ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
HABERLER>ASAYİŞ
25 Kasım 2019 Pazartesi - 14:16

“73 terörist etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sinath-Haftanin bölgesinde başlatılan Pençe-3 operasyonunda bugüne kadar 73 terörist etkisiz hale getirilirken, 53 mağara ile 78 adet mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi" denildi.

“73 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sinath-Haftanin bölgesinde başlatılan Pençe-3 operasyonunda bugüne kadar 73 terörist etkisiz hale getirilirken, 53 mağara ile 78 adet mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısı ile Barış Pınarı Harekat bölgesi, yeni askerlik düzenlemesi ve tatbikatlara ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yarbay Nadide Şebnem Aktop yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekat bölgesindeki faaliyetlerin uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hassasiyetleri, milli ve manevi değerler çerçevesinde, sadece Türk milletinin değil, aynı zamanda bölgede yaşayan tüm dini ve etnik grupların refahı ve huzurunu dikkate alarak yapıldığını aktardı.

Barış Pınarı Harekat bölgesinde, yerel halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşamsal destek sağlanması faaliyetlerinin Türkiye'nin diğer kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yürütüldüğünü belirten Yarbay Şebnem Aktop, "Türk Silahlı Kuvvetleri Mobil Kliniği, Tel Abyad ve Rasulayn'ın köylerine kadar ulaşarak, Suriyeli kardeşlerimize sağlık hizmeti vermekte, durumu kritik olanları bölgedeki hastanelerimize sevk etmektedir" şeklinde konuştu.

"683 ADET ROKET LANÇERİ VE 93 ADET EL YAPIMI PATLAYICI (EYP) KABI ELE GEÇİRİLDİ"

Tel Abyad'da teröristler tarafından el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılmak üzere muhafaza edilen 11 adet uçak mühimmatının tespit edilerek imha edildiğini kaydeden Yarbay Aktop, "Rasulayn'da PKK/YPG'li teröristler tarafından silah imalathanesine dönüştürülmüş bir binada, toplam 683 adet roket lançeri ve 93 adet el yapımı patlayıcı (EYP) kabı ele geçirilmiştir. Yine Rasulayn'da PKK/YPG'li teröristler tarafından kullanılamaz hale getirilen bir okulun roketatar imalathanesi olarak kullanıldığı tespit edilmiş, ayrıca teröristlerin tünel kazmak için kullandığı makine ve teçhizatlar ile çok sayıda mühimmat da ele geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

RASULAYN DEĞERLENDİRMESİ

Rasulayn şehir merkezinde 24 Kasım Öğretmenler gününde 6 kilogram C-3 patlayıcı, 127 adet kleymor anti personel mayını, 39 adet havan mermisi, 6 adet tank mayın ile el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildiğini belirten Aktop, "Kahraman Mehmetçiğimiz, terör örgütünün tahrip ettiği okulların yeniden faaliyete geçirilmesi maksadıyla, devletimizin diğer kurum/kuruluşları ve yerel yetkililer ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, Nukra Köyünde bulunan okulun Şanlıurfa Valiliği ve yerel halkın katkılarıyla boyanması, zemin taş döşemesi, elektrik tesisatının yenilenmesi, kapı ve pencerelerin onarılması faaliyetleri icra edilmektedir" aktarımında bulundu.

"2 BİNDEN FAZLA MAYIN VE EL YAPIMI PATLAYICI (EYP) ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR"

Barış Pınarı Harekat bölgesinde emniyet ve güvenliğin tesis edilmesi için mayın ve el yapımı patlayıcıların (EYP) tespit edilerek uzmanlar tarafından imha edildiğini bildiren Aktop, "Bu kapsamda, şu ana kadar 2 binden fazla mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) etkisiz hale getirilmiştir. Bölge mayın ve EYP'den tamamen temizleninceye kadar çalışmalarımız kararlı bir şekilde sürdürülecektir" dedi.

DEVRİYE

Soçi mutabakatı çerçevesinde Rusya Federasyonu ile bugüne kadar toplam 10 ortak kara devriyesi gerçekleştirildiğini ifade eden Yarbay Aktop, "11'inci devriye halihazırda devam etmektedir. Devriyeye insansız hava aracı ile her iki taraftan dörder zırhlı araç iştirak etmiştir. Söz konusu devriyeler esnasında zaman zaman yaşanan taciz ve kışkırtmalara karşı, personelimizin ve yöre halkının zarar görmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir" diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞ

"Cerablus'a sığınan Suriyeli kardeşlerimiz, Barış Pınarı Harekat bölgesinde hayatın normalleşmesiyle birlikte güvenli ve gönüllü olarak evlerine topraklarına geri dönmeye başlamıştır"

Bölgede bulunan unsurlara yönelik taciz/ihlallere meşru müdafaa kapsamında sadece teröristler hedef alınarak gerekli karşılık verildiğini bildiren Yarbay Aktop, "Terör örgütünün baskı ve zulmünden kaçarak Fırat Kalkanı Harekat alanı bölgesindeki Cerablus'a sığınan Suriyeli kardeşlerimiz, Barış Pınarı Harekat bölgesinde hayatın normalleşmesiyle birlikte güvenli ve gönüllü olarak evlerine topraklarına geri dönmeye başlamıştır" ifadelerini kullandı.

PENÇE-3

"Sinath - Haftanin bölgesinde başlatılan Pençe - 3 operasyonunda bugüne kadar 73 terörist etkisiz hale getirilirken, 53 mağara ile 78 adet mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi"

Barış Pınarı Harekat bölgesindeki faaliyetlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini, yurt içi ve sınır ötesindeki terörle mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Aktop şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, Hakurk'a yönelik 27 Mayıs 2019 tarihinde başlatılan ve 12 Temmuz 2019 tarihinde genişletilen Pençe 1-2 operasyonlarında bugüne kadar 90 terörist etkisiz hale getirilmiş, terör örgütü tarafından; sığınak, depo ve barınak olarak kullanılan 320 mağara ile 266 adet mayın ve el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir. Sinath - Haftanin bölgesinde, 23 Ağustos 2019 tarihinde başlatılan Pençe-3 operasyonunda ise bugüne kadar 73 terörist etkisiz hale getirilmiş, teröristler tarafından; sığınak, depo ve barınak olarak kullanılan 53 mağara ile 78 adet mayın ve el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir. Ayrıca, en son Pençe-3 harekatı kapsamında bölgede arama-tarama faaliyeti icra eden unsurlarımız tarafından Düğün Dağı'nın güney doğusunda bulunan 2 bin 247 rakımlı tepede bir mağarada terör örgütü tarafından hazırlanmış el yapımı patlayıcılar ile çok sayıda yaşam malzemesi tespit edilmiştir."

Gerçekleştirilen tatbikatlara dair bilgiler veren Aktop, "Her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içi ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelemizin bir parçası olarak hava sahamızda ve 462 bin kilometre kare olan mavi vatanımızda da uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerimiz büyük bir azim ve kararlılıkla korunmaktadır. Bu kapsamda, bugüne kadar ki en yüksek katılımlı tatbikat olma özelliği taşıyan Doğu Akdeniz-2019 Davet Tatbikatı, 15 devletten 48 gemi ile kamu kurum ve kuruluşlarından yaklaşık 4 bin 700 personelin katılımıyla planlandığı şekilde icra edilmiştir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından, Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarımıza yönelik hak ve menfaatlerimizi korumak, deniz güvenliğine katkı sağlamak maksadıyla 2006 yılından beri Akdeniz Kalkanı Harekatı icra edilmektedir. Harekata; fırkateyn, korvet, hücumbot, denizaltı, helikopterler, deniz karakol uçakları ile insansız hava araçları iştirak etmektedir" şeklinde konuştu.

Yeni askerlik sistemi ile erbaş/er ve yedek subaylara ilaveten ihdas edilen yedek astsubayların ilk defa Kasım 2019 sınıflandırma döneminde uygulanmaya başlandığını belirten Aktop, "1 Kasım'da işlemleri tamamlanan 10 bin 212 yedek astsubay adayı sınıf okullarına veya eğitim birliklerine sevk edilmiştir. Bu kapsamda, eğitimleri devam eden yedek astsubay adaları, yurt genelinde çeşitli birliklerde düzenlenen törenlerle askerlik yemini etmiştir" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından 25 Kasım'ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ilan edildiğini belirten Aktop, "Bakanlığımız ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, erbaş ve erlerimizin farkındalıklarını artırmak maksadıyla, 'Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler' ile 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' konularında eğitim programı uygulanmaktadır. Bu kapsamda, şu ana kadar 680 bin 193 erbaş/ere eğitim verilmiştir" dedi.

Yarbay Aktop toplantıda, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin gününü kutladıklarını belirtti.

"11. DEVRİYE KAMIŞLI - DERİK ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Rusya ile ortaklaşa devam eden devriyeler sırasında yaşanan provokasyonların toplantılarda ele alındığını ifade eden güvenlik kaynakları, Rusya'nın girişimleriyle provokasyonların azaldığını aktardı.

Ayrıca, Soçi mutabakatı kapsamında 11. ortak kara devriyesinin devam ettiğini aktaran kaynaklar, devriyenin Kamışlı - Derik arasında gerçekleştirildiğini söyledi.

FOTO: MSB WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
DAP’tan Kış Turizminde Master yaklaşım
 
Ailelerin evlat nöbeti 84’üncü gününde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmam gördü, minareden uyarı yaptı
. Köyü büyük bir faciadan, cami imamının yangını görüp, minareden anons etmesi kurtardı.
Terör örgütüne ait malzeme ele geçirildi
Bitlis’te jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda PKK terör örgütüne ...
Şüpheli paket imha edildi
Atatürk Üniversitesi Kampüsü girişine bırakılan şüpheli paket polisi alarma ...
 
9 ilde FETÖ operasyonu: 8 tutuklama
Erzurum’un da yer aldığı 9 ilde FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanmasına ...
Ambulans otomobille çarpıştı: 1 ölü, 9 yaralı
Küpkıran Köprüsü kavşağında meydana gelen kazada, tedavi için Erzurum’a ...
Jandarma drone ile trafiği denetledi
Oltu Jandarma Trafik Timleri tarafından yapılan yol uygulamasında eksik ...
 
Kıran-5 operasyonunda teröristlerin inine girildi
Muş’ta, PKK terör örgütünün kış üslenmesine yönelik başlatılan Kıran-5 ...
‘Karayılan lime lime olacak’
Soylu, “Biz hesabını soruyoruz. Murat Karayılan lime lime olacak. Hesabını ...
Terörist sığınak ve barınakları imha edildi
Erzincan’da terör sığınak ve barınakları imha edildi. Mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva