper kulübüne gitmeden bize yine bu dopinglerden yedir söz mü?” şeklinde konuşunca Grasshopper’a gidecek olan diğer yıldız Ramazan Kaplan’da, “Öyle tek taraflı olmaz. Ben de, her gole bir tatlı isterim ona göre” diye konuşunca kahkahalar havada uçuştu.

//AVRASYA MARATONUNA KATILDILAR

Riva’da kampa girdikleri günden beri bütün dikkatleri üzerlerinde toplayan ASA futbol takımı bugüne kadar zor olan bütün başarıları altına imza attı. Aralarında bazılarının ilk kez geldiği İstanbul’da dün Boğaz Köprüsü’nde Avrasya Halk Koşusu’na katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bugüne kadar büyük destek verdiği ASA futbol takımı burada gazetecilerin yoğun ilgisi karşısında oldukça heyecanlandı. Takımın, ‘Rambo’su olarak bilinen Ramazan Kaplan’la basın mensupları röportaj yarışına girince, Boğaz Köprüsü’nde renkli görüntüler yaşandı.

//BAŞARIYA DOYMUYORLAR

ASA’nın minikleri, Boğaz Köprüsü’nde, karşılarındaki gazeteci ordusuna verdikleri cevaplarla çevrede bulunanları şaşkına çevirdiler. Türkiye daha önce önemli başarılarla döndüklerini hatırlatan minikler, “Aldığımız başarılar, bize yetmez Türkiye’nin adını biz daha çok başarılarla gündeme getireceğiz. Almanya’da ikinci olmuştuk, sırada birincilik var” diyerek turnuva öncesi umutlu konuştular.

ASA futbol takımı Riva’da, Türkiye’de U-11 futbol takımlarının yapamadığını yaptı… Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fenerbahçe ile yaptığı üç maçta rakip takımlara gol olup ağdı.

Hakkarili miniklerden oluşan ASA futbol takımı bugüne kadar Galatasaray U-11 takımına 6 gol atan tek takım oldu. Fenerbahçe U-11 futbol takımıyla çıktığı maçta ise rakibine kök söktürdü karşılaşmayı 6-5 kazandı. İlk hazırlık maçında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni bozguna uğratarak 5-0 gibi farklı bir skorla yenmesini bildi.

3 maçta 17 gol atan Anadolu Spor Akademisi Çarşamba günü de Beşiktaş U-11 takımıyla bir maç daha yapacak ve daha sonra Hollanda’ya uçacak.

//RİVA’NIN UĞURU

ASA’nın minik yıldızları, dolu dizgin hazırlıklarını sürdürdükleri kampta adeta el üstünde tutuluyor. Yemekler özenle hazırlanıyor, minikler için seferber olan tesis görevlileri kampta her ayrıntıyı dikkate alıyor. Teknik direktörler ise futbolcularına en ince ayrıntısına kadar, bütün taktikleri aşılamanın çabasında.

Almanya’da düzenlenen turnuva öncesinde Riva’da kampa giren ve başarılı çalışmalar sonucu Türkiye’ye üç kupa getiren ASA futbol takımı oyuncuları, ‘Riva bizim uğurumuz’ derken Genel Kordinatör Özcan Şimşek, “Riva, A Milli Takıma da, bize de uğur getiriyor. Çünkü buradaki insanlar spora ve sporcuya gerçekten samimi ve yürekten destek için seferber. Riva uğuruna inanıyorum. Futbolcularımız, Hollanda’dan da kupalarla dönecek. Alacağımız ve bugüne kadar aldığımız başarıların arkasında burada bizim için, gece gündüz çalışanların emeklerinin olduğunun altını çizmek isterim” diye konuştu.

Öte yandan Anadolu Spor Akademisi, Holiday Inn İstanbul Airport otelinde, 25 Ekim tarihinde öğlen yemeğinde protokol ile bir araya gelecek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Basketbol Okulu kayıtları başlıyor
Efes Pilsen ile İlk Adım Basketbol Okulları kayıtları, 25 Ekim Pazartesi günü başlayacak.
84 Yılı heba etmişiz..!
Erzurum’un, sosyal, ekonomik, kültürel ve spor alanında yaşadığı gerilemeyi, ...
Karakucakta Erzurum Rüzgarı
Türkiye Güreş Federasyonu (TBF) Yıldızlar Karakucak Güreş Türkiye Şampiyonası ...
 
Erzurum, teniste şampiyon çıkaracak
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü Yıldırım Gündoğdu’nun ...
Boks Federasyonu’ndan basına sitem
Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yalçın, Türkiye'yi yurt ...
Buz Pateni Milli Takımı Dünya 3’ncüsü oldu
Letonya’da yapılan DANABİACUB Cunyır serisinde yapılan uluslar arası Hız ...
 
2011’e 100 gün kala heyecanı başlıyor
Erzurum’da 27 Ocak- 06 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 25. Dünya ...
Pekin-Paris Rallisi'nde Türk Ekibi 2'nci oldu
Dünyanın en ünlü klasik otomobil yarışı olan ve 1907 yılından bu yana ...
FB Basketbol Okulu tempo artırdı
Fenerbahçe Basketbol Okulu Erzurum Şubesi Başkanı Naci Büyüksünnetçi, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva