ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Mart 2012 Pazar - 14:41

A.Ü Çene cerrahisinde marka

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ümit Ertaş, çene cerrahisinde önemli gelişmeler kaydettiklerini açıkladı.

A.Ü Çene cerrahisinde marka

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ümit Ertaş, çene cerrahisinde önemli gelişmeler kaydettiklerini açıkladı.
Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, uzun çene ameliyatı olan bekar kadınların 'kısmetlerinin açıldığını' bildirdi. Çene ameliyatı sonrası ardından önemli ölçüde değişiklik olduğuna değinen Prof.Dr. Ertaş, "Kendilerine güvenleri geliyor, yaşam sevinçleri artıyor. Bekar hastalarımızın ameliyattan maksimum bir ay sonra kısmetleri açılıyor. Çoğu evleniyor" dedi.
ERZURUM’DA 10 YILDIR ÇENE OPERASYONU YAPILIYOR
Prof.Dr. Ümit Ertaş, 'Uzun çene' ameliyatını 10 yıldan bu yana Erzurum'da yaptıklarını, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen hastalalara hizmet vererek kişilerin çenelerini en ideal boyutta düzelttiklerini söyledi. Prof.Dr. Ertaş, bunların çoğunun toplumdan soyutlandıklarını ve kendilerinde oldukça güven eksikliği meydana geldiğini belirtti. Uzun çeneye sahip kişilerin ameliyatlara oldukça rağbet gösterdiğini vurgulayan Prof.Dr. Ertaş, bu kişilerin, hayatlarını ameliyattan önceki ve sonraki dönem olmak üzere ikiye ayırdığını ifade etti.
Uzun çeneye sahip kişilerin ameliyat öncesi dönemlerinde daha çekingen, toplumdan kaçan, karamasar kişiler, ameliyattan sonra ise iyi bir çene ve yüze sahip olmanın verdiği güvenle hareket ettiği ifade edildi. Ameliyat olmak üsteyen hastaların genelde bekar olduğunu hatırlatan Prof.Dr. Ümit Ertaş, şöyle konuştu: "Genellikle de bayanlar geliyor. Ancak erkeklerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Bekar olan hastalarımızın ameliyattan maksimum bir ay sonra kısmetleri açılıyor. Bir çoğu evleniyor. Konuyla ilgili olarak hastaların memnuniyetini ölçmek için anket yaptırdık ve olumlu sonuçlar elde ettik."
YÜZ NAKLİ DEĞİL
İlk yüz naklinin Fransa'da 'uzun çene' ameliyatının düzeltilmesi bazında yapıldığını anımsatan Prof.Dr. Ümit Ertaş, ayrıca bu operasyonun estetik ameliyatla ilgisi olmadığını bildirdi. Prof.Dr. Ertaş şunları söyledi: "Estetik, normal olanı değiştirmektir. Ama çene ameliyatında normal olmayanı düzeltiyoruz. Ayrıca bu ameliyatlarda yüz oldukça deşiyor hatta bazı hastalarımızı yakınları tarafından bile tanınmadığını belirtiyorlar. Bir yüz nakli değil ama onun kadar etkili bir yöntem. Bir hastamız ameliyattan sonra kendisini görmeye gelen amcasının kendisini tanımadığını yanında oturduktan sonra, hastayı sorduğunu söylediğini bize sevinçle anlattı. Bu kişilerin ameliyat sonrasında nüfus cüzdanlarındaki fotoğraflarının değiştirilmesi gerekiyor. Her gün onlarca mektup geliyor. Çenesinden dolayı eşiyle problemler yaşadığını anlatan, nu nedenle sokağa çıkamayan, arkadaşlarıyla konuşamayan, okulu bırakan, hayata küs ve antidepresanlara başvuran, intihara yönelen, evde kaldıklarını anlatan mektuplar geliyor. Çenesinde problem olup dert edenler ameliyat olsunlar. Devlet maliyeti yüksek olan bu tedaviyi karşılıyor. Ameliyattan sonra en ağır hastaları 5 gün yatırıyoruz. 1 aya kadar hayatları normale dönüyor."
Türkiye'de ilk olarak çene operasyonunda hastanın kendi kanını alarak ameliyat sırasında tekrar verdiklerini değerlendiren Prof.Dr. Ümit Ertaş, "Ataütürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümünden Doç. Dr İlhami Kiki ile birlikte hastanın kendi kanını alarak ameliyat süresinde kanını veriyoruz. Böylece kan naklinden meydana gelecek olan enfeksiyon ve alerji gibi hastalıkların önüne geçiyoruz. Hastanın elektif vakalara bilinçli hazırlanması, kendi kanını alarak hastaya demir tedavisi aşılıyorlar. Eksilen kandan dolayı vücut bunu hissedince kan üretimini 8 kata çıkarabiliyor. Eksilen kan yerine 15 günde 2 ünite kan verebiliyoruz" dedi.DHA/ERZURUM

 
Çoruh Havzası’nda bir ilk
 
’12 Mart milli duruşumuz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çirişli’de ulaşıma tipi engeli
Erzurum – Çat karayolunda tipi nedeniyle kapanan yol Karayolları ekiplerince ...
Aile Hekimleri sertifika aldı
Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi (ÜSBEM) tarafından verilen eğitime ...
204 köy yolu ulaşıma kapalı
Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 204, Ağrı'da 135, Iğdır'da 24 ve Ardahan'da ...
 
‘Sağlık sistemimiz artık bir model'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin sağlık sisteminin artık bir model ...
Başkan Doğan’a temizlik övgüsü
Tekman Belediyesi temizlik çalışmaları yoğunluğu bakımından, ilçe belediyeleri ...
Kadınlar gününde evlendiler
Erzurumlu genç çift 8 Mart Kadınlar Gününe nikahlarını denk getirerek ...
 
6 kişi sobadan zehirlendi
Erzurum’da etkili olan soğuk hava ve tipi soba zehirlenmeleri olaylarını ...
İspir’de iş kazası: 1 yaralı
Erzurum’un İspir İlçesi’nde meydana gelen iş kazasında 1 kişi yaralandı.
Söğüt aileleri uyardı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Alerji Uzmanı Doç. Dr. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva