ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>TÜRKİYE
21 Nisan 2015 Salı - 04:04

‘2023'e koşarız Allah'ın izniyle’

Vatandaşlara seslenen Davutoğlu, "Siz varsanız biz de varız. Siz ayaktaysanız biz yürürüz. Siz yürürseniz biz koşarız, hedefe, 2023'e koşarız Allah'ın izniyle" dedi.

‘2023 e koşarız Allah ın izniyle’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı açılış töreninde yaptığı konuşmada, törene katılan herkese teşekkür ederek, "Çünkü saatlerdir soğukta, şemsiyeler altında ama Rabbimin rahmetine ve AK Parti iktidarının hizmetine şükrederek, bu meydanları doldurdunuz. Allah sizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

"Siz varsanız biz de varız. Siz ayaktaysanız biz yürürüz. Siz yürürseniz biz koşarız, hedefe, 2023'e koşarız Allah'ın izniyle" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bugün aslında tarihi bir gün birçok açıdan. Hem hizmete giren metro hattı açısından hem de CHP zihniyetiyle AK Parti zihniyeti arasındaki farkı görmek açısından. Bugün benim için de çok özel bir gün. Bakınız; 1977 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ne girdiğimde, bırakın buraya metronun gelmesini hayal etmeyi, Zircirlikuyu'nun karşısındaki Levent'in köşesinden otobüs bile geçmiyordu da otostopla öğrenciler Boğaziçi'ne geliyorlardı. Şimdi buradan Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrenci kardeşlerime ve öğretim üyelerine de sesleniyorum: O günden bugüne değişen şey, AK Parti zihniyetinin gelmiş olmasıdır. Çünkü aradan bir yüzyıl geçti. O, 20. yüzyıldı. Şimdi 21. yüzyıldayız ama fark gerçekten bir yüzyıl kadar farktır."

"İYİ BİR ÖĞRENCİ, YAVAŞ YAVAŞ ÖĞRENİYOR"

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun bugün bir ders aldığını belirterek, şunları kaydetti:"Nasıl bir ders biliyor musunuz? Kılıçdaroğlu her şeyi derdi de millet demeyi bilmezdi. Şimdi millet demeyi ona öğrettik. Daha çok şey demeyi öğrenecek ama millet demeyi öğrettik. İyi bir öğrenci, yavaş yavaş öğreniyor. Şimdi, bugün seçim bildirgesini okudu. Yukarıdan aşağıya, inşallah başka programlarda tek tek o bildirgedeki unsurlara cevap vereceğiz. Ancak bildirgenin bir özü var. Nedir biliyor musunuz? Halka sosyal yardım vadediyor. Aynı Kılıçdaroğlu biz halka sosyal devletin gereğini yapıp yardım götürürken, 'kömür, makarnayla halkı aldatıyorlar' diye şikayet eden Kılıçdaroğlu. Dersini almış, şimdi halka sosyal yardım taahhüdünde bulunuyor. Biz geldiğimizde toplamda sosyal yardım 1,1 milyar Türk Lirasıydı. Şimdi 26,5 milyar Türk Lirası sosyal yardım yapıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun hayalinin ulaştığı yere, biz çoktan ulaştık geçiyoruz. Bugün zikrettiği yardımların önemli bir kısmı, bizim zaten gerçekleştirdiğimiz yardımlar. Uçuyor, uçuyor ama niye biliyor musunuz? Verdiği taahhütlerin karşılığı yok. 'Nerede bu karşılık?' dediğiniz de noteri gösteriyor. Biz ise verdiğimiz sözün karşılığını doldurduğumuz hazinede gösteriyoruz hazinede."

"MİLLET SENİN İKTİDARA GELMENE İZİN VERMEZ"

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu bana 4 yıl verin diyor. Neden? Çünkü 4 yıl gelecek aynı SSK'da 1990'lı yıllarda yaptığı gibi gelip bizim doldurduğumuz hazineyi rezervlerimizi tüketip çekip gidecek. Sayın Kılıçdaroğlu, yok öyle yağma. Millet seni bırakmaz. Millet senin iktidara gelmene zaten izin vermez ama bu sözlerinin de hesabını sorar" dedi.

"İKTİDAR OLAMAYACAĞI İÇİN ÖNCE RAKAMLARLA OYNUYOR"

"Bugün verdiği rakamları da oyun zannediyor" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:O rakamlar oyun değil, o rakamların karşılığını bulmak için 24 saat çalışan AK Parti kadroları lazım, yiğitler lazım ama dediğiniz gibi oyun oynayacak vakti çok. Nasıl olsa iktidar olamayacağı için önce rakamlarla oynuyor. 8 Haziran'dan itibaren de muhalefetçilik oyunu oynayacak, sadece muhalefetçilik. Bir de paralelciler ve üst akıl ona ne diyorsa onu oynayacak. Başka bir şey oynamaya kudreti yetmez."

Davutoğlu, Prof. Dr. Mardin'i evinde ziyaret ettiBaşbakan Ahmet Davutoğlu, Prof. Dr. Şerif Mardin'i, evinde ziyaret etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin'in Beşiktaş Ulus'taki evinde dün gerçekleşen ziyarette, Davutoğlu'nun, Yeni Türkiye Sözleşmesi'nin bir kısmını Mardin'e okuduğu ve ikilinin sözleşmenin maddeleri üzerinde bir süre sohbet ettikleri öğrenildi.

Davutoğlu'nun Boğaziçi Üniversitesi'nden hocası olan Mardin'i ziyaretinde, eski günler yad edilirken, özellikle Davutoğlu'nun doktora dönemindeki çalışmaları hakkında konuşuldu.

Başbakan Davutoğlu, ziyaretle ilgili Twitter hesabından "İstanbul'da, ilminden feyz aldığım kıymetli hocam Prof. Şerif Mardin'i ziyaret ettim. Bir ilim adamı olarak hepimize örnek olan Sayın Mardin'i dinlemek, her zaman ufuk açıcı ve öğretici olmuştur" şeklinde iki mesaj ve iki fotoğraf da paylaştı.

 

 
'Türkiye’nin ihtiyacı başkanlık sistemidir’
 
‘Tek derdimiz insanlık onurunu savunmaktır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türkiye’nin ihtiyacı başkanlık sistemidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yeni Türkiye'yi inşa edebilmek için, yeni anayasa ...
Siyasetimizin odağı insan onuru
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Yeni Türkiye sözleşmesinde ...
‘Hizmet sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz milletimize hizmet sevdamızdan asla vazgeçmeyecek ...
 
‘Anlamlıdır bizim kardeşliğimiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Değerli Cumhurbaşkanı Nazarbayev’le ...
Bakan Eroğlu'ndan Erzurum hatırlatması
Ermeni komitecilerin Erzurum'da, Erzincan'da, Trabzon'da, Van'da yaptıklarını ...
'Aldıkları kararlar yok hükmündedir'
Erdoğan, ‘Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak bir ...
 
‘Sivil anayasa önceliğimiz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyetimizin ...
‘Kimse bu milletin tarihini sorgulayamaz’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Papa Francis’in Ermeni ...
Güllüce’yle bir ilk
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir arşiv müzesi kuracaklarını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva