ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
9 Eylül 2021 Perşembe - 16:01

2021 Tıp Teşvik Ödülü Prof. Dr. Çadırcı’nın

Eczacıbaşı Topluluğunun 1959 yılında tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri 62. yılında da sahiplerini buldu.

2021 Tıp Teşvik Ödülü Prof. Dr. Çadırcı’nın

Eczacıbaşı Topluluğunun 1959 yılında tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri 62. yılında da sahiplerini buldu.
“Bilime katkı, başarıya ödül” geleneğini 62 yıldır sürdüren Eczacıbaşı Topluluğu tarafından yer yıl düzenlenen Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. Birçok başlıkta ödüllerin verildiği törende 2021 Tıp Teşvik Ödülünün sahibi Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Elif Çadırcı oldu.
Prof. Dr. Çadırcı: “İnsanlığa Fayda Sağlamak İçin Çalışmalara Devam Edeceğim”
Ödül töreninin ardından bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Çadırcı: “Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde yaşanan küresel salgın ve doğa felaketleri hepimizi derinden sarstı ve hepsi birden; doğaya, çevreye ve insanlığa karşı sorumluluklarımızın, araştırma ve bilimin önemini bir kez daha gösterdi. Geleceğimiz için çok sayıda ders çıkardık. Hayatın her alanında bilime sarılmamız gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. İlk günkü istek ve heyecanla çalışmalarımıza devam edecek ve bilim insanı olmanın sorumluluğu ile insanlığa fayda sağmala gayretini sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizlere bu yolda destek olan herkese teşekkür ediyor, ödüle layık gören Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Bilimsel Değerlendirme Kuruluna şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.
Rektör Çomaklı: “Üniversitemizin Başarı Grafiği Giderek Yükseliyor”
Son yıllarda üniversitenin giderek artan bir başarı grafiğinin bulunduğunu aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Prof. Dr. Elif Çadırcı’nın Eczacıbaşı Topluluğunun tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 1959'dan bu yana “Bilime Katkı, Başarıya Ödül” sloganıyla sürdürdüğü bir ödülü almasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Prof. Dr. Çadırcı’nın bugüne dek yaptığı çalışmalar kapsamında çok prestijli bir ödüle layık görüldüğünü kaydeden Rektör Çomaklı, kendisini kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
Prof. Dr. Elif Çadırcı Kimdir?
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Çadırcı; 2008 yılında ROCHE-Osteoporoz ikincilik ödülünü aldı. Çadırcı, 2012 yılında Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Teşvik Ödülü’ne, 2013 yılında Türk Farmakoloji Derneği R. Kazım Türker Genç Farmakolog Teşvik Ödülü’ne, 2014 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Genç Bilim Adamı Teşvik Ödülüne (TÜBA-GEBİP) ve 2020 yılında Sağlık Bilimleri Alanında TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.
Prof. Dr. Elif Çadırcı, serotonin 5-HT7 ve ürotensinin UTR2 reseptörleri ve fizyopatolojik rolleri; sepsis, sepsis fizyopatololojisi ve yeni tedavi stratejileri; enflamasyon ve ilişkili hastalıklar; gastrik ülser ve bor madeninin kemik sağlığında kullanımı alanlarında çalışçalışmalarını sürdürüyor. Sepsis alanında yaptığı bir çalışma Shock dergisinde kapak makalesi olarak basıldı. Bugüne kadar TÜBİTAK tarafından desteklenen bir 1003 öncelikli alanlar, iki 1001 bilimsel araştırmalar ve bir 3001 başlangıç AR-GE projesinde araştırmacı olarak yer alan olan Dr. Çadırcı’nın bir 1001 TÜBİTAK projesinde yürütücülüğü bulunmaktadır.
Dört patenti olan Dr. Çadırcı’nın 128’i Science Citation Index kapsamında olmak üzere toplam 155 yayını, ulusal ve uluslararası birçok bildirisi bulunuyor. Yayınlarına yaklaşık 2.000 kere atıf yapılan Dr. Çadırcı’nın, Web of Science’a göre H-indeksi 26’dır. Bugüne kadar iki yüksek lisans ve beş doktora öğrencisinin tezinde danışmanlık yapmış olan Dr. Çadırcı halen Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde müdürlük görevini yürütüyor ve lisans/lisansüstü düzeyinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ediyor.

 
MHP Bölge İstişaresi 12 Eylülde gerçekleştirilecek
 
Vanlı annelerin evlat nöbeti devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyağacı hizmetinde yeni uygulama
İçişleri Bakanlığı soyağacı oluşturma hizmeti ile dijital dönüşüm alanında ...
Otomobilin ön tarafını kesti nikah masası yaptı
Erzurum’un Oltu ilçesinde Oto Aksesuar işi yapan Ahmet Hakan Macit hurdadan ...
Devlet elinden geleni yapıyor, ya vatandaş?..
Tüm ülkede olduğu gibi Erzurum'da da her bir sağlık çalışanı sergilediği ...
 
MEB’den ‘Covid-19 Salgın Yönetim Destek Merkezi’
Yeni eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. Yüz yüze eğitimin bir kez daha ...
Toplu taşımada PCR testi zorunlu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, toplu ulaşım araçlarına getirilen PCR ...
Bedir: ‘Yoğun bakımda 72 hastamız var’
Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, il genelinde Covid-19 nedeniyle ...
 
ERKADIN’dan destek çağrısı
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Hınıs’ın Erence ...
Konaklı Kayak Merkezi Ağaçlandırılıyor
Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Bölge Müdür Yardımcısı Sultan ...
Karataş’tan Akşener’e sert tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Ekrem ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva