ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
3 Mayıs 2010 Pazartesi - 04:19

A.Ü.’den İpekyolu açılımı

AYHAN TÜRKEZ/İHA/A.Ü. Rektörü Koçak, Üniversitenin son dönem vizyonlarından birisinin Orta Doğu ve Orta Asya - Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi kanalıyla komşu ülkelere ve uzak doğu ülkelerine açılmak olduğunu vurguladı.

A.Ü.’den İpekyolu açılımı

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.
Rektör Koçak, 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu, bugüne kadar 120 bin mezun vererek Türkiye’nin sahip olduğu beşeri zenginliğe büyük bir katkı sağladıklarını söyledi.
Atatürk Üniversitesi’nde halen, 17 fakülte, çok sayıda yüksek okul bulunduğunu hatırlatan Rektör Koçak, 40 bin civarında öğrenciye, 13 bin Hemşirelik lisans tamamlama öğrencisine, bin 200’ü öğretim üyesi olmak üzere 2 bin 500 civarında akademik kadroya sahip olduklarını, ayrıca 3 bini aşkın idari personel bulunduğunu anlattı.
//İPEKYOLU REKTÖRLER TOPLANTISI
Atatürk Üniversitesi’nin son dönem vizyonlarından birisinin Orta Doğu ve Orta Asya - Kafkaslar Araştırma Ve Uygulama Merkezi kanalıyla komşu ülkelere ve uzak doğu ülkelerine açılmak olduğunu vurgulayan Rektör Koçak, “Çok sayıda üniversiteyle eğitim amaçlı protokoller imzaladık. Bunun ilk uygulaması olarak da ülkelerinde Türk dili okuyan 30’a yakın yabancı öğrenci iki hafta süreyle üniversitemize gelerek yoğunlaştırılmış Türkçe programına katıldı. Yabancı öğrenciler, ayrıca Erzurum’u ve bölge illerini ziyaret ederek ülkemizi daha yakından tanıma fırsatını elde etti.” dedi.
Rektör Koçak, 28-31 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi’nde, “İpekyolu Rektörler Toplantısı” düzenleyeceklerini de hatırlatarak, bu toplantıya 40 civarında rektörün katılmasını beklediklerini kaydetti.
ÇEVİK’TEN ÇAĞRI: “DİPLOMATLIK MESLEĞİNİ SEÇİN”
Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz ise, açıklamasında, Dışişleri Bakanlığı’nın Anadolu kentleriyle daha yakından ilgilenmeyi arzu ettiğini ve kendisinin de bu bağlamda Erzurum’a geldiğini söyledi.
Çeviköz, Anadolu illerini gezerek Türk dış politikasındaki atılımlar ve yeni bazı uygulamalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade etti.
ÇEVİKÖZ İSPİRLİ ÇIKTI
Çeviköz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başlattığı çalışma kapsamında illeri ziyaret ettiklerini, kendisinin de dede tarafından İspirli olduğunu hatırlattı. Çeviköz, “Hem Atatürk Üniversitesini hem de Doğu Anadolu’nun en büyük şehrini olan Erzurum’u yakından tanımak için geldim” dedi.
''Erzurum açısından bakıldığında Doğu Anadolu'ya sınır ülkeler, Kafkasya bölgesinin önemi ve yine doğudaki sınır komşumuz İran'la olan ilişkilerimiz ilgi çekici konular olarak karşımızda duruyor,'' diyen Büyükelçi Çeviköz, Atatürk Üniversitesi öğrencilerine ise şu çağrıyı yaptı:“Bu ziyaretin bir diğer amacı Atatürk Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerle bir araya gelmek ve onların diplomatlık mesleğine ilgi duymalarını sağlamak. Dışişleri Bakanlığı’nda, Erzurumlu bir isme rastlamadım. Bizim arzumuz, bundan böyle, Dışişleri Bakanlığı’nda, çeşitliliğin olmasıdır. Her şehrimizden kendilerini iyi yetiştirmiş, özellikli bir dili çok iyi öğrenmiş gençlerimiz, bizi tercih ederlerse bundan memnunluk duycağız.”
Çeviköz, özellikle İktisat, İşletme ve Tarih bölümü öğrencilerine çok iyi dil öğretilmesini istedi. Çeviköz, “Dışişleri Bakanlığı personel alırken özel bir sınav yapıyor. Sınav yabancı dil bilgisi ağırlıklı. Bu nedenle, bir dili çok iyi öğrenmiş üniversite mezunlarına diplomatlık mesleğine heves etmelerini ve Dışişleri Bakanlığı’nın açtığı sınavlara girmelerini salık veriyorum,” diye konuştu.
Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, görüşmeden sonra, Rektör Koçak’a, teşkilatın bir şildini, Rektör Koçak’da, Çeviköz’e Atatürk Üniversitesi şildini, beraberindekilere de çeşitli hediyeler takdim etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dedeman’da mezuniyet coşkusu
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek ...
“Bir dakika da olsa gözlerini kapat”
Görme engelli ilköğretim okulu öğrencilerinin el emeği ve göz nuru olan ...
Proje sergisinde Erzurum damgası
MÜGE TUTCALI (İHA) - TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri ...
 
YGS’de Aziziye başarısı
Selim Karahan (CİHAN)- Erzurum Aziziye Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi, ...
A.Ü. Kariyer Günleri’ne hazırlanıyor
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Türkiye’nin önde gelen sanayici ve firmaların temsilcileri, ...
GSF, Akdeniz Sanat Okulları Buluşmasında
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, farkını bir kez daha farkettirdi.
 
Erzincan Üniversitesi seçime hazırlanıyor
Oğuz Selim Karahan (CİHAN)- Yükseköğretim Genel Kurulu'nun aldığı karara ...
Çadırcı’dan Uluslar arası bilimsel başarı
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi - Yrd. Doç. Dr. Elif Çadırcı’nın sepsis ...
Yine başaramadık..
2’inci üniversitenin kurulacağı, Eğitimde marka olma sürecinde ilerleyen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva