ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
1 Temmuz 2010 Perşembe - 06:07

6 ayda 507 işyeri kapandı

EESOB Başkanı Fırat, 2010 yılının Haziran ayı sonuna kadar Erzurum’da 507 işyerinin kapandığını belirterek, yılın aynı döneminde yeni açılan işyeri sayısının 806 olduğunu bildirdi. Fırat, bu ay içerisinde yeni açılan işyeri sayısının 91, kapanan işyeri sayısının ise, 74 olduğunu kaydetti.

6 ayda 507 işyeri kapandı

ERZURUM(GHA) - Erzurum’da, 2010 yılının ilk 6 ayında 507 işyeri kapısına kilit vurdu. Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği verilerine göre, 2010 yılının Haziran ayı sonu itibariyle 507 işyeri kapanırken, geçen yılın aynı dönemine göre kapanan işyeri sayısında yüzde 30’luk artış yaşandı. Yine 2010 yılının ilk yarısında 806 yeni işyeri açılmasına rağmen, işyerini kapatan esnaf sayısının daha da artması bekleniyor.
Erzurum Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, 2010 yılının Haziran ayı sonuna kadar Erzurum’da 507 işyerinin kapandığını belirterek, yılın aynı döneminde yeni açılan işyeri sayısının 806 olduğunu bildirdi.
//ESNAF SIKINTILI
Esnafın önemli sıkıntıları olduğunu belirten Fırat, “Erzurum’da kapanan işyeri sayısı artıyor. Alım gücü düşüklüğü bu konuda önemli bir faktör. Halkın alım gücünün düşük olması doğrudan esnafa olumsuzluk olarak yansıyor. Hükümetin ayrıca alım gücünün düzeltilmesine yönelik kararlar almasını istiyoruz. Piyasalardaki durgunluk ve ekonomik istikrarsızlığın olması kredi taleplerini önemli ölçüde artırmış ve piyasalarda tahsilat sorunu oluşmasına neden olmuştur. Esnaf hızla kepenk indiriyor.” dedi. Sadece Haziran ayına ait verilerin bile ekonomideki kötü gidişatı özetlemeye yettiğini dile getiren Başkan Rasim Fırat, bu ay içerisinde yeni açılan işyeri sayısının 91, kapanan işyeri sayısının ise, 74 olduğunu kaydetti.
//FIRAT: DOĞU’DA EKONOMİ KIRILGAN
Erzurum’un da içinde bulunduğu Doğu Anadolu’da, ekonominin kırılgan bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Fırat, “Teşvik yasasının çıkarılmasından sonra batıda onlarca fabrika kurulurken, ikilim şartları ve pazarlama olanakların yetersiz oluşu ile yatırımcı doğuda yatarım yapmayı tercih etmedi. Doğunun şartlarını göz önüne alacak düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir. Doğunun şartları göz önüne alınarak, alım gücünün düşüklüğü ve üretimsizlik konusunda önlemler artırılmalıdır. Teşvik Yasası, sektörel ve bölgesel esaslara göre düzenlenmek istenmiş, ancak pratikteki eksiklikler kendini yine belli etmiştir. Teşvik yasasındaki eksikler haksız rekabeti artıracak boyutta, bu konuda hükümetin duyarlı olmasını istiyoruz. Doğu ile batı arasında kalkınmışlık farkı her geçen gün artıyor, bu farkın giderilmesi için doğuyu kalkındıracak politikalar hayata geçirilmeli, bu alandaki teşvikler cazip hale getirilmelidir.” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selami b 1 Temmuz 2010 Perşembe 14:16

Türkiye çok büyümüşmüş çıkın bi caddelere bakın Türkiye büyümüş mü yoksa açlığa doğru mu gidiyor. Esnafın çöküşü demek ticaret sistemin dibe batmasıdır . Amerika Avrupa niye battı çünkü esnafı yok ederek hiper gros marketler dev A.V.M lere halkı muhtaç ettiler şimdi halklarındada para yok dev şirketleri patır patır dökülüyor. İlk insandan beri var olan esnaflık sisteminin çökmesi sonumuzu getirecek benden söylemesi...

Yorumu oyla      6      4  
Erzurum sevdalısı 1 Temmuz 2010 Perşembe 09:58

Sayın başkan, yeni seçimler dolayısıyla hummalı bir seçim maratonundan yine galip çıktınız. Şimdi; ne zamanı? İcraat zamanı, iktidar partisine yalakalık zamanı değil. Takip ettiğim kadarıyla tam bir AKP yandaşı olup çıktınız. Sizi o koltukta oturtma hak ve yetkisini veren esnaf ve sanatkarına hiçde sahip çıktığın yok. Tabi sen çıkmayınca senin üst birlik başkanın Bendevi Palandöken hiç çıkmıyor. Esnaf ve sanatkarın Vergi, SSK, Bağkur borçları almış başını gidiyor. Devletin bu borçlar için uyguladığı faiz, tefeci faizlerinin üzerinde, Esnaf oda ve birlikleri bunun için ne çalışması var. Benim yakından takip ettiğim kadar koskoca bir hiç. Oda başkanları ve birlik üyeleri vatandaşın ödediği aidatlarla, alsınlar huzur haklarını odanın makam arabalarıyla mangal ziyafetleri yapsınlar. Şimdide kapanan işyeri sayısı bilmem kaç olmuş diye beyanat veriyorsun. Bu rakamlar sizden kaydını sildirenlerin verdiği resmi rakamlar. Birde işyerini kapatıp borcundan dolayı size korkusundan gelemeyenler var

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DASİDEF ekonomiyi değerlendirdi
TÜİK'in, Türkiye ekonomisinin bu yılın birinci çeyreğinde yüzde 11,7 büyüdüğünü ...
Erzurum üretime muhtaç..
Erzurum esnafının dışarıdan alınan mallar nedeniyle zor durumda kalması ...
Fırıncılardan ilginç savunma
Erzurum Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, bir süre önce ekmeğe yapılan ...
 
Sunexpres’ten Erzurum'a hediye yağmuru
20’inci başarı yılını geride bırakan Sunexpres Roadshow Kampanyası çerçevesinde ...
SGK 112 mağdurun hakkını arayacak
ERZURUM(GHA) – Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürlüğü, son ...
Gelir Vergisinde son gün
ERZURUM(GHA) – Gelir Vergisi’nin ikinci taksitlerinin ödeme süresi, 30 ...
 
AVM’de müşteri rekoru
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum Alışveriş Merkezi (AVM) 5 milyonuncu ziyaretçisini ağırladı.
Asgari ücrete yüzde 4.3 zam
Asgari ücrete ikinci altı ay zammı geliyor. Temmuz ayından geçerli olmak ...
Besiciye destek
Et ve Balık Kurumu (EBK) kombinalarında kesim yaptıran sığır yetiştiricilerine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva