ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>EĞİTİM
6 Ekim 2012 Cumartesi - 01:14

56’ıncı Gurur Yılı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Bilimi teknolojiye dönüştürmek, başarılı proje ve çalışmalara imza atmak, birlik ve bütünlüğü sağlayıp korumak ve dünya insanlık kültürüne katkıda bulunmak ilkeleri ile bugün 55. yılını idrak eden Atatürk Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Yılı açılışını yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

56’ıncı Gurur Yılı

 Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Bilimi teknolojiye dönüştürmek, başarılı proje ve çalışmalara imza atmak, birlik ve bütünlüğü sağlayıp korumak ve dünya insanlık kültürüne katkıda bulunmak ilkeleri ile bugün 55. yılını idrak eden Atatürk Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Yılı açılışını yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.
Koçak, yaklaşık bin yıllık üniversite geleneği olan Erzurum’da kurulmuş ve kendi değerlerini üreterek bu değerler doğrultusunda gelişen Atatürk Üniversitesi’nin ürettiği düşünce ve kullandığı ortak akılla ulaştığı noktada yarım asırlık bir bilim tarihinin en etkin kurumlarından biri konumuna geldiğini bildirdi.
 III. ESRUC TOPLANTISI
 “Üniversitemiz uluslararası arenada da yüklendiği misyonlarla her geçen gün farklı, etkin projelere imza atmaktadır” diyen Koçak, şöyle devam ette:“Atatürk Üniversitesi tarihî, coğrafî ve kültürel konumu ile sahip olduğu avantajları bilimin gereklerine uygun sorumluluk ve davranışlarla kullanmaktadır. Orta Asya ve dünyanın kapılarını araladığı “I. ve II. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı Üniversitemizde yapılmıştır. III. ESRUC Toplantısı ise 13-15 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. III. ESRUC Toplantısı sonrası Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Bilim Kurulu Başkanı ve ESRUC Konsorsiyum Başkanı olarak şahsım, bilim heyeti ile ESRUC programımıza katılan yerli ve yabancı misafirlerle birlikte 15 Ekim 2012 tarihinde Trabzon’da yapılacak olan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’na iştirak edilecektir.”
Gözlemevi
 Kuruluş çalışmaları devam eden, konumu, özellikleri ve donanımı ile dünyanın sayılı gözlemevleri arasında olan Doğu Anadolu Gözlemevi’nin yakın zamanda başlayacak çalışma süreci içerisinde önemli bilimsel mekânlar arasındaki yerini alacağını anlatan Koçak, gözlem evinin bilim dünyasına hizmet vereceğini vurguladı.
32 bin 360 yeni kayıt
 “Üniversitemize yönelik öğrenci teveccühü oldukça dikkat çekici” diyen Koçak, bu yıl kaydedilen 32 bin 360 yeni öğrenci katılımıyla, Atatürk Üniversitesi’nde eğitim ve kültür hizmeti alacak öğrenci sayısının 81 bini aştığını ifade etti.
 2 bin 500 akademik kadro
 “Çalışmalarıyla Üniversitemizin bir dünya üniversitesi olma çabalarına ivme kazandıran 390 profesör, 305 doçent, 602 yardımcı doçent ve diğer yeni akademik kadroların katılımıyla Üniversitemizin gücüne güç katan ve sayıları 2 bin 500’e yaklaşan değerli akademisyen arkadaşlarıma ve eğitim öğretim süreçlerine büyük katkıları olan idarî personel statüsündeki değerli arkadaşlarıma, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyen Koçak, şunları kaydetti:
 “Atatürk Üniversitesi, millî ve manevî hasletlere sahip; yerel ve küresel konulara duyarlı; dünya gündemini takip eden, ülkemizin ve insanlığın kültürel bilgi birikimine katkıda bulunan; sistematik düşünce yetisine sahip; bilimsel, teknolojik, evrensel düşünce ve değerleri destekleyen; geleceğin liderleri olacak iş gücünü yetiştirmeyi misyon edinmiş, bu misyonunu girişimci ve yenilikçi vizyonu ile destekleyen, kuruluşundan bugüne geleneğini oluşturmuş köklü ve dinamik bir üniversitedir.
 Atatürk Üniversitesi ailesi devletin her kademesinde başarılı görevler yapan, toplumsal alanda önemli yerlerde bulunan ve 200 bine yaklaşan mezunu ile her geçen gün daha da büyümektedir. Üniversitemiz, gücünü daima mezunlarından, mensuplarından, öğrencilerinden ve onların başarılarından almıştır.
 56. akademik yılımızın yeni başarılarla dolu olarak çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımız başta olmak üzere bütün paydaşlarımız, ülkemiz ve dünyamız için yararlı ve hayırlı olmasını diliyorum.
Onurlandırdığınız 55. kuruluş yıldönümü törenimizde sizleri aramızda görmekten duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade ediyor, daha aydınlık ve gelişmiş, bütün sorunlarını itidalle aklın ve bilimin ışığında çözmüş, demokratik bir Türkiye dileğiyle şahsım ve Üniversitem adına hepinize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.”
ÖĞRENCİ KONSEYİ
 
Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mesut Kasap’ta konuşmasında, yeni Anayasanın yapılması sürecinde Türk gençliğinin isteklerinin ve beklentilerinin de karşılanması gerektiğini ifade etti. Konuşmalardan sonra Hemşirelik Lisans Tamamlama eğitimini başarıyla bitiren ve ilk üçe giren Zehra Nişancı, Zehra Soğancı ve Sultan Şahin’e, Rektör Koçak, laptop bilgisayar ve mezuniyet belgelerini verdi. Koçak, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a ise, Üniversite’nin şilti ile Üniversite Halacılık Eğitim Merkezi’nde dokunan bir Hereke halı hediye etti.
 
 
 
 

 
‘Erzurum 1000 yıllık Türk Yurdu’
 
‘Erzurum birliğimizin temeli’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale MYO yenilendi
Aşkale Meslek Yüksekokulu yeni hizmet binasına kavuşuyor.
ETÜ’den iki dev adım
Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde İleri Teknoloji (İTEM)ve Kariyer ...
Öğrenciler dikkat..!
Üniversite öğrencilerinin Erzurum’a gelmesiyle birlikte, art niyetli bazı ...
 
Emniyet’ten ÜDS uyarısı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce hafta sonunda yapılacak olan 2012 Üniversitelerarası ...
Güler’e eğitim teşekkürü
Pasinler İlçesine Bağlı Aşıtlar Köyü Sakinleri Pasinler Kaymakamı Cihangir ...
KAÜ Akademik Yıla Merhaba dedi
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yaklaşık 16 bin öğrencisiyle 2012-2013 ...
 
Kayabaşılı öğrencilere destek
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi, Köprüköy ilçesine bağlı Kayabaşı ...
Kılıç, açılış törenine katılacak
Atatürk Üniversitesi 2012-2013 Öğretim Yılı 5 Ekim Cuma Günü Anayasa Mahkemesi ...
Atatürk Üniversitesi 56’ıncı yaşında
Atatürk Üniversitesi 2012-2013 Öğretim Yılı açılış töreni 5 Ekimde gerçekleştirilecek. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva