ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
8 Mart 2013 Cuma - 14:18

3.Kalp ve Damar Cerrahisi Günleri başladı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 3. Palandöken Kalp ve Damar Cerrahisi Günleri sempozyumu başladı.

3.Kalp ve Damar Cerrahisi Günleri başladı

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 3. Palandöken Kalp ve Damar Cerrahisi Günleri sempozyumu başladı.
Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde açılışı yapılan sempozyumda konuşan Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münacettin Ceviz, Fleboloji Derneği himayesinde Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği ile Ulusal Vasküler Endovasküler Cerrahi Derneği desteğiyle yapılan sempozyumda konuyla ilgili uygulamaların ve güncel sorunların ele alınacağını ifade etti.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı hakkında bilgi veren Ceviz, bölümlerinin, 1969 yılında, Prof. Dr. Ergün Sabar tarafından kurulduğunu söyledi.
CEVİZ BİLGİLENDİRDİ
“Açık kalp ameliyatlarına 1978’de Op. Dr. Fevzi Akçay tarafından başlandı. Aktif açık kalp cerrahisi 1986 yılında Prof. Dr. İlker Ökten ve Prof. Dr. Mustafa Paç tarafından gerçekleştirildi” diyen Ceviz, şu bilgileri verdi:“İlk koroner bypass operasyonu 1988 yılında Prof. Dr. Hikmet Koçak yaptı. Deneyimli bir merkez olan Anabilim Dalımızda, her türlü açık kalp cerrahisi (koroner, kalp kapağı, konjenital vb.) ameliyatlar ve bunun yanında aorta cerrahisi (acil ve elektif) ve periferik vasküler cerrahi ameliyatları başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Yılda 300` ün üzerinde açık kalp ameliyatı yapmaktayız. Anabilim Dalımız 37`si servis ve 14`ü yoğun bakım olmak üzere toplam 51 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Halen Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalımızda 5 profesör ve 2 yardımcı doçent görev yapmakta olup 6 araştırma görevlisi Kalp ve Damar Cerrahisi alanında tıpta uzmanlık eğitimi görmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar Anabilim Dalımız 28 tane uzman hekim yetiştirmiştir.”
POLAT’IN KONUŞMASI
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Polat’ta yaptığı konuşmada, sempozyumların önemli bilimsel etkinlikler olduğunu vurgu yaptı. Özkan, “Bu toplantılar elbette ki bilimsel açıdan baktığımızda çok kıymetli akademisyen ve eğitici hocalarımızın bilgi, birikim ve tecrübelerinin aktarıldığı, bilgi paylaşımının yapıldığı ve bir anlamda eğiticilerin eğitildiği platformlardır.” dedi.
Yaşanan bazı sorunlara da dikkati çeken Özkan, sağlık sistemini iyileştirme hedefi olan hekim yetiştirilmesi konusunda sürekli bir arayış olduğunu anımsatarak, bunun önündeki engelleri şu şekilde sıraladı:“Bilginin aşırı artması: Aşırı uzmanlaşma. İnsancıl özünü kaybetmesi: aşırı teknik, pahalı ve biyomedikal ağırlığa gidiş. Koruyucu uygulamalar yerine tedavi edici uygulamalara koşullandırma. Sağlık hizmetleri ile eğitim arasında tam bir anlayış birliği olmaması. Sağlık alanındaki metalaşma, tıp mesleğinin seçiminde iyi kazanç ve statünün öne çıkması. Eşitsizliklerin derinleşmesi.”
KOÇAK’TAN TEŞEKKÜR
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ta konuşmasında, sempozyuma Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’nde yetişmiş çok sayıda bilim adamanın katıldığını anımsatarak, katkı sunan herkese teşekkür etti.
“Erzurum tarihte olduğu gibi Cumhuriyet devrinde de, özellikle Atatürk Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte, bir eğitim merkezi olmuştur” diyen Koçak, şöyle devam etti:
“Bugün Erzurum bizim için, ülkemiz için çok önemli bir kentimizdir. Vücutta kalp ne ise Erzurum Türkiye için odur. Kalp sağlığı olmazsa organ nakillerinde bile yeterli başarıyı gösterilemiyor. Bu nedenle Erzurum’a birlikte gerekli önemi vermeye devam etmeliyiz.”
Son yıllarda Erzurum’da ulaşım, kış sporları, eğitim, turizm ve tarım gibi alanlarda ciddi gelişmeler gözlendiğini anlatan Koçak, “Şu anda Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’nin yanı sıra Erzurum Teknik Üniversitesi de eğitim öğretim faaliyetlerini başladı. İki vakıf üniversitesinin onayı da YÖK’te bekliyor. Kısa süre içerisinde onlar da start alacaklar” diye konuştu.
GÖZLEMEVİ
Bu sene inşaatına başlanacak olan Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) hakkında bilgi veren Koçak, “Öncelikle Türkiye’de ilk kez kırmızı ötesi (IR) astronomisi yapacak, Türk astronomisi için yeni ve sıcak konular açacak, disiplinler arası işbirliğine ve ulusal-uluslararası projelere açık, barındıracağı teknolojilere öncülük edecek, +4 m sınıfı teleskopu ile Türkiye’nin en büyüğü olacak bir yatırımı gerçekleştiriyoruz. Dünya’nın 3. en yüksek yerleşkesinde kurulacak Doğu Anadolu Gözlemevi dünyanın 5. büyük gözlem evi olacak” değerlendirmesini yaptı.
Erzurum Bilim, Müze, Doğa ve Eğitim Park Projesi’nin gerçekleşmesi için de her türlü çabanın verildiğini anlatan Koçak, şunları kaydetti: “ Bu projeler Erzurum’u tam bir cazibe merkezi yapacak. Erzurum bir marka şehir olacak. Bu yatırımlar ve tesisler aynı zamanda bilimsel birer altyapı olarak da kullanılacağından öğrencilerin ve bilimsel çalışma yapmak isteyenlerin de vazgeçemeyecekleri imkanlar sunacak.”
Açılış konuşmalarından sonra Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, “Sağlık hizmetlerinde kalite ve güven, önce hasta olmak” konulu bir konferans verdi. Açılışta Erzurum erkek ve kadın bar ekipleri bir gösteri sundu. Açılış, resepsiyonla sona erdi.
Sempozyum, 8-9 Mart tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Konferans salonunda devam edecek. Sempozyumun Prof. Dr. Ömer Beyazıt, Prof. Dr. Rüçhan Akar, Doç. Dr. Ramazan Gökmen Turan, Doç. Dr. Ramazan Gökmen Turan, Prof. Dr. Münevver Yüksel, Prof. Dr. Mustafa Paç, Prof. Dr. Ali Gürbüz, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahim Çolak, Prof. Dr. Melih Hulusi Us, Prof. Dr. Özalp Karabay, Prof. Dr. Sadettin Dernek, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Şeref Alp Küçüker, Prof. Dr. Cengiz Türkay, Prof. Dr. Erol Şener, Prof. Dr. Anıl Apaydın, Prof. Dr. Hakan Posacıoğlu, Prof. Dr. Harun Arbatlı, Prof. Dr. Necip Alp- Prof. Dr. Bingör Sönmez, Doç. Dr. Serap Aykut Aka, Prof. Dr. Sertaç Çiçek, Prof.Dr. Engin Bozkurt katılarak bilim alanlarıyla ilgili birer bildiri sunacaklar.
 

 
Bayrak’tan ayırımcılık tepkisi
 
Büyükşehir GM dil eğitimine yoğunlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat denetleme var..!
Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce ildeki tüm binalarda yangın denetimi yapılıyor.
‘Kadınlar toplumun temel taşı’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Elleri öpülesi fedakar kadın
Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Leyla Ildırlı, babasının ...
 
Yol İş’ten Kadınlar Günü kutlaması
Yol İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanlığı her yıl olduğu gibi, kadın ...
Bu da kardan adam rekoru
Erzurum’da yoğun kar yağışını fırsat bilenler yaklaşık 3 metre boyunda dev kardan adam yaptı.
KHB’den ekmek kampanyasına destek
TMO Şube Müdürü Necati Temir, Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ...
 
Yakutiye'de engelli dramı
Erzurum’da engelli baba ve oğlunun yaşadığı dram yürek burkuyor. Yıkılma ...
Erzurum’da kış, ilçelerde bahar
ÖZEL-Erzurum’da hafta sonuna kadar kar yağışı beklenmiyor. Kent merkezinde ...
Yakutiye’de kar mesaisi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe sınırları içerisinde karla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva