ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EKONOMİ
15 Nisan 2019 Pazartesi - 12:44

35 bin 150 KOBİ ve girişimciye destek

KOSGEB, güncellenen programları ve yeni çıktığı çağrılarla yılın ilk çeyreğinde 565 milyon TL’lik destek ödemesi gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İlk üç aylık periyotta 35 bin 150 KOBİ ve girişimcimize 415 milyonu geri ödemesiz 565 milyon liralık destek verdik” dedi.

35 bin 150 KOBİ ve girişimciye destek

KOSGEB, güncellenen programları ve yeni çıktığı çağrılarla yılın ilk çeyreğinde 565 milyon TL’lik destek ödemesi gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İlk üç aylık periyotta 35 bin 150 KOBİ ve girişimcimize 415 milyonu geri ödemesiz 565 milyon liralık destek verdik” dedi.

KOSGEB, bu yıl Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’nı yüksek teknolojiye uyarlayarak, girişimcilere 360 bin TL’ye kadar destek imkanı sağladı. İş Birliği Destek Programı ile ilk kez teknoloji düzeyi yüksek KOBİ’lere büyük işletmelerle iş birliği yapmaları durumunda 10 milyon TL’ye varan miktarda destek kararı alan KOSGEB, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı’nda orta yüksek ve yüksek teknolojili her bir ürün için 5 milyon TL’ye kadar bir bütçe ayırdı. KOSGEB ayrıca KOBİ Gelişim Destek Programı’nda “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” çağrısına çıktı.

“İLK ÜÇ AYDA YAKLAŞIK 565 MİLYON TL DESTEK ÖDEMESİ YAPTIK”

Bir taraftan yeni destek programlarını duyuran, diğer yandan revizyon çalışmalarını sürdüren KOSGEB, Ocak-Mart döneminde KOBİ ve girişimcileri sevindirdi. Bu yılın ilk üç ayında ödemesi gerçekleşen KOSGEB desteklerine ilişkin veriler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank tarafından açıklandı. Bakan Varank, 2018’in ilk çeyreğinde KOSGEB’in 216 milyon TL destek ödemesi gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “2019’un aynı döneminde bu rakam iki katını aştı. KOSGEB olarak ilk üç ayda yaklaşık 565 milyon TL destek ödemesi yaptık. Bu üç aylık periyotta 35 bin 150 KOBİ ve girişimcimize destek verdik. 550 milyon TL’lik ödemenin 415 milyon TL’si geri ödemesiz olurken, 47 milyon TL’si geri ödemeli olarak gerçekleşti. İşletmelerin ve girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla da 104 milyon TL’lik destek sağladık” açıklamasında bulundu.

“KOBİ'LERİMİZ VE SANAYİCİLERİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK GEREKLİ ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İlk çeyrekteki KOSGEB desteklerine program bazlı bakıldığında 178 milyon TL ile girişimcilik desteklerinin ilk sırada yer aldığını kaydeden Varank, KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 129 milyon TL’lik ödeme yapıldığını söyledi. Varank, geri kalan 259 milyon TL’nin de KOBİ’lerin teknolojik üretim ve yatırımları için diğer programlar çerçevesinde aktarıldığını bildirerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, yeni hükümet sistemimizin sağladığı güçlü koordinasyondan faydalanarak başta KOBİ'lerimiz olmak üzere sanayicilerimizin gücüne güç katacak gerekli adımları atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRETİM OLMAZSA OLMAZIMIZ”

“Milli teknoloji, güçlü sanayi” vizyonuyla yollarına devam ettikleri aktaran Varank, “Vizyonumuza uygun olarak ilerlememizde KOBİ ve girişimcilerimizin büyük rolü olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de yüksek teknolojili üretim olmazsa olmazımız. Bu anlamda, KOBİ’lerin yüksek teknolojiyi tabana yaymasını istiyoruz. Ülkemizin uluslararası rekabette gücünü kalıcı olarak arttırmasının yolu da yüksek teknolojiden geçiyor. Bu nedenle nihai hedefimiz, KOBİ’leri uluslararası rekabetin aktörü haline getirmek” dedi.

“TEK GÜNDEMİMİZ EKONOMİ OLACAK”

31 Mart yerel seçim sürecinin geride kaldığını vurgulayan Varank, “Önümüzdeki 4,5 yıl boyunca seçim yok. Bu fırsat penceresinden en iyi şekilde faydalanacak, tüm enerjimizi yapısal temellerimizi güçlendirici adımlar için harcayacağız. Tek gündemimiz ekonomi olacak. Katma değerli üretim öncülüğünde büyüme hedefimiz var. Bu amaçla yerlileşme programından yatırım ortamının iyileştirilmesine, yatırım teşviklerinin etkinleştirilmesinden, nitelikli işgücünün yetiştirilmesine varıncaya dek pek çok alanda önemli reformlara imza atacak, güçlü bir büyüme için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Dadaş nüfuzu artıyor
 
Kocaeli’de 4 gün Erzurum konuşuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ilk sıradan inmedi
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- TBB 2019 Şubat ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı
ESOB’tan prim beklentisi
Fırat, “Hem işsizliğin önüne geçmek hem de esnafı bu yükten kurtarmak ...
Varank: “Hedefimiz, Türkiye’yi büyütmek”
Varank, 31 Mart Yerel Seçim sürecinin geride kaldığını belirterek, “Bu ...
 
TÜYAP İnşaat-Kent ve Gayrimenkul Fuarına yoğun ilgi
TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen Erzurum İnşaat-Kent-Gayrimenkul ...
ESOB’tan cansuyu kredisi beklentisi
Fırat, “Esnafımız düşük sermayesiyle AVM ve zincir marketlerle başa çıkmaya ...
Sekmen:'Erzurum Fuar Merkezi olarak anılacak'
Sekmen, açılışta yaptığı konuşmada, “Erzurum’un turizm değerlerine 5 yılda ...
 
Erzurum ekonomisinde inşaat gündemi
“Erzurum İnşaat-Gayrimenkul ve Kent Fuarları 2019” Tüyap Recep Tayyip ...
Erzurum ekonomisi için yerel dayanışma
Yücelik, “Üreten ve ürettiğini pazarlayan bir Erzurum için bu işbirliğini ...
Erzurum'da 2019 kamu yatırım süreci başladı
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Erzurum ile ilgili yatırım ve hizmetleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva