ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EĞİTİM
28 Aralık 2009 Pazartesi - 05:42

A.Ü’de 'organik' atılım

GHA/A.Ü, dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çeşitli ülkelerde yüzlerce bilim adamının yanı sıra, sanayici ve üreticilerin de katılacağı 4. Organik Tarım Sempozyumu, Erzurum’da gerçekleştirilecek.

A.Ü’de  organik  atılım

Atatürk Üniversitesi, dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çeşitli ülkelerde yüzlerce bilim insanının yanı sıra, sanayici ve üreticilerin de katılacağı 4. Organik Tarım Sempozyumu, Erzurum’da yapılacak. 28 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyum için hazırlıklar şimdiden başlatılırken, organizasyona, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden sadece 500’e yakın akademisyenin katılacağı öğrenildi.
//A.Ü.’DE SEMPOZYUM
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faik Kantar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte düzenlenecek sempozyum hakkında bilgiler verdi. 3’üncüsü Yalova’da düzenlenen Organik Tarım Sempozyumu’nun, 4’üncüsüne de Erzurum’un ev sahipliği yapacağını kaydeden Kantar, “Yüzlerce bilim insanı, sanayici ve üreticiyi Erzurum’da konuk edecek olmaktan büyük onur duyacağız.” dedi.
Sempozyumun amacının, yerel ve küresel boyutta organik tarım uygulamalarının önem ve sonuçlarının değerlendirmesine akademik platform oluşturmak ve organik tarım konusunda multidisipliner ilişkilerin geliştirmesine fırsat sunmak olduğunu vurgulayan Kantar, “Sempozyuma katılacak olanlar, kendilerini Anadolu’nun tarihi kadar eski bir yerleşim alanında ve modern Türkiye’nin yüksek potansiyelleri arasında bulacaklar.” ifadelerini kullandı.
//SEMPOZYUMUN İÇERİĞİ
Prof. Dr. Faik Kantar, Atatürk Üniversitesi’nin önderliğinde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Ekolojik Tarım Organizasyonu (ETO) ve Organik Tahıl Üreticileri Birliği’nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan sempozyumun konularına ilişkin bilgiler de aktardı. Kantar, sempozyumun konularını, birbirinden güncel meselelerin oluşturacağını belirterek, şöyle bir sıralama yaptı: “Dünya, AB, Türkiye ve Doğu Anadolu’da organik tarım, eğilimler ve beklentiler; organik tarım, koruyucu hekimlik ve sağlık; organik-bitkisel hayvansal üretim; organik tarım ve iyi tarım uygulamaları; organik tarım, hava-su kirliliği ve çevre ilişkileri; organik tarım ve biyoteknoloji; endüstriyel bazda girdi üretimi ve ARGE; organik tarım, doğadan toplama ve biyolojik çeşitlilik; iklim değişikliği ve organik tarım; organik tarımsal üretim ve gıda güvenliği; organik tarım ürünlerinin markalaşması ve pazarlanması; gıda dışı organik ürünler; organik tarım ve bilgi teknolojileri; örgütlenme ve eğitim; ekoturizm, agroturizm kırsal turizm ve organik tarım; organik tarım ve kırsal kalkınma.”
ERZURUM’UN ORGANİK TARIM POTANSİYELİ YERİNDE GÖRÜLECEK
Sempozyumda varılacak sonuçların, Türkiye’de organik tarımın geleceği açısından büyük önem taşıyacağını dile getiren Prof. Dr. Faik Kantar, “Erzurum, son yıllarda ekolojik tarım bağlamında bir cazibe merkezi haline geliyor. Bu sempozyumun da katkısıyla, binlerce bilim adamı, organik tarım ürünleri işleyen sanayicilerle üreticiler, Erzurum’daki bu potansiyelleri yerinde görmüş olacaklar. Bu etkinlik, şehrimizin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor. Çünkü ilimizde ekilebilir tarım arazilerinin organik tarıma uygunluğu noktasında çok büyük avantajlar bulunuyor.” dedi.
Sempozyuma katılım için kayıtların Ocak ayında başlayacağını anlatan Kantar, kapsamlı bir organizasyon olması nedeniyle hazırlık ve altyapı çalışmalarını Ekim ayından bu yana sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerin yüzünü güldürdü
İHA/İşadamı Yavuzhan Karahan, Aşkale’de yeni yapılan bir okula bilgisayar ...
Narman MYO’da bilişim atağı
İHA/Narman Meslek Yüksek Okulu İnşaat bölümü öğrencilerine yönelik Netcet ...
Bayındırlık Yurt yapımına yoğunlaştı
CİHAN/Erzurum Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Yaşar Güvenç, yıl içerisinde ...
 
Nijeryalı Halime şehitler için dua etti
İHA/Nijeryalı bayan öğrenci, Türk öğrencilerle birlikte Erzurum'da Allahuekber şehitlerini andı.
Öğrenciler bilgilerini yarıştıracak
GHA/ Erzurum’da ilk ve ortaöğretim kurumları arasında bilgi yarışması ...
Öğrenci sağlığı böyle mi korunuyor?
Domuz gribi endişesini en yüksek düzeyde yaşayan öğrenci velileri, çocuklarının ...
 
Öğrencilerde 2011 heyecanı
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan trambolin kursunda eğitim ...
Erzurum eğitimde cazibe merkezi
GHA/Türkiye’nin dört bir yanından gelen 750 Rehberlik Sınıf Öğretmeni, ...
Eğitimin ufkunu aileler çiziyor
CİHAN/Erzurum Aziziye Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Koordinatörü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva