ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>ASAYİŞ
6 Mart 2021 Cumartesi - 18:16

78 terörist etkisiz hale getirildi

Çataklı, ‘Operasyonlarda; 58’i sağ, 20’si teslim olmak üzere toplam 78 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 59’u PKK/KCK, 18’i DAEŞ, biri ise sol terör örgütü mensubudur. ‘ dedi

78 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, “İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde, 2021 Şubat ayında 12’si büyük 40’ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır. Terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelikte bin 538 operasyon gerçekleştirilmiştir” dedi.
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, bakanlığın konferans salonunda düzenlediği aylık basın bilgilendirme toplantısında son bir ayda yurtta yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.
“DÜŞEN HER DAMLA KANIN HESABINI SORMA KARARLILIĞIMIZ AYNEN DEVAM EDECEKTİR”
Terörle mücadeleye kararlıkla devam ettiklerini belirten Çataklı, “Ülkemizin uzun yıllardır ana gündem maddesi olan terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde sürmektedir. Bu mücadelenin nihai hedefi, son terörist etkisiz hale gelene kadar devam edecektir. 15 Temmuz sonrası geliştirdiğimiz kapasitenin, terörle mücadeledeki yeni güvenlik konseptimizin, elde ettiğimiz saha başarılarının, terörün kaynaklarını kurutma konusundaki adımlarımızın, 551. gününde olan Diyarbakır annelerinin evlat nöbetlerinin birilerini fena halde sinirlendirdiğini ve hırçınlaştırdığını da biliyoruz. PKK’ya yıllardır yatırım yapanların, sırtını yaslayanların elbette ki bu mevcut tablodan umutsuzluğa kapılmaları ve kendilerince çare aramaları normaldir. Bu mücadelede ki hiç kimseyi bir adım dahi geri çekmeyeceğiz. Düşen her damla kanın hesabını sorma kararlılığımız aynen devam edecektir” diye konuştu.
Şubat ayında terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi veren Çataklı,“İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde, 2021 Şubat ayında 12’si büyük 40’ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır. Terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelikte bin 538 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda; 58’i sağ, 20’si teslim olmak üzere toplam 78 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 59’u PKK/KCK, 18’i DAEŞ, biri ise sol terör örgütü mensubudur. Terör örgütlerine yardım yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatta olduğu değerlendirilen bin 27 PKK/KCK, bin 834’ü FETÖ/PDY, 247’si DAEŞ, 41’i sol terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 3 bin 149 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 490’ı tutuklanmıştır. Tutuklananların 171’i PKK/KCK, 255’i FETÖ/PDY, 56’sı DAEŞ ve 8’i de sol terör örgütü mensubudur” ifadelerini kulandı.
“UYUŞTURUCU İLE İLGİLİ MÜCADELE”
Uyuşturucu ile mücadeleyi yoğun şekilde sürdürdüklerinin altını çizen Çataklı, “Gündem maddelerimiz arasında yer alan ve PKK’nın ana gelir kaynağı olan uyuşturucu ile ilgili mücadele Ekim-Şubat ayında da yoğun şekilde yürütülen çalışmalarımızla devam etti. 17 bin 432 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 23 bin 714 kişi gözaltına alındı. Bin 759 kişi adli makamlar tarafından tutuklandı. Yapılan operasyonlarda 2 ton 638 kg esrar, 18 kg skunk, bin ton 305 kg eroin, 13 kg kokain, 265 kg bonzai, 204 kg metamfatamin, 1 milyon 182 bin 108 adet extacy, 394 bin 450 adet captagon, 216 bin 574 adet sentetik ecza, 2 bin 829 kök kenevir ele geçirilmiştir” şeklinde konuştu.
DENETİM
Korona virüs ile mücadele kapsamında dinamik denetim modeli çalışmalarına başlattıklarını kaydeden Çataklı, konuyla alakalı şunları dedi:“İçişleri bakanlığı olarak bu yeni dönemde rehavete kapılmamak ve salgının seyrinin yeniden yükselmesinin
önüne geçmek maksadıyla yoğunlaştırılmış yeni dinamik bir denetim modeliyle çalışmalarımıza başladık, bir program gerçekleştirdik. İki gün önce de 260 bin denetim hedefiyle yaptığımız ilk uygulamaya valilerimiz, kaymakamlarımız, il emniyet müdürlerimiz, jandarma komutalarımız, diğer il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, belediyelerimiz, belediye personellerimiz ile sahadaydık. Hatta Bakanımızın talimatları doğrultusunda bakan yardımcılarımız, Emniyet Genel Müdürümüz, Jandarma Genel Komutanımız da bu çalışmalara katıldılar. Salgın ile mücadele kapsamının da bugüne kadar valilikler ve kaymakamlıklar tarafından 40 milyon 835 bin 113 denetim gerçekleştirildi. Ayrıca, 469 bin 98 ihbar ve şikayette kontrol edildi.”
Şubat ayında 7 binin üzerinde düzensiz göçmen yakaladıklarını söyleyen Çataklı, “Düzensiz göçmen ile mücadelede, Şubat ayında 723’ü denizlerde olmak üzere toplam 7 bin 505 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Bu olaylarda 345 organizatör de yakalanmıştır” bilgilerini verdi.

 
Vanlı anneler evlatları için HDP il binasına yürüdü
 
ATAUNİ’den sporda voleybol yaklaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vanlı anneler evlatları için HDP il binasına yürüdü
Van’da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, HDP ...
Şehide saygı, teröre lanet
Batman'da terör örgütü PKK'ya karşı "Şehitlere Saygı Teröre Lanet’ yürüyüşü ...
Bayburt yolunda uyuşturucu operasyonu
Bayburt’ta polisin yaptığı yol uygulamasında bir miktar toz esrar ve metamfetamin ...
 
Jandarma ekiplerinden kaçamadılar
Birçok kurumun ismini kullanarak köylerden küçükbaş hayvan toplayan dolandırıcılar ...
39 kilo 351 gram uyuşturucu ele geçirildi
Erzurum’da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan yol ...
Eren-7 operasyonunda 1 sığınak imha edildi
Tunceli'de devam eden Eren-7 Munzur-Mercan operasyonunda tespit edilen bir sığınak imha edildi.
 
Uyuşturucu tacirlerine operasyon
Kars’ta uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken, ...
Diyarbakırlı Anaların evlat nöbeti 551’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Hakkarili Anaların Evlat Nöbeti 4’üncü haftasında
Hakkari’de terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva