ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ASAYİŞ
28 Temmuz 2018 Cumartesi - 17:22

81 ildeki açık kapı birimleri, sorun çözüyor

İçişleri Bakanlığı'nın valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturduğu Açık Kapı birimlerinde, binlerce kişinin talepleri karşılanıyor.

81 ildeki açık kapı birimleri, sorun çözüyor

İçişleri Bakanlığı'nın valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturduğu Açık Kapı birimlerinde, binlerce kişinin talepleri karşılanıyor. Talepler arasında rüyasında Çanakkale'yi gören ve gitmek isteyen 75 yaşındaki Dilfiraz KızlarkayasI'nın dileği gerçekleştirilirken, 7 kardeşi olan, maddi imkânsızlıklar nedeniyle liseye gidemeyen Zeynep Aksoy'un ortaokul öğretmenine gizlice yazdığı mektup sayesinde okula devam etmesi sağlandı.

Vatandaşların kamu hizmetlerine kolay ulaşımının sağlanması, taleplerinin hızlı sonuçlandırılması ve vatandaş memnuniyetinin arttırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliği ile İstanbul, Ankara ve İzmir’deki 48 ilçe kaymakamlığında “Açık Kapı Projesi” başlatılmıştı. Geçtiğimiz yıl başlatılan proje kapsamında bugüne kadar 30 bin 255 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 28 bin 918 sonuçlandırılırken, 22 bin 497’sine (yüzde 78) olumlu dönüldü.

RÜYASINDA ÇANAKKALE’Yİ GÖRDÜ

Nisan ayında Malatya Açık Kapı birimine müracaat eden 75 yaşındaki Dilfiraz Kızlarkayası, rüyasında Çanakkale’yi gördü ve gitmek istedi. Sağlık durumunun elverişsizliği ve maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemeyen Kızlarkayası, bu isteğini Malatya Valiliği'ndeki Açık Kapı birimine iletti. Konuyla ilgili araştırma yapan Açık Kapı birimindekiler Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin Çanakkale gezileri düzenlediğini öğrenmeleri üzerine, konu, belediye yetkililerine iletildi. Belediyenin olumlu cevap vermesiyle birlikte Kızlarkayası'na sağlık raporu alındı, bir refakatçisi ile birlikte Çanakkale'ye gönderildi.

ZEYNEP, LİSE HAYALİNE KAVUŞTU

Şanlıurfa/Eyyübiye ilçesinde yaşayan annesi bedensel engelli olan ve kendisinden küçük 7 kardeşi bulunan Zeynep Aksoy öğretmenine gizlice yazdığı mektupta,

“Yasemin hocam merhaba nasılsınız, sizi çok seviyorum, sizleri çok özledim, yeni öğrencileriniz hayırlı, uğurlu olsun. Okula gitmiyorum çünkü sizler, yani tüm hocalar sözünüzü tutmadınız.

Hep boşuna çalıştım, Hasibe ve Sıdıka’dan daha başarılıydım ama onlar okuyor, ben ise okumuyorum. Ne güzel hayallerim vardı. Hepsi yıkıldı. Hepsi sizlerin yüzündeawwn. Keşke hiç umutlanmasaydım. Çalıştım hep boşunaydı. Hepiniz sözünüzü tutmadınız”

Zeynep'in bu mektubu üzerine harekete geçen öğretmeni Yasemin Koca ve okul idaresi Şanlıurfa Valiliğinde bulunan Açık Kapı birimine müracaat etti. Açık Kapı birimindekiler Zeynep Aksoy’un GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kaydının yapılması, okul kıyafetleri ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı.

AÇIK KAPI KÜTÜPHANESİ

Batman/Gercüş’e bağlı Sapanlı köyü ilkokulu öğrencilerinin valilikteki Açık Kapı birimine talepte bulunması üzerine okulun mobilya ihtiyaçları karılandı, 3 bin kitap temin edilerek Açık Kapı Kütüphanesi kuruldu. Ayrıca öğrencilere spor malzemeleri, kıyafet ve ayakkabı hediye edildi.

17 KONU BAŞLIĞINDA MÜRACAAT EDİLEBİLİYOR

Vatandaşlar Açık Kapı birimlerine 17 konu başlığında 322 başvuru türünde müracaatta bulunabiliyor. Başvurular, yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. İlerleyen dönemde ise KİOSKLAR ve Çağrı Merkezin üzerinden de müracaatlar alınabilecek. Başvuru yapan vatandaşların müracaatları elektronik sisteme kaydedildikten sonra ilgili birimlere yönlendiriliyor. Vatandaşlara “müracaatınızdan dolayı valilik olarak teşekkür ederiz” bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılıyor. Ayrıca açık kapı personelince, valiliklere başvuruda bulunan şehit yakını, gazi, engelli, yaşlı, hasta vatandaşlara mihmandarlık hizmeti de veriliyor.

BAŞVURULAR 7 GÜN İÇİNDE SONUÇLANDIRILIYOR

Projesi kapsamında açık kapı bürolarına başvuru yapanların talepleri 7 gün içerisinde sonuçlandırılıyor. Olumlu ya da olumsuz 7 günlük cevaplanma süresini geçen başvurular konularına, birimlerine göre, sorun alanlarına göre valilere veya İçişleri Bakanlığı’na gönderiliyor. Müracaat sahipleri sürecin her aşamasını kendilerine verilen başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonlarından takip edebiliyor. Ayrıca 15 ilde bürolara müracaat eden 256 vatandaşa telefon yoluyla proje hakkında memnuniyet anketi uyguladı. Ankete katılanların yüzde 90'ından fazlasının hizmetten memnun oldukları anlaşıldı.

 
Kepçe operatörü ölü bulundu
 
Yıldırım af ile yıllar sonra yeniden öğrenci oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepçe operatörü ölü bulundu
Iğdır'da, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Korhan Yaylasındaki su hattını ...
Trafikte yeni süreç
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin trafik konusunda dünyada parmakla ...
Bahşiş için canlarını hiçe sayıyorlar
Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi illerinde gelin arabalarından bahşiş almak ...
 
Erzincan yolunda trafik kazası: 1 ölü
Erzincan-Gümüşhane D885 karayolunda meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetti.
TSK: “44 terörist etkisiz hale getirildi”
Türk Silahlı Kuvvetleri, son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda ...
Kazaya ramak kaldı
Erzurum’da aşırı tonajlı kamyon, kavşakta hızını alamayınca 3 ton keresteyi ...
 
700 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla 700 kilo kubar ...
Tarihi eser kaçakçıları gözaltında
Narman’da jandarma tarafından Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen ...
FETÖ sohbet imamı itiraf etti
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski astsubayların tutuklu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva