ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
HABERLER>EĞİTİM
21 Ağustos 2015 Cuma - 01:25

7 bin 500 öğrenci Kur’an eğitimi aldı

M.COŞKUN-204 noktada 7 Bin 500 öğrenci yaz Kur’an kurslarında eğitim aldığını belirten Palandöken İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, her yaştan öğrencinin katılabileceği kurslarda; Kur’an-ı Kerim, İbadet, Siyer ve Ahlak gibi dini içerikli derslerin okutulduğunu söyledi.

7 bin 500 öğrenci Kur’an eğitimi aldı

Kültür Eğitim Vakfı Gaye Derneği tarafından yapılan 2015 yılı yaz Kur’an kursları bitiş etkinliğine Palandöken İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli ve öğrenci aileleri katıldı. Düzenlenen programda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

YARDIMLAŞMA HERŞEYİ GÜÇLENDİRİR

Eğitimlerin çocuklar yönünden önemli olduğunu söyleyen Korkmaz, “Kültür Eğitim Vakfı Gaye Derneği olarak 2015 yılı 2015 yılı yaz Kur’an kursları bitişini gerçekleştirdik. Yaz Kur’an kurslarına 90 çocuğumuz katıldı. Derneğimiz bilgi, birikim ve becerilerin toplandığı ve paylaşıldığı bir alan olmak ve üyelerinin kişisel, mesleki, sosyal alanlarda gelişimlerini sağlamak arzusundadır ve bunun için imkânlar hazırlamaktadır. Bu doğrultuda; çağın bilgi ve birikimini kültür ve değerler süzgecinden geçirerek toplum yapısına uygun hala getirip toplumdan kopmamış ve ona ön ayak olabilecek, vizyon sahibi bireyler yetişmesine katkıda bulunmak en büyük hedefimizdir. Vakıf, yardımlaşma esasına dayanan medeni bir müessesedir. Toplum hayatının hayatı ise, karşılıklı yardımlaşmadan doğar. İnsanların her sahada ilerlemelerine engel olan isyanlardan, ihtilallerden ve anlaşmazlıklardan meydana gelen felaketlerin ilacı karşılıklı yardımlaşmadır. Zira insanlar gerek fikri kapasite açısından ve gerek bedeni ve mali güç açısından farklı yaratılmışlardır. Kuvvetlileri de vardır, zayıfları da vardır. Toplum hayatının hayatını koruyan intizam ve asayişin en büyük şartı ise, insanların bu iki tabakası arasında boşluk kalmaması ve sosyal dengenin korunmasıdır.” dedi.

7 BİN 500 ÖĞRENCİYE KURAN EĞİTİMİ

204 noktada 7 Bin 500 öğrenci yaz Kur’an kurslarında eğitim aldığını belirten Palandöken İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, her yaştan öğrencinin katılabileceği kurslarda; Kur’an-ı Kerim, İbadet, Siyer ve Ahlak gibi dini içerikli derslerin okutulduğunu söyledi. Beydili, “Yaz Kur’an Kursları, tatile giren öğrencilerimiz için büyük nimet. Yavrularımız bu kurslar sayesinde hem Allah’ın kelamını, hem de ihtiyaç duydukları dini bilgileri öğreniyorlar. Okulların tatil olmasıyla Bütün camilerimizde kuran kurslarımız başladı. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur: ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ Böyle bir yüce kitabı çocuklarımıza öğretmek, biz anne ve babaların üzerine düşen önemli görevlerden birisidir. Onun için çocuklarımızı Yaz Kur’an Kursları’na el birliği içerisinde göndererek, o aydınlık yolda yürümelerini sağlayalım. Şimdiden yavrularımıza Allah’tan zihin açıklığı ihsan etmesini niyaz ediyor, başarılar diliyorum.” diye konuştu.

CENNETİN ÇİÇEKLERİ ÇOCUKLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı Palandöken İlçe Müftülüğü adına görev yapan Osman Temel, Anne babalara,  kurslarda öğreticilik yapacak din görevlilerine ve cami cemaatine ayrı ayrı hatırlatmalarda bulundu. Temel, “Allah’ın dostları, Peygamberin sevgilileri, cennetin çiçekleri hoş geldiniz. Bugün millet olarak sevinç günümüz. Nasıl ki, yaz geldiğinde, tabiat çiçek açtığında, bütün insanlığı bir sevinç, huzur kaplar. İşte bugün de camiler cennetin çiçekleri olan çocuklarla buluştuğu için millet olarak sevinç içindeyiz. Kıymetli anne babalar Allah çocuklarınızı sizlere bağışlasın. Gözümüzün nuru, kalbimizin süruru çocuklarımızı Allah bizlere bağışlasın. Lütfen onları Kuran’sız bırakmayın. Onları camisiz bırakmayın. Onlar inançlarıyla, kitaplarıyla, Peygamberleriyle tanışsınlar. Benliklerini, kişiliklerini kazansınlar. Müslüman kimlikleriyle yaşasınlar. Bu hizmeti yürüten din gönüllüsü kardeşim, lütfen her bir yavrumuzu Allah’ın en büyük emaneti olarak kabul edelim. Hiçbir zaman onların zihinlerinde kötü denilebilecek bir iz bırakmayalım. Peygamberimizin çocuklara davrandığı gibi davranalım. Secdede çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan, çocuk ağladığında namazı kısa kesen, hutbedeyken kendisine gelen çocuğu inip kucağına alan öyle hutbe veren bir peygamberin ümmetiyiz. Cami cemaatimiz, lütfen onlara surat asmayın. Onları incitecek söz söylemeyin. Onların camiyle buluşmaları bütün ülkemizin, milletimizin, dünyanın rahmetle kaplanması anlamına geliyor. Şimdiden mübarek olsun.” şeklinde konuştu.

 
Tarımda Kadın Çiftçi damgası
 
ASP Müdürlüğü Hınıslı öğrencileri ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum OBM'den eğitimde bölgesel açılım
M.COŞKUN-Elazığ, Trabzon, Amasya ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüklerinden ...
Hınıslı öğrencilere Değerler Eğitimi ödülü
Hınıslı gençler bugünlerde Erzurum’un tarihi, turistik, kültürel mekanlarının ...
ATAÜNİ’den 2’inci üniversite fırsatı
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, mezuniyet durumunda olan ve ...
 
Atatürk Üniversitesi Brezilya’ya açıldı
Atatürk Üniversitesi ile Brezilya’nın Sao Paulo Üniversitesi ile işbirliği için ilk adımlar atıldı.
İkinci: “İmam Hatip Lisesi sayısı artırılmalı'
ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, TEOG sınavının açıklanmasından ...
Badjie, çocuk sağlığı için destek istedi
Gambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie Atatürk Üniversitesini ziyaret etti.
 
ATAÜNİ’de kayıtlar tamamlandı
Atatürk Üniversitesinde Öğrenci kayıtları tamamlandı.
Tapusu Atatürk Üniversitesi’ndeydi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ’nün ...
ASP’ten “Aile ve Alışveriş Semineri”
Erzurum’da Aile Eğitim Programı kapsamında "Aile ve Alışveriş" eğitimi verildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva