ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
HABERLER>EĞİTİM
3 Mart 2013 Pazar - 16:17

AÖF’ten 2. üniversite fırsatı...

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen birbirinden önemli yeniliklerin altına imza atmaya devam ediyor.

AÖF’ten 2. üniversite fırsatı...

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen birbirinden önemli yeniliklerin altına imza atmaya devam ediyor. Eğitim öğretime 2 yıl önce başlayan ve 20 bini aşkın öğrenci mevcuduna ulaşan fakülte, mevcut 15 olan program sayısına, 5 yeni program daha ekledi.
İŞTE 5 YENİ PROGRAM
YÖK tarafından kısa bir süre önce onaylanan söz konusu programların, 1’inin lisans, 4’ünün ise önlisans olduğu belirtilirken, bunların “Sağlık Kurumları İşletmeciliği” lisans programı, “Çocuk Gelişimi”, “İş Sağlığı ve Güvenliği”, “Sosyal Hizmetler” ve “Bilgisayar Programcılığı” ise önlisans programı olduğu açıklandı.
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Üstün Özen, eğitim verdikleri alan sayısını artırarak, her türlü talep ve eğilimlere cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.
YÖK’ÜN GÜVENİ TAM
Atatürk Üniversitesinin YÖK nezdinde ciddi bir güvenilirliği olduğunu, bundan dolayı da oldukça pozitif yaklaşımlarda bulunulduğunu ifade eden Dekan Prof.Dr.Özen, “Üzerimizde çok büyük ve önemli sorumluluklar var. YÖK, üniversite olarak bizim her işi başarabileceğimize inanıyor. Bu yüzden de hem taleplerimize olumlu karşılık veriyor, hem de başka sorumluluk alanlarını bize rahatlıkla tevdi edebiliyor. Yeni açılan bu 5 programın YÖK tarafından onaylanması da bunun küçük bir göstergesidir” dedi.
SINAVSIZ VE ŞARTSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE FIRSATI
Bu arada fakülte olarak önemli bir hizmet ayaklarının daha olduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. Özen, bunun “ikinci üniversite” olduğunu açıkladı.
Türkiye'de yalnızca Açıköğretim fakülteleri tarafından verilen ikinci üniversite fırsatının kaçırılmaması gerektiğinin altını çizen Özen, “Herhangi bir yükseköğretim kurumunda halen öğrenci olan veya herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan herkesin sınavsız ve koşulsuz olarak yararlanabildiği bir uygulamadır” diye konuştu.
Sözkonusu uygulama kapsamında önlisans mezunlarının sadece önlisans programlarına, lisans mezunlarının ise ister önlisans isterse lisans programlarına doğrudan kayıt yaptırabileceklerini açıklayan Dekan Prof.Dr. Üstün Özen, “Çağımız artık temel alanların dışında farklı alanlarda da üniversal eğitim almayı gerektiriyor. Artık tek üniversite bitirmek fazla bir şey ifade etmiyor. İki üniversite bitirmiş olmak, iki farklı alanda söz sahibi olmaktır. Bu da günümüz için aranan özelliklerin başındadır. Fakülte olarak bu ihtiyaca karşılık vermek adına da böyle bir adım atıyoruz" dedi.
7 / 24 ERİŞİLEBİLİR SİSTEM
Öte yandan Fakültedeki öğretim yöntemi ile sınavlara ilişkin de açıklamada bulunan Dekan Özen, Açıköğretim programlarında metin halindeki ders notlarının, videoların ve seslendirmelerin web sayfasındaki öğretim yönetim sistemi üzerinden 7 gün 24 saat erişebilecek durumda olduğunu belirterek, ayrıca bir başka yenilik olarak da haftalık ödev uygulamasına geçildiğini kaydetti.
Dekan Prof.Dr. Özen, Fakülte olarak sınav sisteminde de mevcut kalıbı değiştirerek "bütünleme" sınavını da sisteme dahil ettiklerini ifade etti.
GELECEĞİ PLANLIYORUZ
Bu dönem fakülte olarak öğrenci sayılarının 20 bini aşkın olduğunu da sözlerine ekleyen Prof.Dr. Üstün Özen, kısa zaman sonra bu sayının 50 binlere dayanacağı tahmininde bulundu.
“Öğrenci sayısı artışına kurumsal olarak hazırlıklar yapıyoruz” diyen Prof.Dr. Özen, yaptıkları kısa ve orta vadeli plan ve programlarla kurumsal olarak büyümenin ve gelişmenin önünü açtıklarını, sadece öğrenci sayısıyla değil, eğitim kalitesi ve bununla meydana gelecek katma değerle de ilgilendiklerini vurguladı.
 

 
Aşkale’de milli coşku
 
Erdoğan Türkiye’ye ufuk çizdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adanalı 3 Mart 2013 Pazar 22:23

ben ataturk unvdesı sosyal hızmet uzakdan egtm bolumunu okumakdaym ıkncı unvde olarak bu bolumlerden bırnı bu yıl secebılrmıyım ? yanı aynı unvde ıkı bolum okuma sansm varmı lutfen yardmcı olun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ yabancı dile yoğunlaştı
Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce ...
ATAÜNİ’de Cern sorgulaması
Atatürk üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Kulubü’nce CERN ve Bir Evren ...
10 yılda 718 sağlıkçı NPR eğitimi aldı
Erzurum’da Sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen Yenidoğan Canlandırılması ...
 
AÖF’ten yeni eğitim imkanı
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı ...
ADÜDAT Palandöken’deydi
Adnan Menderes Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (ADÜDAT), zorlu kış şartları ...
Mülteciler için seferber oldular
Kimse Yok mu Derneği tarafından 'Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye' ...
 
Eğitimde disiplin başarı getirdi
Mecidiye Ortaokulu "Bu Benim Eserim" proje yarışmasına, Matematik ve Fen ...
Genç Girişimcilere eğitim desteği
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle 12 ...
Eğitimde başarıyı sorguladılar
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge başkanlığında Hacı Sami ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva