ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Nisan 2015 Perşembe - 18:05

23 Nisan etkinliklerine kar engeli

Kars'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşırı kar yağışından dolayı salona alındı. 23 Nisan etkinlikleri İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

23 Nisan etkinliklerine kar engeli

Kars'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşırı kar yağışından dolayı salona alındı. 23 Nisan etkinlikleri İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle başladı. Kar yağışı altında yapılan tören Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin Atatürk Anıtı’na konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, aşı kar yağışından dolayı salona alındı. Kar altında ellerinde bayrakla bekleyen öğrenciler ise araçlarla İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’na taşındı.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun yaptı.

Gökhan Altun, temeli Ertuğrul Gazi tarafından atılan, Fatih Sultan Mehmet ile çağ açıp çağ kapatan, Yavuz Sultan Selim ile Mısır’a ulaşan ve Kanuni Sultan Süleyman ile Viyana kapılarına uzanan altıyüzyıl hüküm sürmüş bir imparatorluk, kendisine kurulan çeşitli tuzaklar, entrikalar sonucu bu tuzakları bozacak manevra alanlarını kaybetmiş ve tarih sahnesinde yorgun düşmüştür. İmparatorluğun bu güçsüz anını bekleyen sinsi düşmanlar, İmparatorluğa açıktan taarruza başlamış, devasa çınarın dallarını birer birer kopararak onun gövdesine kadar saldırmaya başlamıştır. Öyle ki; İmparatorluğun kalbi olan Anadolu toprakları emperyalist güçler tarafından saldırıya uğruyor her bölgeye her şehre her köye bu emperyalist güçler tarafından giriliyor, yerleşim yerleri birer birer saldırıya uğruyor ve Anadolu talan ediliyordu” dedi.

Altun, bu acımasız çirkin ve haysiyetsiz saldırılara karşı düzenli orduyla yan yana Anadolu insanının kurmuş olduğu çeşitli milis güçlerinin bu aç sırtlan topluluğuna karşı en çetin şartlarda mücadele verdiğini söyledi.

Türk milletinin topraklarını tek dişi kalmış canavar olan emperyalist zihniyete teslim etmektense bile bile ölümü göze aldığını anlatan Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla birlikte Erzurum ve Amasya kongreleri sonucu Ankara'da toplanan vatansever insanlar, bu saldırılara karşı başlattıkları mücadeleleri birleştirmek ve kendi topraklarını kurtarmak için karar alıyordu. Tüm bu olaylar sürerken 21 Nisan 1920’de Mustafa Kemal tarafından yayınlanan bildiride; 23 Nisan 1920 tarihinde milletin geleceğine yine milletin karar vermesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplanacağı açıklanıyordu. Böylece 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi 155 üyesiyle açılmış oluyordu. Artık bu meclis milletin kendi geleceğinin kendisinin belirleyeceği kararlar alıp ve bu kararları uygulayacak mekanizmaları oluşturacağı yegane yerdi. 1920’de Meclis açıldıktan bir yıl sonra bu tarihi öneme sahip olan gün, Milli Egemenlik Bayramı olarak kutlandı.1929’da Ulusal Egemenlik bayramı çocuklara hediye edilerek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 1979 yılında UNESCO tarafından çocuk yılı ilan edilmesi ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı uluslararası boyuta taşındı. O tarihten bu yana uluslararası çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır.”

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Tören folklor gösterileri, minik öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 23 Nisan törenine; Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kurum ve daire amirleri, siyasi partilerin il başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 
‘Gün, onların günüydü’
 
MHP adayları, STK ziyaretlerine devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gün, onların günüydü’
Ardahan’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kar yağışı altında başladı.
Gizemli işaretler merak uyandırdı
Erzincan Atatürk Kent Ormanındaki yüksek kesimlerde yer alan kaya kütlelerinde ...
‘Papa, sözüm sana’
Tarihçi Kop: ‘Allah'ın indinde birilerinin gözünün içine baka baka yalan ...
 
‘Şehirler ve Kültürler, Yörelerimiz’ projesi başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve yurdun dört bir ...
DAP İdaresi bir ilke imza attı
Prof. Dr. Oktay Belli, Urartu kültürü ile ilgili ilk defa böyle bir çalışmanın ...
Allahın rahmeti üzerlerine olsun
Sofu Dede, Çoban Dede, Cabbar Dede, Bulamaç Dede, Erkeş Dede, Arpaç Dede, ...
 
Gündüz: ‘Peygamberimizin sünnetine uymalıyız’
Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Gündüz İslam ümmetinin ...
TOKİ Doğu illerine odaklandı
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları ...
Kaybolan 80 yaşındaki adam bulundu
Bir iş nedeniyle Erzurum’a giden ve evde telefonunu unuttuğu için kendisinden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva