ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Haziran 2015 Perşembe - 01:52

‘AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştürdü’

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bayburt’a gelen Öz Orman İş sendikası Genel Başkanı Settar Aslan AK Parti Bayburt Milletvekili Adayı Naci Ağbal ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi.

‘AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştürdü’

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bayburt’a gelen Öz Orman İş sendikası Genel Başkanı Settar Aslan AK Parti Bayburt Milletvekili Adayı Naci Ağbal ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Büyük Bayburt Otel’de düzenlenen toplantıya Ağbal ve Aslan’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve Bayburt’ta görev yapan orman işçileri katıldı.

Konuşmasında orman işçileriyle ilgili toplu iş sözleşmeleri hakkında bilgiler veren Aslan, Naci Ağbal’ın müsteşarlık görevi sırasında geçici işçilerin kadro almasında büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Aslan şunları anlattı: “Bilindiği gibi toplu iş sözleşmeleri süreci geçtiğimiz haftanın son günü belli bir çerçeve anlaşması olarak imzalandı. Konfederasyon olarak bizim de müzakelerimiz devam ediyor. Perşembe günü muhtemelen biz imzalayacağız. Ancak bu bir çerçeve anlaşması. Yani toplu sözleşme değil bu. Artık toplu sözleşmeleri sendikalar o çerçeve içerisinde kamu zamlarını aşmamak kaydıyla toplu sözleşmenin iyileştirilmesi gereken hükümleri varsa normatif hükümler akçeli hükümler bunları aksayan yönleri varsa bunlar devam eder. Bunlarla toplu sözleşmeler imzalanmış olacak. Yaklaşık bu tür sendikaların toplu iş sözleşmeleri imzaları muhtemelen bu ayın sonunda olacak. Çünkü sendikalar tek tek müzakere edecekler. Dolayısıyla önümüzdeki ayın 15’ine yetişir diye ümit ediyoruz.”

“DÜNKÜ LÜKSLER BU GÜN İHTİYAÇ”

Sendika olarak 2004 yılından bu güne çok önemli işlere imza attıklarını belirten Aslan: “Bunun dışında bizim 2004 yılında hıza geçtiğimiz dönemde kamunun arkadaşlarımız en düşük ücret alan konumundalardı. Ama bugün iftiharla söylüyorum ilk 5’in içerisindeyiz. Yeterliliği tartışılır mı? Tartışılır. Çünkü çalışma hayatı dinamik bir hayat, sürekli gelişiyor, sürekli talepler artıyor. Dün araba lükstü bugün ihtiyaç. Dün çamaşır, bulaşık makinesi lükstü bugün ihtiyaç dolayısıyla bu ihtiyaçları geliştirmek İçin bizde elimizden geleni sarf edeceğiz” dedi.

AĞBAL BAYBURT İÇİN BÜYÜK ŞANS

Naci Ağbal’ın Maliye Müsteşarlığı görevi sırasında orman işçilerinin kadroya kavuşmasında büyük emeğinin olduğunu dile getiren Aslan şimdide ahde vefa zamanı olduğunu vurgulayarak konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Naci beyin Bayburt’u tercih etmesi Bayburt için başlı başına bir şanstır. Yoksa Naci bey gibi insanları İstanbul’da kapar, İzmir’de kapar, Ankara’da kapar her taraf kapardı yani. Ama onun Bayburt’u tercih etmesi, çıktığı toprakları tercih etmesi köklerini tercih etmesi Bayburt için bir şanstır. Onun için Bayburt gelip geçerken konaklayacağınız bir yer değil. Şimdi Erzurum yolu falan bağlanıyor. Bir transit yol olacak inşallah. Ama Bayburt’u ben fevkalade ileri bir noktada gördüm. Müthiş bir gelişme var. Üniversite gelmiş. Üniversite başlı başına bir yatırım aracı. Bunu başka şeylerle desteklemek gerekiyor. Oda inşallah Naci bey abimizin Bayburt için büyük bir şans olduğunu ifade ediyorum.”

AĞBAL: “KAMUDA GÜZEL İŞLER YAPMIYORSANIZ, VATANDAŞ SİZE DESTEK VERMEZ”

Orman işçilerinin mali ve sosyal hakları bakımından AK Parti hükümetinden önceki dönemlere göre hayal edilemeyecek işlere imza attıklarını dile getiren Ağbal ise;

“Bir iki gün önce sayın başbakanımızın açıkladığı toplu iş sözleşmesi çerçeve sözleşmesinde hepinize hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra da kurum bazında sözleşmeler yapılacak 2015 yılı toplu sözleşmesi inşallah başta ailelerimiz olmak üzere hayırlı olsun. Biz kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesiyle ilgili yapılan çok sayıda düzenlememiz var. Toplu sözleşmelerde bundan önce yapılan sözleşmelere göre bu gün yapılan sözleşmeler çok iyi noktada. Hem satın alma gücü anlamında iyi noktada hem de mali olarak bir çok iyileştirmeyi bu dönemde yaptık. Kamu işçisi bütün bunları da hak ediyor. Çünkü vefakar bir şekilde bu kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi noktasında sizler büyük bir gayret gösteriyorsunuz. Bulunduğunuz yerde işlerinizi iyi yaptığınız için AK Parti hükümeti haktan daha fazla teveccüh görüyor. Siyasi olarak ne söylerseniz söyleyin eğer kamu işleri anlamında güzel işler yapamıyorsanız, o zaman size vatandaş destek vermiyor. Onun için bu dönemde sizin ormanla ilgili yaptığınız gayretli çalışmalar, başarılar bizi ciddi anlamda destekledi. Ben hepinize başkanımın huzurunda teşekkür ediyorum. Benim yıllardır, orman genel müdürümüzle, sendika başkanlarımızla çok yakın çalışmalarımız olmuştur. Özellikle bu dönemde benim için orman teşkilastının araç parkının büyütülmesi genişletilmesi ve modernizasyonu çok önemli bir başlık olmuştur. Özellikle orman yangınlarıyla mücadele anlamında helikopter alımı, yine orman yangınlarıyla mücadele anlamında uçak alımları bunlar gerçekten önceki hükümetler döneminde hayal edilemeyen işlerdi. Bugün Orman genel Müdürlüğü makine ekipmanı bakımından son derece iyidir. Hatta hatırlarsanız bir ara Yunanistan’daki yangınlara biz müdahale ettik. Yani zamanında IMF’ye yardım dilenen bir ülkeden başka ülkelerin yangınına müdahale edebilecek kadar kendini geliştirmiş ülkeye dönüştük” dedi.

“HAKKANİYETE UYGUN BİR KONU GELDİ BEN ONA SAHİP ÇIKTIM”

Aslan’ın bahsettiği 2007 yılında geçici işçilerin kadroya kavuşması konusuna da değinen Ağbal, “Sayın başkanımızın söylediği konu 2007 yılında kamuda geçici işçilerin sürekliişçi kadrolarına atanmasına ilişkin bir konudur. Meşhur 5620 sayılı kanundur. O kanun çıktığında biz tabi bakanlık olarak uygulayıcı bir kuruluştuk aynı zamanda. Bu konuyu bana intikal ettirdiğinizde ben hep meseleye şöyle baktım. Bürokrasinin kurallarına lafsına takılırsak biz bu memleketi yönetemeyiz. Doğrularla hakkaniyet üzerine iş yapamayız. Ben konuya o zaman başkanımız anlattığında hatırladım o günleri yani hakkaniyete aykırı bir durum olacaktı. Arkadalarımız çalışmış aslında kurumun farklılıklarıyla sosyal güvenlik arasında bir farklılık var ama esas olan kurum kayıtları çünkü karşısınız daki resmi bir daire onların kayıtları esas alınması gerekiyordu. Hakkaniyete uygun olan doğru olan kul hakkına uygun düşen bir sorun bana geldiğinde ben ona sahip çıktım. Çıkmamda gerekiyordu. Bizim yaptığımız o zaman doğru bir işti. O kardeşlerimiz o kadroyu aldılar şimdide halen canla başla bu memlekete hizmet ediyorlar. Bu millet memlekete hizmet eden herkesi takdir ediyor. Dualar ediyor. Sağlık işlerinde, eğitimde çok önemli noktalara geldik. Onun için önümüzdeki dönemde de sizinde gayretlerinizle inşallah bu devam edecek” diye konuştu.

“ŞU AN ÜLKENİN BİRİNCİ İHTİYACI İSTİKRAR”

Ülkenin 8 Haziran sabahına istikrarla uyanması gerektiğini ifade eden Ağbal: “Şu anda bence bu ülkenin birinci ihtiyacı 8 Haziran sabahına istikrarla kalkabilmek. İstikrarı devam ettirebilmek. Bazen bu tür tartışmaları yürütürken ülkenin dışındaki gelişmelri konun dışında tutabiliyoruz. Halbuki türkiye Allah’a şükürler olsun bugün ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilen borç noktasında da ekonomik göstergeler noktasında da bir çok ülkeye göre çok ileri bir noktadayız. Ama bunun devamı için bizim bu ekonomik istikararı önümüzdeki dönemde de devam ettirmemiz lazım. Bugün Avrupa yangın yeri artık Çin, Hindistan gibi ülkelerde bile büyüme oranları aşağı geldi ve sıkıntılar var. Dolayısıyla türkiye aslında kendi bölgesinde kalkınmayı sağlayabilecek bir numaralı ülke. Dolayısıyla bu noktada 10.4 bin dolarda kişi başı milli gelirimiz. Biz onu 25 bine çıkarılm diye uğraşıyoruz. Bu ülkenin milli gelirini yerinde saydırmayalım istiyoruz. Çocuklarımızın gençlerimizin daha fazla işe aşa ihtiyacı var” dedi.

“HERKES SANDIĞIN BAŞINA GİTSİN”

Pazar günü herkesin sandığın başına giderek oy kullanması gerektiğini vurgulayan Ağbal konuşmasını şöyle tamamladı: “Bütün Bayburtlu hemşehrilerimize söylüyorum. Önümüzdeki Pazar günü mutlaka sandığa gidelim. Sandığa gittiğimizde de bu memlketin istikrarı için bu memleketin güveni kalınması, birliği beraberliği ve güveni temsil eden AK Parti’ye büyük destek verelim. Biz bunu gösterdiğimiz takdirde 7 Haziran’da 8 Haziran sabahı göreceksiniz ki bu ülke yepyeni bir döneme girecek. Bu bizim elimizde biz yürekleri birlik yaparsak, yüreklerimiz bu yolculuğa hazır hissederse kendini o zaman biz bu yolculukta çok güzel noktalara geliriz.”

 
Erzurum'un Mayıs ayı TÜFE'si açıklandı
 
Polis gerginliğe müdahale etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliyev’den TANAP gündemi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’de düzenlenen 22. Uluslararası ...
Kayıp şahıs tarlada ölü bulundu
Iğdır’da kendisinden haber alınamayan şahsın cesedi tarlada bulundu.
Emniyet’ten Yasa Dışı Dinleme Operasyonu
Rize’de aralarında siyasilerin de bulunduğu 60 kişiyi yasa dışı yollarla ...
 
‘Çakılı bir çiviniz yok’
AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, yaptığı yazılı açıklamada ile ...
Tunceli yolunda heyelan
Tunceli Erzincan karayolunda, yoğun yağış nedeniyle heyelan meydana geldi.
Erzurum’a Koç yatırımı
M.COŞKUN-Erzurum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, açacağı ...
 
'Kadın Hakları İnsan Haklarıdır'
Nevşehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Trabzon, Erzurum ve Kırşehir’de yürütülen ...
‘Bu eşsiz manzara başka şehirde yok’
Tortum Gölü kuzey ucu ile Tev Vadisi arasındaki heyelan kütlesini aşarak ...
Kuyucuk Avrupa’nın Kamu Spotlarında
Göçmen kuşların Afrika ile Avrasya arası uğrak noktası Kuyucuk Gölü artık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva