ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EĞİTİM
9 Mayıs 2014 Cuma - 11:46

42 Üniversite Erzurum’da buluştu

16. Üniversiteler Arası İşbirliği Programı, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde başladı. Programa yaklaşık 50 üniversiteden rektörler, rektör yardımcıları ve temsilciler katılıyor.

42 Üniversite Erzurum’da buluştu

AHMET AKBUĞA

ERZURUM (İHA) - 16. Üniversiteler Arası İşbirliği Programı, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde başladı. Programa yaklaşık 50 üniversiteden rektörler, rektör yardımcıları ve temsilciler katılıyor.

KOÇAK’IN SUNUMU

Atatürk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ÜNİP’e üye sayısının 42’ye yükseldiğini belirterek, “Kısa adı ÜNİP olan bu kuruluş, 9 üniversitenin birlikte hareket ederek kurduğu bir topluluktur. Bugün itibariyle, üye sayımız 42 ye yükselmiş durumda. Bütün üniversitelerimizin, uluslararası platformda söz sahibi olmak adına gayretler gösterdiğini görüyoruz. Şunu itiraf etmeliyiz ki, uluslararası anlamda, daha iyi bir noktaya gelebilmek için içerideki birlik ve berberlik adına biraz zayıf olduğumuzu görüyoruz. Biz Türkiye’deki üniversiteler olarak işbirliği içerisinde olamazsak, uluslararası platformlarda da istediğimiz başarıya ulaşamayız. Bu noktada ÜNİP, mevcut imkânların kullanımı ve ortak proje üretme adına da önemli bir programdır. Türkiye içerisindeki üniversitelerin, ortak projelerde buluşması gerekmektedir. Örneğin bugünlerde gündemde olan pedagojik formasyon programı ve zorunlu dersler gibi konuların değerlendirilmesi gerekiyor. Bunula beraber, yükseköğretimi ilgilendiren birçok konu bu program kapsamında konuşulup tartışılacaktır. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

BOZPINAR’IN DEĞERLENDİRMESİ

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Bozpınar, toplantıyı ve içeriği takdir etmek için geldiğini ifade etti. Bozpınar, “Bugün bu güzel işbirliği toplantısını izlemek, üniversitelerimizin bir araya gelerek güçlü noktalarını ve projelerini gerçekleştirmeleri adına buradayım. Burada çabalarınızı yerinde görmeye ve bize düşen görevleri öğrenmeye geldim. Temel problemlerden bir tanesi merkezden yönetimdir. En önemli amaçlarımızdan biri, muhataplarımızı yakından tanıyıp bilgiye dayalı kararlar vermeye çalışmaktır. Sizlerin de gayreti ve desteğiyle, YÖK dinamik bir süreç yaşamaktadır. Bizler, 250 üniversitemiz daha olsaydı, yine az diyecektik. Üniversiteler her yıl bizden kontenjan düşürme talebinde bulunuyor. Toplumdaki talebi ve her yıl artan lise mezunu sayısını düşündüğümüzde bunun imkânsız olduğunu görüyoruz. Yaklaşık 1 milyon 200 bin yeni mezun, bir o kadar da yeni öğrenciyi yerleştirmeye çalışıyoruz. 2017’ye kadar yeni öğrenci baskısı ile karşı karşıyayız. En büyük gayret size düşüyor. 176 üniversitenin dünya yükseköğretimindeki payının artması lazım. Eğitim artık ihracat kalemlerinden biri haline geldi. Üniversitelerimizin yabancı öğrencilere yönelik yaptıkları tanıtım programlarına elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Üniversitelerimizin daha iyi noktalara gelmeleri en önemli amaçlarımızdan birisidir. Bunun için de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, 15. ÜNİP Toplantısında alınan kararların değerlendirmesini yaptı.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İrfan Küfrevioğlu, yaptığı konuşmada, programa katılan üniversitelerin ön lisans ve lisans eğitim-öğretiminde yapacakları işbirliği, hakkında bilgi vererek, öğretim üyelerinin lisansüstü eğitim-öğretim programlarında görevlendirilmesi esaslarıyla beraber, ortak lisansüstü eğitim-öğretim programlarına kayıt olacak öğrenci, öğretim yardımcısı, okutman ve öğretim görevlilerinin belirlenmesi esaslarının da, bugün ki ÜNİP toplantılarının ana temalarından olacağını ifade etti.

Küfrevioğlu ayrıca ortak bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projelerinin hazırlanmasına, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler alanlarında yapılacak ortak çalışmaların esaslarına da vurgu yaptı. Rektör Yardımcısı, konuşmasını, Atatürk Üniversitesi’nin devam eden projelerini anlatarak sürdürdü.

 
AK Parti’de Büyükşehirler Zirvesi
 
Çınar PMYO öğrencilerine ‘Samimiyet’i anlattı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer 11 Mayıs 2014 Pazar 23:39

Zafer im bi kırık durumu var sanki , :)

Yorumu oyla      6      4  
zafer 11 Mayıs 2014 Pazar 02:23

ne reformu ne işi??bilim yok ezber çok.uygulama yok.yağcılık çok.torpil kayırma cayır cayır..adamı olan kadroyu kapıyor.birde sohbete gittinmi ver elini üni..adalet mi belki göklerde..

Yorumu oyla      8      4  
ejder tepesi-1 10 Mayıs 2014 Cumartesi 10:15

Buna rağmen,Türkiye'de üniversitelere ilişkin araştırmalar, maalasef alabildiğine çok çok az.Bu ülke,30 yıldır YÖK'ün reform edilmesini konuşuyor,ama ne yazık ki YÖK dolayısiyle üniversiteler,halen daha 1980 askeri cuntasının yönetmelikleriyle idare ediliyor.Sadece bu durum yüz karası bir hadisedir.Bunun da en büyük nedeni, üniversitelerin kendi sorunlarına yeterince duyarlı olmamaları ve çözüm önerileri geliştirememeleridir.Bu konda reform yapamıyorlar,çünkü nasıl bir reform yapılması gerektiğini bilmiyorlar.Haydi bakalım bir araya gelmişsiniz.Dünyayla entegre olmuş bir YÖK sistemini yapın bakalım.Şu yüz karası YÖK'ü kaldırın,önünüzü açın.Haydi,haydi! Erzurum'da bu işi yapın ve tarihe geçin. Ama göreceksiniz ki yine aynı teraneler okunacak,körler,sağırlar birbirini ağırlayacak ve bu ÜNİP de büyük bir hayal kırıklığıyla sona erecek.Yapamazsınız.Çünkü şu anki YÖK kanunu,sizin bu saltanatınızın devamı için gerekli de ondan.Eee siz de bunun devamından yanasınız.Daha neden kaldırasınız

Yorumu oyla      6      5  
ejder tepesi 10 Mayıs 2014 Cumartesi 09:56

Netice ne?"Bizim oğlan bina okur, döner döner yine okur" kabilinden,koskocaman bir hiç.Herhalde saltanatın devamı ve aksatılma ması için kesin kararlar alınmıştır.Türkiye yükseköğretim sistemi,OECD ülkeleri arasında en büyük sistemlerden bir tanesi.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Milli Eğitim’de duygusal uğurlama
Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan görev değişikliği sonrası ...
Temiz, sosyal devleti anlattı
Atatürk Üniversitesi Ata Gençlik Hukuk Kulübü ve Hukuk Fakültesi tarafından ...
Doğu’dan Türkiye’ye örnek olacak etkinlik
Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde sabah namazına gelen çocuklara tablet bilgisayar dağıtıldı.
 
Yaygın din eğitiminde kalite seferberliği
İlçe Müftülüğü Merkez Kur’an Kursunda Rehber Öğretici Erzurum Mehmet Zahit ...
Su ürünlerinden tamburalı arıtma sistemi
İçsu Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi`ne satın alınıp kurulan tambur ...
İlahiyat Fakültesi Özavşar’ı ağırladı
Havaalanında İl Müftüsü Hasan Çınar ve İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı ...
 
Kütüphanecilikte ‘Z’ konsepti
Vali Altıparmak’ın destekleriyle hazırlanan, öğrenci ve velilerden büyük ...
8 okul zenginleştirilmiş kütüphaneye kavuştu
SODES kapsamında yürütülen proje kapsamında Aziziye Kaymakamlığı, Ertuğrul ...
Erzurum eğitimde bir ilke sahne oldu
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılını Eylül ayı itibarı ile stratejik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva