ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2014 Salı - 13:49

3. Erzurum Kariyer Günleri başladı

Erzurum Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 3 kurumun işbirliğiyle düzenlenen 3.Erzurum Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı, 67 firma ile iş arayanları bir araya getirdi.

3. Erzurum Kariyer Günleri başladı

Erzurum İl Müftülüğü çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen 3.Erzurum Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarının açılışına Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Erzurum İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, İlçe belediye başkanları, üniversite öğrencileri ve davetliler katıldı.
“Bu Fuarda İş Var” sloganıyla düzenlenen kariyer günü etkinliklerinin açılışında konuşan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Türkiye'nin son yıllarda işsizlikle mücadele noktasında büyük mesafeler kat ettiğini belirterek Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 25’ten yüzde 31'e ulaştığını söyledi.
“HER İŞİ YAPMA BİR İŞ YAP”
Kadınların iş gücüne katılımları yüzde 25 iken bugün yüzde 30’lara çıkmış durumdadır. Özel şirket ve holdinglerin yöneticiliği yapmış bir siyasetçi olarak gençlere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde baş gösteren ara eleman eksikliği ve iş beğenmeme konusu kentlerin en büyük sorunlardan biridir. Sizlere tavsiyem el becerilerimizi geliştiren kurslara katılıp iyi bir meslek edinmenizdir. Yıllardır binlerce işsiz gence umut ışığı olan kurslarımıza katılabilirsiniz. Böylelikle yeni bir meslek edinerek ekonomik özgürlüğünüzü sağlayabilirsiniz. Bize iş için gelen kardeşlerimize biz ilk önce sorarız mesleğiniz ne diye. Onlarda bize her işi yaparız diyor. Bizde diyoruz ki her iş yapma bir iş yap onu da tam yap bunun için gençlere tavsiyem gerek eğitimde olsun gerek eğitim dışında olsun mutlaka bir mesleğinizin olması gerekir. Bir alanda uzmanlık olacaksa okulun, eğitimin yanı sıra mutlaka mesleğe dönük çalışmalarımızın da olması gerekir.” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLER OKUL BİTTİĞİ ZAMAN TORPİL BULMAM LAZIM DİYE ÇALMADIK KAPI BIRAKMIYOR
Bugünün çok önemli bir gün olduğunu ve özellikle gençler için geleceğini, kariyerini planlayanlar için özel bir gün inşallah bunlardan gençlerimizde istifade eder. Düzenlenen iş fuarının bölgesel olmasını ve buradaki bütün konuşmalar gençlerimizi faydalı olmasını istiyordum. Ben şunu görüyorum. Üniversitedeki öğrencilerimizin özellikle Antalya, İzmir ve İstanbul gibi yoğun iş hayatının yaşandığı iller dışındaki üniversitelerde maalesef iş dünyasına yönelik ilgili istenilen seviyede olmadığını görüyorum. Daha hırslı, tırnaklarıyla kazıyan öğrencilerin daha az olduğunu görüyorum ve buna üzülüyorum. Bugünler gerçekten size iyi fırsatlar sunuyor bunları iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Sizin bu yaşlarda hayal kurmanız lazım. O hayalinizin gerçekleşmesi içinde ne engel varsa yavaş yavaş kaldırmanız gerekir. Günde 10 sayfa kitap okusanız bu sizin için faydalı olur ama günde 5 saat televizyon seyretseniz ayda kaç saat eder? Yıl sonunda ne elinize ne geçer koca bir sıfır. Dönem sonunda da okul bittiği zaman hemen torpil bulmam lazım. Torpilsiz girmek mümkün değil mi ? Elbette ki mümkün niye mümkün olmasın.” dedi.
Konuşmaların ardından iş fuarının açılışı yapılarak 67 işveren kurum tarafından kurulan stantlar gezildi. İş gücünü arz edenleri ile işgücü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmak, mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki bu işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmektir, ayrıca işgücünü arz eden ve arz etmeye hazırlanan kişileri, iş piyasası hakkında bilgilendirmek, istihdama girişlerini kolaylaştırmak ve çalışma hayatında başarılı olma konusunda rehberlik yapmak, işgücü talep eden firmaları çalışma hayatı konusunda bilgilendirmek, işgücü temininde yardımcı olmak ve insan kaynakları ve istihdam konusunda yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Kariyer günü etkinliklerimizde; kuruluşlarımıza kendilerini ve çalıştıkları sektörleri tanıtma olanağı vermek, gelecekte kuruluşların insan kaynaklarına katılacak mezun adayların hedeflerini belirlemede katkıda bulunmak, mezun ve mezun olacak öğrencilere iş görüşmesi olanakları sağlamak, ara sınıflardaki öğrencilere staj olanakları sağlamak, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırıcı seminer ve konferanslar, kişisel Gelişim konularında seminer ve söyleşiler düzenlemek, öğrencilerin firmalarla daha yakın iletişimde olmasını sağlamak, mezuniyet sonrası iş olanakları ve çalışma politikaları hakkında öğrencilerin bilgi edinmelerini sağlamak amaçlanmıştır.
Bu amaçlarla düzenlenen İstihdam Fuarı kariyer günü etkinlikleri ve Girişimcilik seminerleri öğrenciler ve iş arayanlara 2 gün boyunca hizmet verecek.

 
Palandöken deplasmanda yenildi: 0-3
 
Erzurumlu çocuklar Çocuk Film Festivali’nde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Son 72 gün…!’
M.COŞKUN-Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından 6552 sayılı Kanun ...
TPE Erzurum marka verilerini açıkladı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’dan eylül ayında 11, ocak-eylül döneminde ise 98 markanın tescil edildi.
‘Bu fırsat iyi değerlendirilmeli’
SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz 6552 Sayılı Torba Yasa ...
 
Erzurum'dan 9 ayda 157 başvuru
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’dan eylül ayında 15, ocak-eylül döneminde ise 157 ...
‘Bu fırsat iyi değerlendirilmeli’
SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz 6552 Sayılı Torba Yasa ...
DAP’ta besicilik atılımı
DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile TİGEM arasında “DAP Bölgesi Koyunculuğunun ...
 
Güvenli’den Dubai örneklemesi
Güvenli, Erzurum’da kış turizmine yılın 365 günü imkan sunabilecek bir ...
Erzurum'un şirketleşme hızı değişmedi
MAHMUT AKDAĞ-TOBB eylül dönemi kurulan ve kapanan şirket verilerini açıkladı. ...
1 yılda yüzde 4’lük artış..!
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da ağustos 2014 döneminde kaydedilen trafikteki araç ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva