ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Varto yolunda heyelan
Varto yolunda heyelan
HABERLER>EĞİTİM
14 Mayıs 2012 Pazartesi - 22:24

A.Ü. Hemşirelik Eğitiminde marka

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu konuşmasında, “Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hemşirelik eğitiminde ülke çapında bir markayız” dedi.

A.Ü. Hemşirelik Eğitiminde marka

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu konuşmasında, “Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hemşirelik eğitiminde ülke çapında bir markayız” dedi.
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi “Hemşirelik Haftası”nı kutladı. Kültür Merkezi’nde yapılan kutlamada konuşan Pasinlioğlu, bu yıl, ayna zamanda üniversitede lisans düzeyinde hemşirelik eğitiminin başlamasının 30. yılı olduğunu hatırlattı.
“Fakültemiz Hemşirelik Bölümü’nde 55 öğretim elamanı bulunmaktadır. Öğretim elemanı nicelik ve niteliği bakımından Türkiye’nin en iyi birkaç eğitim kurumundan biriyiz”, diyen Pasinlioğlu, bunun doğal sonucu olarak, hemşirelikte, eğitim kalitesi bakımından ülkenin en iyilerinde olduklarını ifade etti.
HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA
“Bugüne kadar 2 bin 590 mezun verdik. Mevcut öğrenci sayımız ise 555’tir” diyen Pasinlioğlu, Sağlık Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesi’nin işbirliği sonucu Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) uygulamasının 2009-2010 öğretim yılında başladığını, bu programdan, bugüne kadar, 13 bin hemşirenin yararlanarak lisans tamamladığını, halen 12 bin hemşirenin lisans tamamlama eğitiminin ise sürdüğünü anlattı.
BAŞARILI BİR FAKÜLTEYİZ
“Hemşirelik Bölümümüzün başarıları bununla sınırlı değildir” açıklamasını yapan Pasinlioğlu, şunları kaydetti: “Yurtdışı ve yurt içi yayınlarında Türkiye’de ilk sıradayız. Ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan projelerde ise yine ilk sırada biz varız. 1998 yılında yayınlanmaya başlayan bilimsel dergimiz, düzenli periyotlarla, 15 yıldır çıkıyor. İlk başta yılda iki kere çıkan dergiyi artık yılda dört kez çıkarıyoruz. Dergimiz, üç yıldır, Türk Tıp Dizini ve Türkiye Atıf Dizini’nde taranmaktadır.”
GURUR DUYUYORUZ
Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nadiye Özer de konuşmasında, önceki adı Hemşirelik Yüksekokulu olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bu yıl 30. yılını kutladıklarını hatırlatarak, “Bu bağlamda Hemşirelik Haftası’nı kutlamaktan ayrıca büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şube Başkanı Serap Sökmen ise konuşmasında, hemşireliğin klasik görüntüsünün her geçen gün değişmeye devam ettiğini anımsattı. Hemşirelik eğitiminde yaşanan gelişmelerin, çeşitlenen hemşirelik uzmanlık alanlarının, teknoloji kullanımı becerisine dayanan yeni ve karmaşık uygulamaların, bilimsel araştırmaların, lisansüstü programlardan mezun olan hemşirelerin varlığına ve çeşitli sorunlarına temas eden Sökmen, “Bizler, başta eğitimciler olmak üzere, her düzeyde meslek üyesi olarak, mevcut rol ve işlevlerimizle mesleğin varoluşuna ne kadar katkıda bulunduğumuzu gözden geçirmeli, sorumluluklarımızı yerine getirmek için güçlerimizi birleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.
ONURLU BİR GÖREV
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır da konuşmasında, hemşireliğin, toplumun ihtiyaçlarından doğmuş saygın bir meslek olduğunu söyledi. “Hemşirelik mesleği doğrudan insan sağlığına hizmet ettiğinden onurlu bir görevdir” diyen Diyarbakır, hemşirelik mesleğinin, ekip çalışmasını bilen, el becerisine sahip, hızlı çalışabilen, hünerli eller isteyen bir meslek olduğunu vurguladı. Diyarbakır, hemşireliğin, ayrıca, sevgi ve saygı mesleği olduğunu, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin topluma hizmet veren hemşirelere milletin daima minnettar kaldığını sözlerine ekledi.
Hemşirelik Haftası nedeniyle fakültede hizmette 30 yılını dolduranlara teşekkür plaketi verildi ve bazı öğretim üyelerine akademik giysi giydirildi.
 

 
Açılışını Başbakan Erdoğan yapacak
 
3’ncü Türk Şöleni’nde geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü’de “Esrar-ı Aşk” şiir dinletisi
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Esrar-ı ...
Ambulans ile servis çarpıştı: 13 yaralı
Erzurum'da öğrenci servisi ile ambulansın çarpışması sonucu meydana gelen ...
Su Ürünleri’nde bir ilk
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ilk mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.
 
A.Ü’den başarıya ödül
Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ...
ETÜ logosunu buldu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörlüğü tarafından açılan logo yarışması ...
Küçükler’i soru yağmuruna tuttular
Özel Güneş İlköğretim Okulu öğrencileri sordu, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
İspir MYO 15’inci yılında
Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu 15. Kuruluş ...
Z. Fakültesi 13 bin mezun verdi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Kültür ...
‘Almanca, Erzurum Yolunda’
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Alman Goethe Enstitüsü ile yaptığı protokol ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva