ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
4 Eylül 2019 Çarşamba - 15:59

33 engelliyi sevindirdiler

Tewifo Help Dünya Derneği ve Türk Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı’nca Erzurum’da 33 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye alınarak teslim edildi.

33 engelliyi sevindirdiler

Tewifo Help Dünya Derneği ve Türk Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı’nca Erzurum’da 33 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye alınarak teslim edildi. Törende 2017 yılında Şırnak Gabar’da gazi olan Uzman Çavuş Abibekir Durmuş’a da tekerlekli sandalye verildi.

Tekerlekli sandalye dağıtımı dolayısıyla Erzurum Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Erzurum Valisi Okay Memiş, Merkezi Almanya’da bulunan Tewifo Help Dünya Derneği temsilcileri, Türk Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı Başkanı Rıza Demir ve kurum müdürleri , engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

33 engelli vatandaşa sandalyeleri törene katılan protokol tarafından teslim edilirken, engelliler arasında 4 Nisan 2017 tarihinde Şırnak Gabar’da teröristlerle çıkan çatışmada yaralanarak gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Abubekir Durmuş da vardı. Tedavisi devam eden uzman Çavuş Durmuş, sandalye ile hayatının biraz daha kolaylaşacağını belirterek yetkililere teşekkür etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş törende yaptığı konuşmada, “Engelli kardeşlerimizin yaşamlarına bir nebze olsun katkı sunmak, yaşamlarını kolaylaştırmak, empati yapmak, onlarla beraber olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu gün burada bulunuyoruz. Bu gün çok anlamlı bir gün, şehit yakınlarımızın anlamlı bir faaliyete imza atması sosyal sorumluluk açısından takdire şayan bir davranıştır, şehit yakınlarımızın engelliler konusundaki duyarlılığı örnek alınması gereken bir çalışmadır” dedi.

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı Erzurum Şube Başkanı Rıza Demir’de konuşmasında, “Türkiye Gaziler ve Şehit Yakınları Vakfı olarak Erzurum’da ki üç sosyal projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki amacımız engelli kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım edebilmektir. İlk projemizi ve bundan sonraki projelerimizi de aynı şekilde her zaman sosyal projelerde yer almaya adamış bulunuyoruz” diye konuştu.

Erzurum Valisi Okay Memiş ise konuşmasında “İlk göreve başladığımda ilk resmi töreni yine bu kurum aracılığı ile yapmıştım. Bu gün de yine Almanya’da faaliyetini sürdüren TEWİFO Help Dünya Derneği, bu dernek Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın kurduğu bir dernektir. Bu projede yaklaşık bir TIR ayakkabı, giysi, oyuncak ve ev tekstil ürünleri, şehir merkezi ve köylerinde ikamet eden vatandaşlara ulaştırılmış, bu sevindirici bir durum. Bu gün de 33 adet tekerlekli sandalyenin, 10 adedi belirlenen engelli vatandaşlarımıza ulaştırılmış, 5 adet sandalye ilimiz ilçelerinden müracaat eden engellilerimize gönderilmiştir. 18 adet sandalye İl Müdürlüğümüz tarafından engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarını artırmak üzere teslimleri yapılıyor. Şunu açık söyleyeyim ki hepimiz birer engelli adayıyız. Fiziksel bütünlüğümüzün kaybedilmesi her birey için vardır. Özellikle modern Türkiye’de sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde, eskiden engelli vatandaşlarımız çok caddelerde veya sokaklarda değillerdi, hatta onun aileleri bile endişe içindeydiler, hatta utanıyorlardı, sıkılıyorlardı, köyde yaşıyorsa köye çıkaramıyordu, şehirde yaşasa şehre çıkarmıyordu, bu kurumlar 6 bir 867 engelli vatandaşlarımıza evde bakım hizmetinden bile yararlandırılıyor. Bu yardımların ilimizde yıllık toplam değeri 464 Milyon TL. yardım girdisi var ki bu olağan üstü bir durum” diye konuştu.

4 Nisan 2017 tarihinde Şırnak Gabar’da teröristlerle girdiği çatışmada yaralanıp gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Abubekir Durmuş’ta tekerlekli sandalyesini Vali Okay Memiş’in elinden aldı. Gazi Jandarma Uzman Çavuş Abubekir Durmuş, “Ben Şırnak Gabar dağında 4 Nisan 2017 tarihinde gazi oldum. 2017 yılından beri tedavi görüyorum. Allan Devletimizi başımızdan eksik etmesin. Her tür yanımızda oluyorlar. Sayın Valimiz bizim birkaç isteğimize kulak verdi, bizlere yardımcı oluyorlar, hayırlısı, ne bileyim bizlere el ayak olmaya çalışıyorlar, Allah razı olsun. Bu verdiği sandalyede bana el ayak oldu” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan sandalye teslim töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 
8 kişi adliyeye sevk edildi
 
Babalar ve çocuklar namazda buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ergedik ailesinin mutlu günü
Sunucu ve oyuncu Ömer Ergedik dünya evine girdi.
Organları 5 hastaya umut olacak
Iğdır'da trafik kazası sonucu ağır yaralanan 17 yaşında ki gencin organları 5 hastaya umut olacak.
ASP'den sportif açılım
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Sosyal Sportif ve Kültürel ...
 
YTB 30 uzman yardımcısı alacak
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 30 uzman yardımcısı ...
“Adalet bize ecdadın mirasıdır”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Dünyaya adaletle hükmetmiş ...
Çomaklı, Araştırma Hastanesi’nde incelemede bulundu
Çomaklı, fakülte ve birim ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda ...
 
Bahçeli: "Ülkü Ocakları vatan sevdasının kaynağıdır"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ...
Kavak Konutları’nda kura heyecanı
Büyükşehir Belediyesi, “Korunan Tarih, Dönüşen Şehir” sloganıyla yeni ...
“Bizim inancımızda şiddete yer yok"
Adalet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında ceza infaz kurumlarındaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva