ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>SİYASET
14 Ocak 2020 Salı - 03:39

AK Parti Siyaset Akademisi kayıtları başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 19’uncu dönem Siyaset Akademisi kayıtlarının başladığını açıkladı

AK Parti Siyaset Akademisi kayıtları başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 19’uncu dönem Siyaset Akademisi kayıtlarının başladığını belirterek, "Siyaset Akademisi’nin ders süreci, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da verecekleri ders ile 38 ilimizde eş zamanlı olarak başlayacaktır" dedi.

DAĞ’IN AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, 19’uncu dönem Siyaset Akademisi kayıtlarının bugün itibariyle başladığını kaydetti. Konuya ilişkin açıklama yapan Hamza Dağ, “Siyaset Akademisi, teoriyi ve pratiği bir arada işleyerek, siyaset, sosyoloji, iletişim, ekonomi, dış politika gibi temel alanlarda akademisyenler ve tecrübeli siyasetçilerimiz aracılığıyla, katılımcıların entelektüel seviyelerine katkıda bulunmayı, onların zihninde yeni ufuklar açabilmeyi ve bu alanlarda bir perspektif çizebilmeyi amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

2008 yılından bugüne kadar Siyaset Akademisi’nde 75 bin kişinin eğitim gördüğünü ve bu kişiler arasında siyasetin en üst noktasında görev almış ve almaya devam eden milletvekilleri, il başkanları ve genel başkan yardımcılarının bulunduğunu belirten Dağ, “Siyaset Akademisi, siyasi alanı genişletmeyi, toplumun siyasete ve siyasetçiye olan ön yargısını kırmayı, ilkeli bir siyaset anlayışını tüm topluma yaymayı kendine misyon edinmiştir” dedi.

Siyaset Akademisi’nin, Türk siyasetinde bir marka değeri olarak yerini aldığını vurgulayan Dağ, “Yaklaşık 75 bin katılımcı bu eğitimlere katılmış ve 30 bin katılımcı başarı sertifikası olmaya hak kazanmıştır. Çalışmalarını tamamladığımız ve 38 ilimizde gerçekleştireceğimiz 19’uncu dönem Siyaset Akademisi kayıtları bugün itibariyle başlamıştır. Katılımcılar 13-27 Ocak tarihleri arasında, Siyaset Akademisi kursiyeri olabilmek için iki şekilde başvuru yapabileceklerdir. Birinci yol, www.siyasetakademisi.akparti.org.tr adresinden online başvuru, ikinci yol ise il başkanlıklarına elden başvuru şeklindedir. Siyaset Akademisi katılım ücreti 250 TL olarak belirlenmiştir. Gençlerden ve kadın katılımcılardan ise 100 TL katılım ücreti alınacaktır. Şehit ve gazi yakınları ile yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlarımız için kayıtlarımız ücretsizdir” açıklamasını yaptı.

Dağ, Siyaset Akademisi 19’uncu dönem içerisinde verilecek derslere ilişkin şu bilgileri verdi:

“4’ü online ve 16’sı yüz yüze olmak üzere 20 dersten oluşmaktadır. Yüz yüze dersler ‘Formal yoğunluklu dersler, tecrübe paylaşımı ve kişisel gelişim dersleri’ olmak üzere 3 kategoride gerçekleşecektir. ‘Siyaset akademide başlar, Türkiye’nin geleceğinde yerini al’ mottosu ile vatandaşlarımızı davet ettiğimiz Siyaset Akademisi’nin ders süreci, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da verecekleri ders ile 38 ilimizde eş zamanlı olarak başlayacaktır. Siyaset Akademisi eğitim programı haftada 2 saat olmak üzere 8 hafta devam edecek olup, 4 saati online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı olacaktır. Bu dönem ders programımıza diğer dönemlerden farklı olarak, ‘Avrupa’da yükselen milliyetçilik ve popülizm, islamofobia ve yabancı düşmanlığı’, ‘Suriye krizinde Türkiye’nin dış politikası ve göçmen sorunu’, ‘sosyal medya, siyaset ve toplum’, ‘profesyonel yönetim teknikleri’, ‘Stratejik iletişim ve kriz yönetimi’ derslerini ekledik. Bu dönem, diğer dönemlerden farklı olarak Türkiye genelinde dereceye giren katılımcılarımıza ödül olarak gezi programı hediye edilecektir.”

Dağ, Türkiye genelinde dereceye giren kursiyere ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdim edeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın, Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabının okuma tiyatrosunu izlemek üzere bir araya gelmesine ilişkin sorulan bir soruyu yanıtlayan Hamza Dağ, AK Parti karşıtlığı noktasında bazı çevrelerin değişik vesilelerle bir araya geldiklerini belirterek, “Siyaseti bu alana doğru dizayn etme ve böyle bir yol izleme tarzı söz konusu. Birlikte görüntü vermek, toplumu AK Parti karşıtlığında bir araya getirmek noktasındaki bir hareket olarak görüyorum. Biz 82 milyon vatandaşımıza nasıl hizmet ederiz noktasına bakıyoruz. Diğer siyasi elitlerin ise baktıkları tek nokta AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığında, 2023 seçimlerine giderken bu karşıtlık üzerinden nasıl bir netice alabiliriz üzerinden bir tarz belirlemiş durumdalar” açıklamasını yaptı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Libya değerlendirmesi
 
17 Ar-Ge projesinin imzaları atıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: ‘Tek millet olmanın gururunu yaşıyoruz’
Azerbaycan Cumhuriyetinin Diplomatik Hizmet Kurumlarının Yaranmasının ...
Akdağ’dan Cumhur İttifakı buluşması
Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Ak Parti İlçe Başkanı A.Kerim ...
“10 yıllık gazeteciyle 10 günlük medya paylaşımcısı bir mi?”
Ünal, “10 yıllık basın emekçisiyle 10 günlük sosyal medya paylaşımcısı ...
 
"Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya'ya baksın"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Trump ...
Milletvekili Aydemir: ‘Basın milli vicdanın ifadesidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, gazeteciliğin bir vicdan ...
Destici'den gündeme ilişkin değerlendirmeler
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Libya ile yapılan ...
 
Karataş: ‘Basın toplumun güvencesidir’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ...
Öz: “Gazeteciler dünyaya açılan penceremizdir”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti ...
Uçar’dan basınla istişare
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva