ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
2 Ocak 2018 Salı - 15:44

2018 hedefi 'kalkınma, yatırım ve istihdam'

Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılını ziyaretler, temel atma törenleri ve açılışlarla yoğun bir tempoda tamamladı

2018 hedefi  kalkınma, yatırım ve istihdam

Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılını ziyaretler, temel atma törenleri ve açılışlarla yoğun bir tempoda tamamladı. Toplam 61 ile giden ve birçok yurt dışı ziyareti gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, 2018'de de hız kesmeyecek. Yıldırım'ın gündeminde en önemli madde, 'kalkınma, yatırım ve istihdam' olacak.
2017 yılına Fırat Kalkanı Harekatına katılan askerleri, Oğuzeli Gönderme Merkezinde ziyaret ederek giren Başbakan Yıldırım, 2018'e saatler kala ise Eğirdir Dağ Komando Tugayındaki askerlerle bir araya geldi. Karaburun Eğitim ve Tatbikat Alanında incelemelerde bulunan Başbakan Yıldırım, yılın son saatlerinde Isparta’da 112 Komuta Kontrol Merkezini ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, Isparta’dan dönüş yolunda uçağın kokpitine gelerek pilotların hava trafik kontrol kulesiyle bağlantı kurduğu frekanstan seyir halindeki uçakların ve Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi çalışanlarının yeni yılını da kutladı.
Başbakan Yıldırım 2018 yılına ise Emniyet Genel Müdürlüğünde girdi. Yeni yıla huzur ve güvenle girilmesi için 81 İl’de alınan tedbirleri Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezinde takip eden Başbakan Yıldırım, illerde denetim yapan emniyet mensupları ile de canlı bağlantı yaparak onların yeni yılını kutladı. Başbakan Yıldırım Ankara'da görev yapan tüm polislerin de telsizle yeni yılını tebrik etti.
Birçok ülkeyi ziyaret etti
Başbakan Yıldırım, 2017 yılında birçok ülkeye ziyaret gerçekleştirdi. İlk ziyaretlerinden birini Irak’a gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, Somali Konferansı’na katılmak ve İngiltere Başbakanı Theresa May’ın davetlisi olarak iki kez İngiltere’ye gitti. Münih Güvenlik Konferansına katılmak üzere Almanya’ya da giden Başbakan Yıldırım, Türkiye’den Vietnam’a Başbakan düzeyindeki ilk ziyareti gerçekleştiren isim oldu. Vietnam’ın yanı sıra Singapur’da da temaslarda bulunan Başbakan Yıldırım, vize krizinin yaşandığı dönemde ABD’ye kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Gürcistan, Malta ve Yunanistan’ı da ziyaret eden Başbakan Yıldırım, KKTC’yi de yalnız bırakmadı. Yıldırım, yılın son ziyaretlerini ise Güney Kore, Bangladeş ve Suudi Arabistan’a gerçekleştirdi.
61 ile 94 ziyaret
Başbakan Yıldırım, geçtiğimiz yıl yurtiçi ziyaretlere de ağırlık verdi, 61 ile 94 ziyaret gerçekleştirdi. Yıldırım, seçim bölgesi İzmir’e 8, memleketi Erzincan’a 4, Eskişehir-Kayseri-Kırıkkale’ye ise üçer kez gitti. Başbakan Yıldırım, Ardahan, Artvin, Karabük, Çankırı, Hakkari, Şırnak, Kocaeli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Sivas, Elazığ, Burdur, Edirne ve Mersin’i de ikişer kez ziyaret etti. Başbakan senenin son gününde Burdur ve Isparta’ya ziyaret gerçekleştirdi.
Çok sayıda konuk ağırladı
Yıldırım, 2017 içerisinde İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ürdün, Pakistan, Bulgaristan, Ukrayna başta olmak üzere yaklaşık 15 ülkeden mevkidaşını da Türkiye’de ağırladı. Başbakan Yıldırım BM Genel Sekreteri ile çok sayıda ülkenin Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanını da Türkiye’de misafir etti.
2017 temel atmalar ve açılışlarla geçen dolu bir yıl oldu
Başbakan Yıldırım, geride bıraktığımız yılı temel atma törenleri ve açılışlarla geçirdi. Başbakan Yıldırım 2017’in en önemli temel atma törenlerinden birini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çanakkale’de gerçekleştirdi. Ayak açıklığı bakımından
'dünyanın en uzun köprüsü' olma unvanını alacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temeli 18 Mart Şehitleri Anma Gününde atıldı. Başbakanın ayrı bir önem verdiği köprünün 2023'te hizmete açılması hedefleniyor.
'Aşkımız hiç bitmesin, Keçiören Metrosu gibi olsun' sözleri ile bilinen Keçiören Metrosu da Başbakan Yıldırım’ın ilk açılışını yaptığı projelerden biri oldu.
2017 yılında bazılarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldığı temel atma ve açılış törenleri ise şöyle: "Mersin Şehir Hastanesi-Yozgat Şehir Hastanesi açılışı, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Kesimi açılışı, Zigana Geçidi temel atma, Çanakkale Havalimanı Terminal binası açılış, TEM Edirne Karaağaç Meriç Köprüsü açılışı, Çandarlı Otoyolu temel atma, Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu açılışı, Lojistik Destek Gemisi’nin denize indirilmesi, Yenikent-Temelli yolu temel atma, Ankara-Kahramankazan yolu temel atma, yerli otomobil için atılan imzalar, Kemaliye-Dutluca yolu temel atma, Keçiören’de 34 eğitim tesisinin temel atma töreni, Orman Bakanlığı’nın 375 dev eser açılışı, Üsküdar-Ümraniye Metro hattı açılışı, Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge merkezi temel atma töreni."
2017 müjdelerin de yılı oldu
Yılın son ayında Başbakan Yıldırım’dan müjdeler de arka arkaya geldi. Taşeron düzenlemesi ve kamuya 2018 yılında 110 bin personelin alınacağı haberi memnuniyetle karşılandı. Yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen ekonomi, Başbakanın 2018 yılında da en önemli gündem maddesi olacak. Başbakan Yıldırım’ın 2018 gündeminde ‘Kalkınma’, ‘İstihdam’ ve ‘Yatırım’ başlıkları ile yüksek faiz ve enflasyonla mücadele de ilk sıralarda yer alacak. 2018 yılı ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyum yasalarının düzenleneceği ve FETÖ ile mücadele davalarının sonuçlanmasının beklendiği bir yıl olacak.

2018'de büyük açılışlar olacak
Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2018 yılında önemli açılışlara da imza atacak. Bu yılın en önemli açılışı İstanbul Üçüncü Havalimanı olacak. Havaalanına ilk uçak Şubat ayında inecek ancak resmi açılışı 29 Ekim’de yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘rüyam’ dediği çılgın proje Kanal İstanbul’un temelinin de 2018’de atılması planlanıyor. Ovit Tüneli, Artvin’i sahille birleştirecek olan Cankurtaran Tüneli, İzmir-Manisa yolundaki Sabuncubeli Tüneli ve Van-Hakkari yolundaki Güzeldere Tüneli de 2018 yılında açılışını yapılacak önemli projelerden biri olacak.
2018 hızlı trenler ve metroların yılı
Yıldırım, 2018 yılında ardı ardına metro açılışları gerçekleştirecek. Marmaray’ın devamı olan Gebze-Halkalı hattının açılışını yapacak olan Başbakan Yıldırım, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının test sürüşlerini de başlatacak. Ankara’da Sincan’la Kayaş arasında hizmet veren banliyö hattını metro seviyesine çıkaracak olan Başkentray da bu yıl işletmeye açılacak. Başbakan Yıldırım, metro sistemleri ile ilgili müjdenin büyüğünü Ankaralılara verecek. AKM-Gar- Kızılay metro hattının yapımına başlanırken, 'Metro Esenboğa Projesi' hazırlanacak. İstanbul’da da 27 kilometrelik Yeni Havalimanı-Halkalı Metro Hattının ihalesine çıkılacak.

 
ETSO'dan KGF beklentisi
 
Erzurumsporlu Gökhan dünya evine girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
El Cüneydi: “Erdoğan’la tanışmayı istiyorum”
El Halil şehrinde 10'dan fazla İsrail askerinin gözlerini bağlayarak gözaltına ...
'Alçaklara hak ettiği dersi verdiniz'
Yıldırım, "Türk ordusu milletiyle et ve tırnak gibidir. Bunu en son 15 ...
Cumhurbaşkanı'ndan 2018 mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla bir görüntülü mesaj yayımladı.
 
'Akif'i hürmet, rahmet ve minnetle anıyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
'Müslümanların tavrı kırılma noktası oldu'
“ABD’nin provokatif Kudüs kararı karşısında Müslümanların tavrı bir kırılma ...
2 Yeni KHK Resmi Gazete’de yayımlandı
Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni ...
 
Hayırlı olsun
TBMM Genel Kurulu'nda 2018 bütçesi 305 oyla kabul edildi.Oylama sonrası ...
'Dünya 5'ten büyüktür'
Erdoğan, ''Dünya 5'ten büyüktür. Hele hele 1'den haydi haydi büyüktür ...
Trump'ın tehdidine sert cevap!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kültür ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva