ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EKONOMİ
13 Aralık 2017 Çarşamba - 12:09

5 bin konut için düğmeye basıldı

NESRİN ÇETİNKAYA-Yakutiye bölgesinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarında 3 ve 8’inci etapta sona gelindi. Diğer etaplarda da çalışmalar hızla devam ederken, bölgede yaklaşık 11 bin kişiyi ilgilendiren dönüşümle, 5 binin üzerinde konut yapılması planlanıyor.

5 bin konut için düğmeye basıldı

Yakutiye ilçesine bağlı Mecidiye, Aziziye, Gaziler ve Veyis Efendi Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, kişilerin ev ya da para isteği doğrultusunda kamulaştırma çalışmalarının da hızla sürdürüldüğünü belirtti.  Toplamda 9 etapta çalışmalar yürütüldüğünü belirten Şenocak, 3 ve 8’inci etapta artık tamamen sona gelindiğini kayda geçti. 2’inci Organize Sanayi Bölgesinin de oradaki çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte yeni bir istihdam alanının oluşacağına dikkat çeken Şenocak, kentsel dönüşümün yaklaşık 11 bin kişiyi ilgilendirdiğini, ayrıca oraya yapılacak olan konut sayısının da tahmini 5 Binin üzerinde olacağını dile getirdi.

3 VE 8’İNCİ ETAPTA ÇALIŞMALAR YÜZDE 98’DE ORANINDA TAMAMLANDI

Toplamda 9 etapta yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında 3 ve 8’inci etabın bittiğini dile getiren Şenocak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bizzat üzerinde durduğu, Yakutiye ilçesinin Mecidiye Mahallesi, Aziziye Mahallesi, Gaziler Mahallesi ve Veyis Efendi Mahallesi yani halkımızın tabiriyle Dağ Mahallesi ile ilgili gerekli kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyoruz. Buraların proje aşama çalışmalarını da tamamladık fakat daha sonra şöyle bir gelişme oldu; yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili Bakanlığımızın anlaşmalı şirketleri vasıtasıyla kamulaştırılma çalışmaları başlatıldı.  Ev isteyenlere, ev verilmesi için girişimlerde bulunuldu. Tabi bunun yanı sıra birde sadece parasını isteyen veya ev almak istemeyen vatandaşlarımız da oldu. Bunlarla ilgili çalışmalar başlattık. Şöyle ki; bölgede ki çalışmaları etap etap şeklinde ayırdık. Toplamda 9 etap var. Şuanda bu etaplardan 3’üncü ve 8’inci etapta kamulaştırma çalışmaları yaptık. Bu kamulaştırma çalışmaları 3’üncü ve 8’inci etapta ev isteyenlerin haricinde, 305 kişi de ev istemeyen vatandaşımız vardı. Bunlarla ilgili kamulaştırma çalışmaları için mahkemeye gidildi ve çalışmalar bitti, hazineye devredildi. Bu arada Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile bir protokol yaptık ve burada yürütmüş olduğumuz çalışmaları Büyükşehir belediyesine devrettik.  Bundan sonra hem proje çalışmaları hem de buranın yerleşik düzeninin yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilendirildi. Böyle olması tabi daha iyi oldu. Bu sayede çalışmalar daha hızlı ilerleyecektir” dite konuştu.

5 BİN’İN ÜZERİNDE KONUT YAPILMASI PLANLANIYOR

Kentsel dönüşümün bölgede yaklaşık olarak 11 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirten Şenocak, yaklaşık 5 binin üzerinde ise konut yapılmasının planlandığını ifade ederek, “3’üncü ve 8’inci etapta kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık, bunların hazineye devrini sağladık.  3 ve 8’inci etaplarımızda tamamen sona gelindi diyebiliriz, yüzde 98 oranında çalışmalar tamamlandı.  Diğer etaplarda da kamulaştırma çalışmaları son aldığımız bilgiye göre Bakanlar kuruluna sevk edildi. Bu bahsettiğimiz mahallelerimiz çok büyük alanlar. Çalışmalar tamamlandıktan sonra, 2’inci Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz de orada çalışmalarını bitirince, istihdam içinde güzel alanlar açılacak, insanlarımız iş imkânlarından faydalanabilecek.  Toplamda 97 hektarlık bir alan var, oradaki yapı sayısı tahminen 2 bin 805 civarında.  Birde orada 3 bin 200 tane konut sayımız var, büyük kısmının yıkımı gerçekleştirildi. Bu kentsel dönüşüm o bölgede yaklaşık olarak 11 Bin insanımızı ilgilendiriyor. Bölgede yapılması planlanan konut sayısı ise yaklaşık olarak 5 Binde fazla” ifadelerini kullandı.

 
Sürücülere kış lastiği uyarısı
 
Dr. Çelik'ten hava kirliliği uyarısı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ikram aykan 30 Ağustos 2018 Perşembe 20:50

gaziler mahhalesinde yikimlar ne zaman baslayacak ve bununla ilgili satis bilgilerini nasil ogrenebiliriz istanbuldan yaziyorum herhangi bilgimiz yok bununla ilgili nasil yardimci olursunuz

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu kış aylarında daha hassas
Nesrin ÇETİNKAYA-Kış aylarında vatandaşların araç temizliği konusunda ...
Pazarcıların soğuk çilesi
N.ÇETİNKAYA-Erzurum’da her gün farklı yerlerde kurulan semt pazarı, kar ...
“Kudüs bizim onurumuzun sembolüdür”
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OBS) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, ...
 
'Kudüs kararı Akıl tutulmasıdır'
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Medeniyetimizin 5 şehri medeniyeti ...
“Kudüs Müslümanların ortak değeridir”
Kudüs’ün İsrail’e başkent yapılmak istenmesinin asla kabul edilemeyecek ...
SMMMO : 'Kudüs Müslümanların izzeti ve haysiyetidir'
Erzurum SMMM Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, “Kudüs müslümanların ilk kıblesi, ...
 
MÜSİAD: “Kudüs Filistin’in başkentidir”
Bayır, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etmesine ilişkin yaptığı ...
Başbakan Yıldırım’dan ‘Kudüs’ açıklaması
“Buranın konumu, statüsüyle oynamak adeta pimi çekilmiş bir bomba şeklinde ...
Erzurum’un kredi notu yüksek
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi Eylül ayı iller kredi kullanım hacimlerini paylaştı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva