ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
28 Ocak 2013 Pazartesi - 19:37

4 gün kar var…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini verilerinde, Erzurum’da Salı, Perşembe, Cuma ve cumartesi günü kar yağışının etkili olacağı bildirildi.

4 gün kar var…

ERZURUM
Doğu Anadolu Bölgesinde kara kış etkisini iyice hissettirmeye başladı. 355 köy yolunun kapalı olduğu Erzurum’da kış sezonunun başlangıcından bugüne kadar 23 bin 536 kilometre uzunluğunda köy yolu temizliği gerçekleştirildiği, 2 bin 158 kilometrelik kapalı köy yolunun ise açma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini verilerinde, Erzurum’da Salı, Perşembe, Cuma ve cumartesi günü kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Buna göre kar yağışının beklendiği Salı günü hava sıcaklık değerleri eksi 1 ile eksi 6 derece arasında değişecek. Çarşamba günü kar yağışı görülmeyecek, hava sıcaklığı değerleri 0 ile eksi 9 derece arasında gözlenecek. Perşembe günü kar yağışı etkili olacak, hava sıcaklık değerleri  eksi 1 ile eksi 8 derece arasında değişim gösterecek. Cuma günü kar yağışı devam ederken gündüz sıcaklığı eksi 2 dereceye inecek, gece hava sıcaklığı değişmeyecek. Hafta sonu ize kar yağışı devam edecek, sıcaklık değerleri  eksi 2 ile eksi 10 derece arasında seyredecek.
KARS’TA 75 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Kars’ta önceki gün etkili olan tipi ve kardan dolayı 75 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kars’ta önceki gün etkili kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Kentte 75 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri ulaşıma kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlattı.
Kars Merkeze bağlı 24 köy, Akyaka 9, Arpaçay 10, Digor 4, Kağızman 2, Sarıkamış 16 ve Susuz 10 olmak üzere toplam 75 köy yolu kar ve tipiden dolayı ulaşıma kapalı bulunuyor.
İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediyor. Karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını zaman zaman tipi engelliyor.
2850 RAKIMLI YUVA DAĞI’NA TIRMANIŞ
Van Patika Doğa Sporları Kulübü üyesi 11 dağcı, 2850 rakımlı Yuva Dağı’na 8 saate tırmanarak Van Gölü’nün eşsiz güzelliğini izledi. Van'da yaşanan çetin kış şartlarıyla dağlara yağan metrelerce kar hayatı olumsuz etkileyip yüzlerce köy yolunu ulaşıma kapatırken, dağcıları da zirvelere yönlendirdi. Patika Dağa Sporları Kulübü’nden 11 kişilik bir sporcu kafilesi, şehir merkezinden 65 kilometre uzaklıkta bulunan Gevaş ilçesindeki 2850 rakımlı Yuva Dağı’nın zirvesinde bulunan şelaleye tırmanış gerçekleştirdi. Yaklaşık 8 saat süren tırmanış, kar karınlığının fazla olması nedeniyle oldukça yorucu geçti. Yuva Dağı’na tırmandıkça Van Gölü’nün eşsiz mavisi yaklaşık 2 metreye ulaşan bembeyaz kristal karlarla birleşince ortaya çıkan güzellik ise seyrine doyulmaz görüntüler oluşturdu.
Van Gölü havzasının dağcılık ve kış sporları bakımından son derece uygun şartlara sahip olduğunu söyleyen Patika Doğa Sporları Başkan Yardımcısı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Bingöl, “Van Gölü havzası kış tırmanışı için son derece uygun. Amacımız Türkiye ve dünyadaki dağcıları bu eşsiz manzarayla bir araya getirmek. Zirveye çıktıkça eşsiz bir manzarayla karşı karşıya geliyorsunuz. Van Gölü’nün eşsiz mavisi metrelerce karın oluşturduğu kristal tabaka ve el değmemiş bir doğa, bunların hepsi burada. Yaklaşık 8 saat yürüdük ama bu manzarayı görünce tüm yorgunluğunuz gidiyor" dedi.
ULAŞIMA KAR VE TİPİ ENGELİ
Ardahan’ın Posof ilçesinde kar ve tipi nedeniyle buzlanan yollarda ağır tonajlı araçlar yoldan çıktı, ulaşımda aksamalar yaşandı. Kar ve tipinin etkili olduğu 2 bin 550 rakımlı Ulgar Dağı’nda TIR’lar ilerlemek güçlük çekti. Buzlanan yolda makas yapan TIR’lar yoldan çıkarak kara saplandı. TIR’ların kurtarılması için bölgeye çekiciler ve traktörler sevk edildi. Karı ekmek kapısı haline dönüştüren köy sakinleri TIR’ları traktörleriyle çekerek para kazandı.Jandarma trafik ekipleri bölgede araç sürücülerine yardımcı olurken zaman zaman trafik ulaşıma kapandı.
HAVA ULAŞIMINA SİS ENGELİ
Ankara-Muş seferini yapan Anadolu Jet Hava Yolları firmasına ait yolcu uçağı aşırı sis nedeni ile Muş Havaalanı’na iniş yapamadı. Muş’ta hava muhalefeti nedeni ile Ankara-Muş seferini yapan Anadolu Jet Hava Yolları firmasına ait yolcu uçağı havaalanına iniş yapamadı. Görüş mesafesinin 300 metreye kadar düştüğü bölgede iniş izni almayan uçak, rotasını Elazığ Havaalanı’na çevirdi.
Elazığ Havaalanı’na iniş yapan uçakta bulunan yolcuların karayolu ile Muş ve çevre illere getirilecekleri bildirildi.
ARPAÇAY BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEDE SINIR TANIMIYOR
Kars’ın Arpaçay İlçesi Belediye Başkanı Enver Akkaya, iş makinelerinin giremediği kaldırım ve caddelerin karını temizlemek için ‘Seyyar kar Kürüme Aracı’ alarak kaldırım ve caddelerin yollarının karını temizledi.
Belediye Başkanı Enver Akkaya, Arpaçay’ın en çok kar yağan ilçelerden birisi olduğunu ve cadde, sokak ve kaldırımların karlarını temizlemek için kar küreme aracı aldıklarını söyledi.
Başkan Akkaya; “Biz özellikle dar sokak ve kaldırımların karlarını temizlemekte sıkıntı yaşıyorduk. İş makinelerimiz bu yerlere giremiyordu. Ama bu mazeret olamazdı. Biz önceleri insan gücüyle buraların karlarını temizliyorduk. Şimdi belediye bütçesinden aldığımız kar küreme aracını devreye soktuk. Ve kar temizleme çalışmalarımıza başladık” dedi.
Arpaçay Belediye Başkanlığı’nca alınan Kar Küreme Aracı, ile belediye yetkilileri, kaldırım ve caddelerin karını temizledi.
Kar temizleme çalışmalarını Belediye Başkanı Enver Akkaya’da yerinde gördü. Yapılan çalışmalarla cadde ve kaldırımların karı temizlendi.
HAKKARİ’DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Hakkari’de kapanan köy yollarının yeniden açılması için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. Olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü Hakkari’de gerek kar yağışı gerek çığların düşmesi sonucu halen kapalı bulunan 40 köy ve mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu Hakkari’nin köy ve mezralarında yapılan geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda birçok yol yeniden ulaşıma açılırken, çığların düşmesi sonucu kapanan 40 köy ve mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.
Önceki gün kar yağışının belirli aralıklarla etkisini sürdürmesinin ardından bu defa karla karışık yağmur yağması üzerine sel tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Hakkari-Şırnak karayolu üzerindeki Çığlı köyünde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından bölgeye gönderilen iş makinelerinin çalışmalara başladığı belirtildi. Çığlı köyü muhtarı Abdurrahman Ecer, 200 hanelik ve 600 nüfusu bulunan köylerinin akşam saatlerinde büyük bir sel tehlikesi geçirdiğini belirterek, şans eseri evlerin zarar görmediği belirtti. Muhtar Ecer, “Akşam saatlerinde köyün dere yatakları başta olmak üzere Hakkari-Şırnak karayolu sel suları altında kaldı. Sel suların evlere zarar verebileceği tehlikesi üzerine köylüler elbirliği yaparak küreklerin yardımıyla suyun önünü açtılar. Daha sonrada valilik ve Çukurca Kaymakamlığı’nı arayarak yardım talebinde bulunduk. Çığ tehlikesi nedeniyle gece köye gelemeyen iş makineleri bugün sabah saatlerinde gelerek çalışmalara başladı. Bu duyarlılıktan dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.
TATVAN’DA TRAFİK KAZASI
Bitlis’in Tatvan ilçesinde yolların buzlanması sebebiyle TIR ile kamyonetin çarpışması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi.  Kazada, Muş’tan Ahlat istikametine giden Remzi B. yönetimindeki 49 AV 738 plakalı TIR ile sürücüsü öğrenilmeyen 13 AR 222 plakalı kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Remzi B. yönetimindeki 49 AV 738 plakalı TIR yaklaşık 100 metre sürüklendi. Kaza nedeniyle her iki araçta maddi hasar oluştu. Araçlar olay yerine gelen çekicilerle yoldan kaldırıldı.
İSTİNAT DUVAR ÇÖKTÜ MAHALLE SAKİNLERİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Hakkari’de istinat duvarının çökmesi üzerine mahalle sakinlerinin şans eseri ölümden kıl payı kurtuldukları belirtildi.  Bulak Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan yolda belediye tarafından bir yıl önce yapılan 5 metre yükseklikte ve 200 metre uzunluğundaki taştan istinat duvarı, kar yağışı ve akabinde yağan karla karışık yağmura daha fazla dayanamayarak büyük bir gürültü ile çöktü. Çökmenin akşam saatlerinde meydana gelmesinin bir mucize olduğunu belirten mahalle sakinleri, duvarın askıda kalan diğer bölümünün çökmesinden endişe ettiklerini söylediler. Mahalle sakinleri, “Bir yıl önce araçların uçurumdan yuvarlanmaması için belediye tarafından taştan istinat duvarı yaptırıldı. Ancak son günlerde etkili olan kar yağışı ve karla karışık yağmur nedeniyle akşam saatlerinde duvarın baş kısmında bir çökme meydana geldi. Okulların tatil olması ve duvarın akşam saatlerinde çökmesi büyük bir mucizedir. Gündüz çökmesi halinde yolda geçenlere zarar verebilirdi. En büyük tesellimiz duvarın akşam çökmesi ve kimsinin o sırada oradan geçmemesidir. Duvarın baş tarafı çöktüğü için ortasında ise taşlar askıda kalmış ve devamı her an gelebilir. Bu nedenden dolayı belediye ile görüşerek bir önlemin alınmasını istedik” şeklinde konuştular.
Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, şu anda karla mücadele çalışması yaptıklarını belirterek ön kısmında çöken istinat duvarının yaz aylarında yeniden yapılacağını belirttiler.
 

 
Türkiye ATAÜNİ’yi konuşacak
 
Artık galibiyet zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 yıldır çocuk hasreti çekiyorlar
Erzurum'un merkez Aziziye İlçesi'ne bağlı Başçakmak Köyü'nde yaşayan 15 ...
16 hasta kurtarılarak tedaviye alındı
Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle hafta sonu yolu kapanan köylerden 16 ...
Doğu yeniden beyaza büründü
Erzurum’da Pazartesi günü güneşli bir hava, Salı ve Cuma günü ise kar ...
 
194 köy yolu ulaşıma kapalı
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yeniden başlayan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz ...
25 günde 293 hasta kurtarıldı
Erzurum’da 2013 kış sezonu içerisinde 293 hastanın kurtarılarak Erzurum’daki ...
Aile Eğitimi kursu tamamlandı
Aile Eğitimi” kursunu başarıyla tamamlayan 27 kursiyere düzenlenen törenle ...
 
16 yıldır annesini arıyor
Fatma’nın babasının yıllar önce Erzurum’dan İzmir’e inşaatlarda çalışmak ...
Palandöken’de istişare etkinliği
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediyede çalışan memurlarla ...
73 köy yolu kapandı
Erzurum'da 73, Ağrı'da 41, Iğdır'da 6 olmak üzere toplam 120 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva