ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
26 Ocak 2017 Perşembe - 00:13

ARÜ’de Erzurumlu Rektör Biber göreve başladı

Ardahan Üniversitesi Rektörü Erzurumlu Prof. Dr. Mehmet Biber göreve başladı.

ARÜ’de Erzurumlu Rektör Biber göreve başladı

Ardahan Üniversitesi Rektörü Erzurumlu Prof. Dr. Mehmet Biber göreve başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen tören ile rektörlük görevini Rektör vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan'dan devir aldı. Devir teslim töreni; senato üyeleri, öğretim üyeleri ve idari personelin katılımıyla düzenlendi.

Yeni Rektör Mehmet Biber, törende yaptığı konuşmada, kendisine rektörlük görevini layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Ülkenin geçtiği bu zor süreçten canlarını ortaya koyarak vatanın bütünlüğü için mücadele eden ve bu uğurda canlarını feda eden şehitleri anarak konuşmasına başlayan Biber şöyle devam etti:

"Öncelikle ülkemizin geçtiği bu zor dönemde, canlarını ortaya koyarak, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı ve selameti için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Onların bu çabaları, bu toprakların daima vatan olarak kalması için bir gayrettir. Ve biz her zaman bu gayretin farkında olarak, bilincinde olarak, şuurunda olarak yaptığımız görevleri ifa etmeye çalışacağız."

Biber, "Ardahanlıların şunu bilmesi gerek. Aslında bende bu toprakların çocuğuyum. Biz küçük yaşlardan itibaren Ardahanlı Aşık Şenlik ile Narmanlı olmamdan dolayı Narmanlı Aşık Sümmani'nin atışmalarını dinleyerek büyüdük. Ben bu toprakları biliyorum, bu toprakların insanıyım. Bu anlamda da aramızda bir birliktelik var. Bir aşinalık var. Bunun özellikle bilinmesini arzu ediyor, istiyorum" ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin özgürlüğün yetiştirdiği topraklar, tarlalar olduğunu kaydeden Biber, “Üniversiteler özgürlüğün yetiştirdiği topraklardır, tarlalardır. Üniversite aslında bu demektir. Eğer biz üniversitelerde özgür bir ortamın, düşünce eğitiminin nasıl yapılacağı konusunda biz yöntemi ıskalarsak, buralar fiziken bir üniversite olmanın ötesinde çok anlam ifade etmeyecektir. Evet hocalar olacak, derler yapılacak, müfredatlar takip edilecek fakat nihayetinde burası asıl anlamıyla Üniversiteden başka bir şey olacaktır. Bizim bütün gayretimiz, bütün çabamız, bütün niyetimiz üniversitenin bu fonksiyonunu temelde icra etmek üzerine olacaktır. Bunu yaparken de, Üniversitelerde hiçbir iş emir komuta zinciri içerisinde yürümez. Bilim yapmak, bilimsel çalışma yapmak, araştırma yapmak tamamen ve tamamen gönüllülük esası üzerine dayalıdır. Ve bu bir aşktır. Bu coğrafya da bizim kaderimizdir. İbni Haldun coğrafyanın kaderi olduğunu söyler. Biz bu kaderi bu üniversitede birlikte yaşayacağız, birlikte yol alacağız. Hep birlikte aklımızı, tecrübemizi, imkanlarımızı bir araya getirerek kullanacağız” dedi.

Konuşmaların ardından tören, eski Rektör vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, görevi teslim alan yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber'e cübbesini giydirmesiyle son buldu.

PROF. DR. MEHMET BİBER KİMDİR?

Prof. Dr. Mehmet Biber 10.11.1968 tarihinde Erzurum doğdu. 1985-1990 yılları arasında Atatürk Üniversitesi fizik bölümünde lisans eğitimini gördü. Yine aynı üniversitede 1993-1996 yılları arasında yüksek lisans, 1997-2000 yılları arasında doktora eğitimlerine devam etti. 2003'te Belçika Gent Üniversitesinde, 2009-2010 yıllarında ise İngiltere Durham Üniversitesinde post doktora yaptı. 

Biber, Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde 1992-2000 yılları arasında Arş. Gör, 2000-2001 yılları arasında Arş. Gör. Dr., 2001-2005 yılları arasında Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmıştır. 2005-2011 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesinde Doç. Dr., 2011-2016 yılları arasında Prof. Dr. olarak görev yapmıştır. Biber, 2016'dan bu yana Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.

2011-2013 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı, 2012-2013 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvar Müdürlüğü, 2013 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürüttü.

Turkish Journal of Physics'te 2014'ten beri editörlük yapan Biber'in, SSCI / SCI / AHCI Expanded kapsamında 25 makalesi yayımlanmıştır. SSCI/SCI/AHCI Expanded kapsamı dışındaki uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan 1 makalesi olan Biber'in 13 bildirisi ve 9 farklı projesi bulunmaktadır.

 
İki ayrı trafik kazasında 9 kişi yaralandı
 
FETÖ'nün Erzurum kasası tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tuna'ya Erzurum Günleri teşekkürü
Ankara Erzurumlu Dernekler Federasyonu yönetimi, Sincan Belediyesini ziyaret etti.
Yılkı atları için doğaya yem bırakıldı
Ardahan’da kar kalınlığının yüksek kesimlerde bir metreye ulaşmasından ...
3 yeni gümrük müdürlüğü kuruldu
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kararınca 3 ilde yeni gümrük müdürlükleri kuruldu
 
Ressam Gündoğdu destek bekliyor
Lisans dönemini Erzurum'da tamamlayan ve yüksek lisansını da yine Erzurum'da ...
FETÖ/PDY soruşturmasında 1100 kişi gözaltına alındı
Kars’ta 15 temmuz darbe kalkışmasının ardından FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör ...
Dadaşlar Halepli kardeşlerinin yanında
Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinin organize ettiği “Halepli Kardeşlerimize ...
 
Çıldır Gölü’nde atlı kızakla gezinti
Kars Valisi Rahmi Doğan eşi ile birlikte Çıldır Gölü’nde Eskimo usulü ...
Kaymakam Dereci'den gönül seferberliği
Şenkaya Kaymakamlığına kısa bir süre önce atanan Ömer Dereci, mahalle ziyaretlerine başladı.
FETÖ operasyonunda 19 gözaltı
Erzincan merkezli Ankara, İzmir, Trabzon, Erzurum, Mardin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva