ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EKONOMİ
7 Temmuz 2012 Cumartesi - 16:00

3 bin kişiye istihdam sağlanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) Kars İl Müdürlüğü hizmet binası ile İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı'nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Çelik, Kars’ta 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını müjdeledi.

3 bin kişiye istihdam sağlanacak

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) Kars İl Müdürlüğü hizmet binası ile İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı'nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Çelik, Kars’ta 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını müjdeledi.
Açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'deki ekonomik istikrara dikkat çeken Bakan Çelik, “Doğumuzda savaş var. 'Arap Baharı' adı altında önemli gelişmeler var. Nerede biteceği ve nerede duracağı belli değil. Bu sıkıntılar yaşanıyor. Batımızda adeta iflaslar var. Komşumuz Yunanistan’da ne olacak? Belli değil. İspanya’nın durumu ne? İtalya’nın durumu nereye gidiyor? Portekiz’de ne var ne yok? Buralarda ciddi sıkıntılar var. Ekonomileri durağan hale gelmiş. İnsanları geleceğine ümitle bakamadığı bir Batı var. Savaşların ve çatışmaların yaşandığı bir Doğu var. Çok şükür bunların ortasında yeşeren ve gelişen bir Türkiye var. Halkı, milleti dikkate almayan, Karslının duygularını, hissiyatını anlamayan iktidarlar uzun süre iktidarda kalamaz. Bir başka ifadeyle despotik ve tepeden inme yaklaşımlarla milleti idare edeceğini zanneden iktidarlar hep yanılmışlardır, bugün de yanılacaklardır. Batı'ya baktığımız zaman Batı’da başka sıkıntılar var. Lider yok. Batı’da liderlerin olduğu dönemlerde istikrar, gelişme ve kalkınma vardı. Hepimiz de bu nedenle Batı’ya özeniyorduk. Ama şimdi koalisyon hükümetleri oluşmaya başladı, iktidarlar zayıfladı ve olmadık marjinal partiler, koalisyonlar devreye girip siyasi iktidarları bozuldu. Siyasi iktidar bozulunca da ekonomi bozuldu ve işte bu sıkıntılarla karşı karşıyalar. Yani maaşlar artırılmıyor. Emekli maaşları donduruluyor ve hata aşağı çekiliyor. Devlete alınan memur ve işçiler işten çıkarılıyor. Bu nedenle Almanya’da 10 bin, İngiltere’de 490 bin kadro iptal ediliyor ve Yunanistan’da maaşlar yüzde 40 aşağı çekiliyor. İtalya’da 2014 yılına kadar emekli maaşları donduruluyor. Biz de memurumuza 4+4, enflasyonun üzerinde değilse enflasyon farkını da veriyoruz, zam yapıyoruz. Ama birileri konuşuyor. Neden çünkü Doğu’yu görmediği için, Batı’yı gezmediği için konuşuyor. Biz vatandaşımızı enflasyona, hayat pahalılığına ezdirmeyeceğimizin sözünü verdik. Bu şekilde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir memlekette SGK eğer sağlıklıysa o memlekette bütün işler düzgün gider. Eğer bu kurumda sıkıntı varsa memleketin diğer iş yerlerinde de sıkıntılar olur. Bu sıkıntı hayvancılığa, tarıma, sanayiye de yansır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’DE İNSANI İŞE YERLEŞTİREREK EKONOMİMİZİ BÜYÜTÜYORUZ"
İstihdamın arttığını belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çalışan insan sayısını artırmadan ekonomi büyütmüyoruz. 4 yılda 3 milyon 700 bin kişiyi istihdam ettik ama bu yetmiyor. Stokta işsizimiz var. Her yıl 800 bin yeni işsiz aramıza katılıyor. O zaman farklı argümanları devreye koyacağız. Neydi Toplum Yararına Çalışma Programı? Daha önce 6 ay çalışıyordunuz. Daha sonra 2 yıl ara veriyordunuz ki tekrar çalışasınız. Değişiklik yaptık ve şimdi 9 ay çalışacaksınız. 3 ay mola verdikten sonra bir 9 ay daha çalışacaksınız. 25 ilde yaptığımız çalışmalar var. Biz Kars’ta 2 bin kişini çalıştırılması konusunda Ankara’da planlama yapmıştık. Ama Başbakanımızın da en çok kızdığı planlar Ankara planlarıdır. Bize, 'Gidin yerinde görün. Yerinde görmeden konuşmayın' diyor. Çok da doğru diyor. Biz de geldik Kars’ta tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntıları çözmeye. Bölge milletvekillerimiz de bu konunun üzerinde duruyor. Onlar canla başla Kars’ın sorunları için Meclis'te de bakanlık koridorlarında çalışıyor. Buradaki sorunların çözümü zaman alabilir. Sulama ile ilgili projeler var. Hayvancılıkla ilgili şu anda yaşanan sorunlar var. Bu rakamın artırılması konusunu burada gördük. Ben de sizlere katılıyorum. 3 bin kişi çalışacak. 3 bin kişi toplum yararına çalışacak. 2 binini hemen bu ay içerisinde başlatacaklar. Bin kişi için de eylül ayında okulların açılması ile birlikte okullardaki ihtiyaçları da dikkate alarak güzel bir programlama yapacağız.”
Açılışın ardından AK Parti Kars il Başkanlığını ziyaret eden Çelik, partililerle bir araya geldi. Burada AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve partililer tarafından karşılanan Çelik, ülkenin çok inişli çıkışlı günler yaşadığını belirterek, "Yurt dışında 81 ilimizden milyonlarca insanımız yaşıyor. Dünyanın her ülkesinde bir akrabamız yaşıyor. 1961 yılında Türkiye’nin her ilinden vatandaşlarımızın iş bulmak için diğer illerine gittiğini görüyoruz. Kendi ülkelerinde aş ve iş bulmadıkları için gidiyorlar. 15 sene önce taş üstünde taş kalmamış olan Almanya’ya gidiyorlar. Yani 1945 yılında Almanlar savaşta perişan olmuş ama 1960 yılında Türkiye’den işçi istiyorlar. Böylece Türkiye’den Almanya’ya iş gücü göçü başlıyor. Şu işe bir bakın. Bugün Avrupa’da 5 milyona yakın vatandaşımız ekmek parası kazanmak için evinden, barkından, köyünden, eşinden dostundan uzak bir şekilde mücadele ediyor. O dönemde onlar işçi alırken biz ihtilallerle uğraştık. Biz başbakan asarken onlar bizlerden işçi alıyordu. Türkiye’de 1965 -1970 yılları arasında ekonomik istikrar vardı. Çok güzel bir dönemdi. O yıllarda yine güçlü bir iktidar vardı. Her şey kontrol altındaydı. Dünya aya giderken biz muhtıra verdik. Hemen her şey bitti. 1980’e geldik. O zaman adı AET olan AB çok parlak bir dönem yaşıyordu. Girme ihtimalimiz var. Yunanistan girdi. Bizim de beraber girme ihtimalimiz vardı. Neden? NATO kozumuz vardı. Biz sizi NATO’ya alırız. Biz de AB’ye birlikte girelim diye mücadele edecektik. Onlar AB’ye girdi. Biz ihtilal yaptık. Şimdi dünyada küresel sermayeler birleşiyor, yer altı zenginlikleri paylaşılıyor, bin bir türlü mücadele var. Dünya bunlarla uğraşırken biz kalktık 28 Şubat’ta yeşil sermaye, kırmızı ve beyaz sermaye ayrımı yaptık. Böylece enerjimizi içeride tükettik. Yazık ettik be. 40-50 yıl kendi kendimizle uğraşa uğraşa bu memlekete yazık ettik. Şimdi ise yeni bir istikrar dönemi başladı çünkü AK Parti sayesinde 3 dönem güçlü bir iktidarla son 30 yılın restorasyonunu yaptık" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Çelik ve beraberindekiler, açılış programından önce Evliya Camii içerisinde bulunan Hasan Harakani’nin türbesini ziyaret edip Kars Kalesi’ni gezerek dürbünle şehri izledi.

 
Sivas yolunda kaza: 1 ölü
 
TESK'ten AVM'lere gönderme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ATM zengini
BDDK 2011 yılı ATM, POS ve Üye İşyeri Sayılarının İllere ve Bölgelere ...
ERGİAD’dan ‘genç katma değer’
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD), toplumun her kesimine hitap ...
Sanat öğrenip, para kazanıyorlar
Karaçoban İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Erzurum Çalışma ve İş ...
 
Banka sayısında 33’üncü sıradayız
9 bin 760 banka şubesinin bulunduğu Türkiye’de Erzurum’un banka şubesi ...
Erzurum için 1001 Proje
Erzurum İl Koordinasyon kurulu üçüncü dönem toplantısı Vali Sebahattin ...
Dolu ekili arazileri vurdu
Erzurum’da etkili olan sağanak yağış ve dolu tarım arazilerini de vurdu.
 
ERGİAD’dan Kariyerli atılım
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD), işadamlarının kalifiye ...
DAP’ta tanıtım açılımı
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, ...
Memur Sen :Açlık sınırı bin 40 TL
Memur-Sen tarafından yaptırılan araştırmaya göre, Haziran ayında 4 kişilik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva