ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>ASAYİŞ
6 Ekim 2023 Cuma - 06:37

‘38 bin 731 terörist etkisiz hale getirildi’

Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 37 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde bin 388’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 731’e ulaşmıştır. ' dedi

‘38 bin 731 terörist etkisiz hale getirildi’

Aktürk, kararlılıkla uygulanan terörü kaynağında yok etme stratejisine dikkati çekerek, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 37 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde bin 388’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 731’e ulaşmıştır. ‘ dedi

Milli Savunma Bakanlığı, 1, 3 ve 4 Ekim’de düzenlenen hava harekatları ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen 58 hedefin başarıyla imha edildiğini açıkladı.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görevli Tuğamiral Zeki Aktürk, kararlılıkla uygulanan terörü kaynağında yok etme stratejisine dikkati çekerek, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 37 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde bin 388’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 731’e ulaşmıştır. Ayrıca Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflere yönelik 1, 3 ve 4 Ekim’de hava harekâtları icra edilmiştir. Bu kapsamda teröristlerce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 58 hedef başarıyla imha edilmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir” diye konuştu.
“Terör inlerini bir gece ansızın yerle bir etme azim ve kararlılığımız şiddetle sürecek”
Teröre karşı icra edilen faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirten Aktürk, “Terör inlerini bir gece ansızın yerle bir etme azim ve kararlılığımız; eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar artan bir şiddetle sürecek, gereken yer ve zamanda terör yuvaları yok edilmeye devam edilecektir” diye konuştu.
Bakan Güler, Irak Savunma Bakanı ile bir araya gelecek
Komşu ülkelerin egemenlik hakları ve toprak bütünlüğü gözetilerek terörle mücadele edildiğini dile getiren Aktürk, “Irak ile yakın iş birliği içinde devam etmektedir. Bu çerçevede bugün bakanlığımızda bakanımız ile Irak Savunma Bakanı arasında başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularının ele alınacağı bir görüşme gerçekleştirilmektedir” açıklamasında bulundu.
Suriye’de icra edilen faaliyetlere ilişkin de açıklamada bulunan Aktürk, konuşmasına şöyle devam etti:
“Diğer taraftan Suriye’de harekât alanlarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimleri de devam etmektedir. Yıl içerisinde birliklerimize yönelik gerçekleştirilen 348 taciz ve saldırıya gerekli karşılık verilerek, 22’si son bir haftada olmak üzere bin 13 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede istikrarın sürdürülmesi için gerekli tüm tedbirler alınmakta, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanmasına yönelik çalışmalara da devam edilmektedir.”
Son bir haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 530 şahsın yakalandığını bildiren Aktürk, “Bu şahıslardan 9’u FETÖ terör örgütü üyesidir. 4 bin 196 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece 1 Ocak’tan bu yana hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 593’e yükselmiştir. Yakalanan şahıslardan 369’u FETÖ mensubu olmak üzere toplam 533 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 166 bin 611 olmuştur” diye konuştu.
Milli Savunma Bakanlığı’nın terör örgütü FETÖ ile mücadelesinin de yeni bilgi, belge ve veriler ışığında devam ettiğini belirten Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde FETÖ ile iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek FETÖ ile mücadele edileceği vurgusunu yaptı.
KFOR Komutanlığı 10 Ekim’de devralınacak
Kosova'da güvenliği sağlamakla görevli KFOR Komutanlığının devralınacağını ifade eden Aktürk, “10 Ekim’de icra edilmesi planlanan KFOR Komutanlığı devir teslimine ilişkin hazırlıklar devam etmektedir. Görevi devralacak KFOR Komutanımız Tümgeneral Özkan Ulutaş, 25-29 Eylül tarihleri arasında NATO Karargâhı ve SHAPE’te inceleme ve koordinasyon faaliyetlerini tamamlamış, 3 Ekim itibarıyla Kosova’ya intikal etmiştir. KFOR Komutanlığı ülkemiz sorumluluğunda da, NATO ve Birleşmiş Milletler kararlarına uygun olarak uluslararası sorumluluğun gerektirdiği tam bir tarafsızlık ve şeffaflık ile görevini yerine getirmeyi sürdürecektir” şeklinde konuştu.
Aktürk, ayrıca Libya’da meydana gelen kasırga felaketi nedeniyle gemi ve uçaklarla ulaştırılan yardımların ardından 28 Eylül’de askeri kargo uçağı ile Libya’ya sağlık personeli ve sağlık malzemesinin sevkinin sağlandığını bildirdi.
Personel ve askeri öğrenci alım ve temin faaliyetlerine ilişkin de konuşan Aktürk, “Millu Savunma Üniversitesinde görevlendirilmek üzere dış kaynaktan muvazzaf subay adayı temini başvuruları 9-22 Ekim; iç ve dış kaynaktan hukuk sınıfı muvazzaf subay adayı temini başvuruları ise 6 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında yapılabilecektir. Şanlı ordumuzda görev yapmak isteyen tüm gençlerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Özhaseki’den 'kentsel dönüşüm' değerlendirmesi
 
Yumaklı hibe desteklerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ yerleşkesinde kaza: 1 yaralı
Atatürk Üniversitesi kampüsü içinde meydana gelen kazada 19 yaşındaki ...
Erzurum Emniyeti vatandaşı bilgilendiriyor
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, uyuşturucu ...
Erzurum’da el yapımı tabancalar ele geçirildi
Erzurum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ...
 
Şehit yadigarının 15 yıllık baba özlemi
3 Ekim 2008 tarihinde PKK’lı teröristler tarafından Aktütün Karakoluna ...
Görevden uzaklaştırıldı
Tunceli Munzur Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim ...
Van’daki evlat nöbeti devam ediyor
Van’da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler 68’inci ...
 
Emniyetten 'En İyi Narkotik Polisi Anne' etkinliği
Palandöken Kaymakamlığının koordinesinde İçişleri Bakanlığı’nın “Bağımlılıkla ...
Erzurum'da terör operasyonu: 9 gözaltı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Bölücü terör örgütüne yönelik tüm Türkiye’de ...
MSB’den Irak’ın kuzeyine hava harekatı
Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyine saat 19.00’da hava harekatı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva