ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
HABERLER>TÜRKİYE
17 Temmuz 2015 Cuma - 20:39

AK Parti milli iradeye gitmeye hazır

Davutoğlu, hükümet kurulursa AK Parti kadrolarının, kurulacak hükümetin başarısı için gece gündüz çalışmaya hazır olduğunu dile getirerek, "Ama muhalefet partilerinin uyumsuz tavırlarıyla hükümet kurulması mümkün olmazsa, AK Parti milli iradeye de gitmeye hazırdır" dedi

AK Parti milli iradeye gitmeye hazır

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Bayramlaşma Programı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birileri yüzde 41 gibi yüksek bir oran almamıza rağmen 4 partili bir meclis oluşması sebebiyle, tek parti iktidarı olmamamız dolayısıyla neredeyse bayram ettiler, şenlik yapmaya kalktılar 8 Haziran sabahı. Ama bir aylık süreç gösterdi ki Türkiye'de siyasetin de Türkiye'nin de gönül coğrafyasının da kaderi, anahtarı hala ve bundan sonra da daima AK Parti'nin elinde olacak" dedi.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programında, bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldığını, Anadolu'nun, Trakya'nın her bir ilinden gelen vatandaşların yanı sıra Suriye'den, Irak'tan, Libya'dan, Cezayir'den, Brezilya'dan, Avustralya'dan, Endonezya'dan, Malezya'dan, Özbekistan'dan, Tacikistan'dan, Bosna Hersek'ten, Üsküp'ten, Prizren'den, Sancak'tan ve dünyanın her köşesinden gelen kişilerle de bayramlaştıklarını dile getirdi.

AK HİZMET DAVASI

Tarihte oynadığı rolün devamı olarak İstanbul'un, bütün Müslümanlar, mazlumlar, Asya, Afrika, Avrupa, Orta Asya, Doğu Asya, Latin Amerika için bir hedef, menzil olduğunu anlatan Davutoğlu, salondakilere "Aziz dava arkadaşlarım" diye hitap ederken, "Bu davamızı Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde ayakta tutmak büyük bir onurdur ama İstanbul'da AK Parti davasının neferi olmak en büyük onurdur" ifadelerini kullandı.

AK YÜRÜYÜŞ

Davutoğlu, AK Parti'yi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Afyon'da yola çıkan, bütün Türkiye'yi kucaklayan, bütün Türkiye ile yürümek iddiasında ve idealindeki bir kadronun büyük fedakarlıkla başlattığı bir hareket" şeklinde tanımlayarak, artık AK Parti'nin sadece Türkiye'nin değil, Balkanlar'ın, Orta Doğu'nun, Orta Asya'nın, Afrika'nın ve Avrupa'nın da siyasi hareketi olduğunu söyledi.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerinden çıktıktan sonra davamızı yeniden yorumlamak, iç muhasebe yapmak gerektiğinde bilin ki hem Türkiye'nin her bir ilinde hem de gönül coğrafyamızda bu muhasebe yapılmaktadır. Geçtiğimiz hafta Srebrenitsa Katliamı'nın 20'nci yıl dönümde Bosna Hersek'teydik. Her bir Bosna Hersekli kendini İstanbullu, her bir Srebrenitsalı kendini Türkiye vatandaşı gibi hisseder. Çünkü bilirler ki eğer onların gözünde bir damla yaş olmuşsa, o yaşı silecek olan Anadolu çocuklarıdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, AK Parti hareketidir" diye konuştu.

SURİYELİNİN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜRÜ

Mogadişu'da, Üsküp'te, Mısır'da, Suriye'de, Suriye'nin özellikle kurtarılmış bölgelerinde bayram namazında Türkiye'ye dua edildiğini söyleyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün Sultanahmet Camisi'nde gördüğüm her Suriyeli elime kapandı ve ağlayarak Türkiye'ye teşekkür etti. Bu teşekkür şahsen bana yapılmış bir teşekkür değil. Bu teşekkür, bu davayı mültecilere, kardeşlerimize, muhacirlere ensar muamelesi yapan AK Parti hareketine ve Türkiye'nin her köşesinde onları bağrına basan aziz milletimizedir. Birileri yüzde 41 gibi yüksek bir oran almamıza rağmen 4 partili bir meclis oluşması sebebiyle, tek parti iktidarı olmamamız dolayısıyla neredeyse bayram ettiler, şenlik yapmaya kalktılar 8 Haziran sabahı. Ama bir aylık süreç gösterdi ki Türkiye'de siyasetin de Türkiye'nin de gönül coğrafyasının da kaderi, anahtarı hala ve bundan sonra da daima AK Parti'nin elinde olacak. İnşallah Osmanlı'nın düzenini, adaletini, bugünlere ve yarınlara getireceğiz."

"GÖRDÜĞÜM COŞKU, HER İHTİMALE HAZIR AK PARTİ KADROLARININ COŞKUSU"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de sükut-u hayal ve rehavet oluşmasının beklendiğini ancak bunun olmadığını ve olmayacağını belirterek, 7 Haziran'dan bu yana teşkilatın en kılcal damarlarına kadar istişarelerde bulunduklarını, bütün teşkilat, il, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla, milletvekilleriyle görüştüklerini ve geleceğin planlamasını yaptıklarını anlattı.

 

AK Parti'nin tek parti iktidarı olamaması dolayısıyla 7 Haziran akşamı şenlik yaşayanların ve yüzde 60'lık bloktan bahsedenlerin, "Arkalarında milletin, Endonezya'dan Saraybosna'ya, Urumçi'den Mogadişu'ya, Cezayir'den Tacikistan'a kadar müminlerin, mazlumların duası varken, kimsenin bu hareketi engelleyemeyeceğini, durduramayacağını ve hızını kesemeyeceğini" bilmesi gerektiğini dile getiren Davutoğlu, bir aylık sınavın, AK Parti'nin her ihtimale açık olduğunu, herkesle her şartla görüşme yapabileceğini ortaya koyduğunu söyledi.

Davutoğlu, mecliste grubu bulunan partilerin genel başkanlarıyla görüştüklerini hatırlatarak, partililere şöyle seslendi:"7 Haziran akşamı AK Parti'nin artık Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu yana bir demokrasi platformu haline gelen balkonda yaptığım konuşmadan bu yana en ufak bir çizgi değişikliğimiz de gözükmedi. O gece ne dediysek bugün aynısını söylüyoruz, yarın aynısını söyleyeceğiz. O gece 'Milli iradeye saygı duyuyoruz' demiştik, şimdi de saygı duyuyoruz. O gece 'Milli iradenin gereğini yapacağız' dedik, bir aydır da gereğini yapıyoruz. O gece 'Tekrar milli iradeye gitmek gerekirse ona da hazırız' dedik, bugün de hazırız. Burada gördüğüm coşku da her ihtimale hazır AK Parti kadrolarının coşkusudur."

SENİNLE ÖLMEYE GELDİK

Salondakilerin "Seninle ölmeye geldik" sloganları üzerine Davutoğlu, "İnşallah ölmeye değil, nice milli irade bayramı yapmaya yürürüz hep beraber. Hep bayram yapacağız" dedi.

Davutoğlu, "Biz milli iradeden ve milli iradenin gereğini yapmaktan bahsederken, onlar önce yüzde 60'lık bir bloktan bahsettiler. Sanki bu 3 partiye oy verenlerin hepsi, ortak bir hedef için oy vermiş gibi hayali bir vehimden, bir yüzde 60'lık bloktan bahsettiler. Biz ise soğukkanlı bir şekilde, ilkeli bir tutumla Meclis Başkanlığı seçimlerine hazırlandık. Sonuç ne oldu? Meclis Başkanı yine AK Parti'den seçildi ve yüzde 60'lık blok iddiası olduğu yerde çöktü. Sanki Cumhurbaşkanımız orada devletin başında ama Meclis Başkanı ya da Başbakan başka partilerden çıkacak, Cumhurbaşkanımız izole edilecek, bunu hesap ediyorlardı ama olmadı. Başbakanlık için değişik senaryolar gündeme getirdiler, dönüşümlü başbakanlıktan bahsettiler ama bunlar da başarıya ulaşmadı, ulaşmayacak. Milli irade şunu gösterdi; yüzde 41 ile en yakın partiye yüzde 16 puan fark ile Meclis Başkanlığı'nı da Başbakanlığı da hak eden ve bu hak ettiği sorumluluğu da hakkınca taşıma kudretine sahip yegane parti AK Parti'dir" diye konuştu.

AK PARTİ MİLLİ İRADEYE DE GİTMEYE HAZIR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Bayramlaşma Programı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin kaybedecek bir saniye dahi vakti olmadığını belirterek, "Onun için zamana oynamak, onun için sürekli kapıları kapatmak ya da da değişik alternatifler üzerine yeni senaryolar yazmaktansa bir an önce AK Parti öncülüğünde bir yeni hükümetin oluşumu için gayret sarf etmek durumundayız. Evet, bu hükümet de AK Parti öncülüğünde kurulacaktır" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Davutoğlu, bayram gününde bütün millete birlik ve beraberlik temennisinde bulunurken, muhalefet partilerinin liderlerine bir kez daha seslenmek istediğini söyledi.

Davutoğlu, "Heybelerinde ne varsa hepsini ülkemizin geleceği için, paylaşmak üzere ortaya koysunlar. Hepimiz heybemizdekileri ortaya koyalım. Bu ülkenin kaybedecek bir saniye dahi vakti yok. Onun için zamana oynamak, onun için sürekli kapıları kapatmak ya da değişik alternatifler üzerine yeni senaryolar yazmaktansa, bir an önce AK Parti öncülüğünde yeni hükümetin oluşumu için gayret sarf etmek durumundayız" diye konuştu.

Yeni hükümetin de AK Parti öncülüğünde kurulacağını ifade eden Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurma görevini tarafına tevdi etmesinden bu yana yaptığı tüm görüşmelerde, gönüllerinin, zihinlerinin, hangi partiye oy vermiş olursa olsun her bir vatandaşa ve parti yetkililerine açık olduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, bunun gereğini de yaptıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"İnşallah bayramdan sonra bu görüşmelere devam edeceğiz. Önümüzdeki salı günü parti organlarımızla ilk tur temaslarla ilgili istişareler yapacağız. Bununla ilgili grubumuzda değerlendirmeler yapacağız. Bakanlar Kurulu hiçbir vakit kaybetmeksizin ülke hizmetine devam edecek. Ümit ederiz ki en kısa zamanda milletimizin desteğini almış bir hükümeti kurmak nasip olur. Bunun için de bütün partilerin aynı iyi niyetle çalışması lazım. Bu bayram gününde bir kez daha bütün partilere, geçtiğimiz gün yaptığım teklifi tekrar ediyorum."

"DÖRT PARTİNİN LİDERLERİ OLARAK ORTAK BİR DEKLARASYONA İMZA ATALIM"

Davutoğlu, Türkiye'nin her yerinde bayram neşesi olduğunu aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şiddet yok, terör yok. Çevre ülkelerde yaşanan etnik ve mezhep çatışmalarını Türkiye'ye taşımak isteyenlere, fitne hesabı yapanlara da söylüyorum. Çevredeki ateş çemberinin içinden Türkiye barışla, istikrarla ve kalkınmayla çıkacaktır. Bu çerçevede de bütün partilere çağrımızı şudur; özellikle de HDP'ye, şiddetle terörle aralarına bir mesafe koymak durumundalar. Gelin hep beraber dört partinin liderleri olarak ortak bir deklarasyona imza atalım ve diyelim ki 'Türkiye'de, demokrasinin en iyi şekilde yaşandığı bu ülkede, genel seçimler gerçekleştikten sonra artık, dört parti de ortak olarak şiddete ve teröre karşı barışın, demokrasinin, hakkın, adaletin ve bu ülke kalkınmasının yanında ve önünde olacaktır'. Bunu, Türkiye'nin doğusundan, güneydoğusundan, Hakkari'den Trakya'ya, Edirne'ye kadar, Kars'tan Muğla'ya kadar, her bir köşesinde barışı, huzuru egemen kılmak için çalışmaya devam edeceğiz. Güçlü bir iradeyle Türkiye'de, Meclis'te temsil hakkı kazanmış tüm partilerin yan yana gelip, şiddete ve teröre karşı tavır sergilemesinin vakti gelmiştir. Her türlü silahlanmaya karşı, her tür terör ve şiddet eylemine karşı, 78 milyon, tek bir vücut olma zamanı, vakti gelmiştir. AK Parti buna da öncülük yapacaktır, yapmaya kararlıdır."

"AK PARTİ, TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİN DE EN GÜÇLÜ TEMİNATIDIR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurulursa AK Parti kadrolarının, kurulacak hükümetin başarısı için gece gündüz çalışmaya hazır olduğunu dile getirerek, "Ama muhalefet partilerinin uyumsuz tavırlarıyla hükümet kurulması mümkün olmazsa, AK Parti milli iradeye de gitmeye hazırdır" diye konuştu.

AK Parti kadrolarının seçim ve milli irade deyince hemen heyecanlandığını ve ayağa kalktığını belirtenDavutoğlu, önce milli iradenin kendilerine verdiği görevi yapacaklarını ve bütün hükümet ihtimallerini deneyeceklerini aktardı.

Davutoğlu, herhangi bir vakit kaybına mahal kalmaksızın hükümeti kurmak istediklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Ama Türkiye'nin geleceği söz konusu olduğunda, böyle dimdik ayakta duran AK Parti kadroları Türkiye'nin geleceğinin de en güçlü teminatıdır ve sizi bu çerçevede gösterdiğiniz dirayet ve kararlılık dolayısıyla bir kez daha tebrik ediyorum. Allah sizden razı olsun. Bu sabah Sultanahmet Camisi'nde gördüğüm 50'yi aşkın ülkenin, o kardeşlerimizin geride bıraktıkları kardeşlerinin ve bütün bir gönül coğrafyasının teminatı güçlü, kudretli, şefkatli Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünün, şefkatinin, kudretlinin, merhametinin teminatı da AK Parti kadrolarıdır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve kudretliyken o gönül coğrafyasındaki kardeşlerimiz yalnız kalmayacaklar, AK Parti kadroları ayaktayken, Türkiye Cumhuriyeti'ni zaafa düşürmek isteyenlere gerekli ders her zaman verilecektir. 78 milyonun kardeşliği için bugün dua edeceğiz. 1,5 milyar Müslümanın geleceği, huzuru için dua edeceğiz. Bütün insanlığın barış içinde bir arada yaşaması için dua edeceğiz. Hem dua edeceğiz hem çalışacağız. AK Parti hareketi bir Türkiye hareketidir, AK Parti hareketi bir gönül coğrafyası hareketidir. Ama en önemlisi AK Parti hareketi bir insanlık hareketidir ve insanlığa parlak bir gelecek için yürüyen bir harekettir. Allah bu harekete emek verenlere, ter dökenlere yardım eylesin."

 

 

 

 
Kaymakam Ada’dan şehitlere vefa
 
Birlik ve beraberliğimizi hazmedemeyenler var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Teröre, şiddete artık yer yok’
Başbakan Davutoğlu, "Bu silahsızlanma Türkiye'de gerçekleşecek, öyle veya ...
‘İnanıyorsanız üstünsünüz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘İnanıyorsanız üstünsünüz’ mealindeki ayete atıfta ...
Davutoğlu’ndan koalisyon değerlendirmesi
Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, hükümet ortaklığında ...
 
'Ramazanın deruni sesiyle barış diyoruz'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Asırların intikam ...
‘İrademiz, niyet ve samimiyetimiz açıktır’
Başbakan Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine dair, "Bizim irademiz, niyetimiz, ...
‘Bir olalım, beraber olalım’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bir olalım, beraber olalım. İri olalım, diri olalım, ...
 
‘Millete hizmet gönül işidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan,‘Biz 40 yılık siyasi hayatımızda üstlendiğimiz her ...
Davutoğlu: ‘Milli iradenin gereğini yaparız’
Başbakan Davutoğlu, hükümet kurma sürecine ilişkin, "Bu görev eğer AK ...
'Tarifi mümkün olmayan acılar yaşadık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek’ten Türkiye’ye ve tüm dünyaya ulaşan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva