ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
17 Haziran 2019 Pazartesi - 05:52

230 genç sanatçı mezuniyet sevinci yaşadı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Öğrenciler, aileleri, öğretim üyeleri ve arkadaşları ile birlikte mezuniyetin verdiği gururu yaşadı.

230 genç sanatçı mezuniyet sevinci yaşadı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Öğrenciler, aileleri, öğretim üyeleri ve arkadaşları ile birlikte mezuniyetin verdiği gururu yaşadı.

15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen törene, Erzurum Valisi Okay Memiş, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat ile fakültede görevli öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet programında konuşma yapan GSF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, öğrencilerin aldıkları eğitim ve tecrübelerle kariyerlerine yön vererek elde edecekleri başarıların kendilerini gururlandıracağını ifade etti.

Dekan Bulat: “Mezun Olan Öğrenciler Üniversitemizi Layıkıyla Temsil Edecek”

Güzel Sanatlar Fakültesinin bugün yüzlerce mezunu ile hem yurt içinde, hem de yurt dışında akademik ve sanatsal etkinliklerde yer alıp, birikim ve deneyimlerini kazanıma dönüştürdüğünü aktaran Dekan Bulat, 2018-2019 Akademik Yılında; Geleneksel Türk Sanatları, Grafik, Seramik, Heykel, Müzik Bilimleri, Resim ve Sahne Sanatları Bölümlerinden mezun olan 230 genç sanatçının Atatürk Üniversitesini layıkıyla temsil edecek niteliğe ve donanıma sahip olduğunu söyledi.

Mezuniyet heyecanlarına ortak olmak üzere öğrencilerin yanlarında bulunan ailelerine de teşekkür eden Bulat, öğrencilerin sadece dersleriyle değil sosyal ilişkileriyle de ilgilenen, onlara doğru yolları gösteren, sorunların çözümünde onlarla doğru iletişim kuran ailelerin, mezuniyet sonrası dönemlerinde de öğrencilere en büyük desteği sağlayacaklarına yürekten inandığını belirtti.

Rektör Çomaklı: “Güzel Bir Gelecek Bizleri Bekliyor”

Yeni YÖK vizyonu ışığında başlatılan ve ülkemizin yükseköğretim ilkeleri doğrultusunda ilerleyen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, mezun öğrencilerin destekleri, akademik ve idari personelin emekleri ve çabalarıyla Atatürk Üniversitesinin önünde çok güzel bir geleceğin olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 4 yıllık eğitim ve öğretimin sonunda yetişen öğrencilerimizin en büyük mimarının öğrencilerin kıymetli aileleri ile değerli akademisyenlerimiz olduğunu vurguladı.

Rektör Çomaklı akademisyenlere hitaben şu şekilde konuştu: “Üniversitemize geldikleri günden mezuniyetine kadar ilmik ilmik işlediğiniz öğrencilerimizin mesleki ve sosyal hayatlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler yetiştirmenin ve yönlendirmenin gurur içerisindesiniz, onlara sadece mesleki eğitim bilgileri değil, bir birey olarak topluma karşı görev ve sorumlulukları bilincini de kazandırdınız bu sebepten dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”

Öğrencilerin, 62 yıllık köklü bir üniversiteden mezun olduklarını hatırlatan Rektör Çomaklı genç sanatçıların; mesleğin bütün gereklerini ve donanımlarını kazandıklarını, bu birikimle Atatürk Üniversitesini Türkiye’nin ve Dünyanın her bölgesinde en güzel şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.

“Sanat, Toplumların Emniyet Supaplarıdır”

Mezun olan öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Erzurum Valisi Okay Memiş, Atatürk Üniversitesi ve mezun ettiği öğrencileri ile gurur duyduklarını dile getirdi. Üniversitenin, Erzurum'un en önemli markası olduğunu vurgulayan Vali Memiş, göreve başladıktan sonra ziyaret ettiği ilk fakültenin Güzel Sanatlar Fakültesi olduğu bilgisini paylaştı.

Sanat olgusunu oldukça değerli bulduğunu ifade eden Memiş, bir ülkenin ekonomik krizle batmayacağını ancak; kültürel, sanatsal ve öz değerler açısından sorun yaşandığı takdirde ülkenin büyük bir tehlikeye gireceği değerlendirmesinde bulundu.

Sanatın herhangi bir dalından eser icra etmenin çok önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Vali Memiş, aynı zamanda bir çiftçinin iyi bir hayvan yetiştirmesini ya da bir çalışanın mesleğini doğru bir şekilde ifa etmesini de sanat olarak değerlendirdiğini belirtti.

Vali Memiş: “Yusuf Kardeşim İçin Geldim”

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezuniyet törenine iştirak etme sebebinin Resim Bölümünden mezun olan Yusuf Arslan olduğunu söyleyen Vali Memiş, Arslan'ın kendisini mezuniyet törenine davet ettiği bilgisini paylaştı. Verdiği sözü tutarak programa katıldığını kaydeden Erzurum Valisi Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yusuf çok özel bir insan. Sadece sol ayağı ile resim yapıyor. Benim de resmimi çizmiş. Verdiği emekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Başta Yusuf olmak üzere bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sizlere emek veren bütün akademisyenlere kutluyor öğrencilerimizin değerli ailenize şükranlarımı sunuyorum. Gösterdiği yakın ilgiden dolayı ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve ekibine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mini konser ile devam eden program, öğrencilerin mezuniyet diplomalarını alması ile son buldu.

 
ETÜ'de "Blackboard" Semineri
 
Cirit: “Bizim 5 bin yıllık bir tarihimiz var”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulu Cami'de Üç kutsal mescit
 Maket sanatçısı Doğan Hattatoğlu'nun yaptığı Kabe-i Muazzama, Mescid-i ...
"O Ses Karayazı"
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, ...
Ünlü Sesler Dadaşlarla Buluşuyor
Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen “Açık Hava Konserleri” programının ...
 
Sultan Sekisi'nin konusu Erzurum Kongresi’nin 100.Yılı
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, 26. Sultan Seksi ...
Hünerli eller iş başında
Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı-Kilim ve ...
GSF öğrencilerinden yıl sonu mezuniyet sergisi 
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencileri, yıl ...
 
10 köy okuluna 3 bin kitap hediye edildi
Bayburt Valiliği tarafından 10 köy okulu kütüphanesi için temin edilen ...
Oltu’ya hayran kaldılar
Türk Chopper Motosiklet Kulübünün 26 üyesi 2019 yılı büyük sürüşünün yedincisini ...
Gelecek Turizmde Başvuru Tarihi Uzatıldı
Yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla 12 yıldır T.C. Kültür ve Turizm ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva