ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EKONOMİ
21 Ocak 2016 Perşembe - 06:45

2015 KUDAKA yılı oldu

M.COŞKUN-ÖZEL-Erzurum'un kalkınmasına büyük katkı sağlayan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) 2015'de 113 projeyi hayata geçirdi.

2015 KUDAKA yılı oldu

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal, ajans olarak 2015 yılında toplam 113 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, bölgede hedefledikleri vizyonun gerçekleşmesi için 2016'da bu çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.

Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal, "İktisadi Kalkınma Mali Destek Programında 37 proje,     Yerel Kapasitenin Artırılması Mali Destek Programında 25 proje, Doğrudan Faaliyet Desteği Programında 17 proje, Teknik Destek Programında 33 proje ve  Güdümlü Proje Desteği 1 proje olmak üzere 2015 yılı içerisinde toplam 113 projeyi hayata geçirdik. 2015 yılındaki Ajansımızın aktif destekleri; İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı, Yerel Kapasitenin Artırılması Mali Destek Programı, Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik destek programlarıdır. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programına ayrılan bütçe 8 milyon TL’dir. Bu programa 141 proje başvurusu yapılmış, 52 proje başarılı bulunmuştur. Bunlardan 37’si ile sözleşme imzalamıştır. Yerel Kapasitenin Artırılması Mali Destek Programına ayrılan bütçe 4 milyon TL’dir. Bu programa toplamda 162 proje başvurusu yapılmıştır. Başarılı bulunan 31 projeden 25’i ile sözleşme imzalamıştır.Doğrudan Faaliyet Desteği Programına ayrılan bütçe 1 milyon TL’dir. Bu programa 46 proje başvurusu yapılmıştır. Bunlardan 18’i başarılı olup, 17’si ile sözleşme imzalanmıştır.Teknik Destek Programına ayrılan bütçe 250 bin TL’dir. Yapılan 53 proje başvurusunun 33’ü başarılı bulunmuş ve hepsiyle sözleşme imzalanmıştır" diye konuştu.

2016 YILINA 11 MİLYON 250 BİN TL BÜTÇE AYRILDI

Bölgenin belirlenen vizyonu yakalayabilmesi için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Dr. Mehmet Ali Çakal, 2016 'da yapılacak destekler için 11 Milyon 250 bin TL bütçe ayırdıklarını ifade etti. Çakal, "Tarımsal Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara) 3,5 Milyon TL, Üretimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (Kar Amacı Güden Kuruluşlara) 6,5 Milyon TL, Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) 1 Milyon TL, Teknik Destek Programı (TD) ise 250 Bin TL bütçe ayrılmıştır" dedi.

"TRA1 DÜZEY BÖLGE 2 PLANI " İNSAN ODAKLI KALKINMA ANLAYIŞI ORTAYA KOYUYOR

Ajansın yaklaşık 4 bin kişinin katkısını alarak yoğun bir süreçte hazırladığı TRA1 Düzey 2 Bölge Planı'nın(2014-2023) bölgenin sosyoekonomik kalkınması için insan odaklı bir kalkınma anlayışı ortaya koyduğunu belirten Genel Sekreter Vekili şöyle konuştu; "Plana göre bölgede insan üretim için kaynak, nitelikli kazanç için sosyal sermaye ve yaşam için de odak olarak kabul edilmektedir. Bölgede mal ve hizmet üreten sektörler olan tarım, turizm, sanayi ve diğer hizmetler sektörlerinde kaliteli insan kaynağı olmadan nitelikli üretimin olmayacağı aşikârdır. Nitelikli üretimin kazanca dönüşebilmesi için düşük maliyetin ve yüksek karlılığın sağlanması açısından sosyal sermayenin geliştirilmesi ve bölgede ekonomik ve sosyal canlılığı sağlamak ve sürdürmek için odağına insanı koyan ve iç ve dış çevresine yönelik cazibesi olan yerleşim mekânlarına sahip bir bölgenin oluşturulması gereklidir."

"VİZYONUMUZ BÖLGENİN YAŞANABİLİRLİĞİNİ ARTIRMAK"

Kuzeydoğu Kalkınma Ajansının vizyonundan bahseden Çakal,  Ajansın hazırlamış olduğu bölge planında bölgenin vizyonunu “yüksek irtifa ve bozulmamış doğal yapıdan kaynaklanan ayırt edici özelliklere sahip tarımsal ürün miktarını artırmış; ürettiğini işleyerek değerinde pazarlayan; kaliteli ve çeşitli hizmet sunumu ile iç ve dış yakın coğrafyası için çekim merkezi olmuş; yaşanabilirliği yüksek bir bölge olmak” şeklinde tanımladı. Çakal, Bölgenin belirlenen vizyonu yakalayabilmesi için ise belirlenen gelişme eksenleri; başta nitelikli ve ayırt edici özellikteki ürünler olmak üzere tarımsal üretimin miktar ve kalitesinin artırılması; bölgede üretilen hammaddenin işlenerek katma değerli ürün haline getirilmesi; sunduğu kaliteli hizmetler ile bölgenin yakın ve uzak coğrafyası için bir sunum merkezi haline gelmesi ve bölgenin yaşanabilirliğinin artırılması gerektiğini söyledi.

 
Siyasette yeni yaklaşım
 
Doğan, Asım’ın Nesli’ni anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte 2015 Vergi Vizyonumuz
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2015 yılı Vergi Tahsilatının ...
SGK 2015 sonu verileri açıklandı
M.AKDAĞ-SGK Erzurum 2015 yılı Aralık dönemi bazlı verileri açıklandı.
Erzurum 2 sıra geriledi
M.AKDAĞ-Erzurum 2015 yılı sonu itibariyle protestolu senet tutarı bakımından ...
 
Tapar 2015 Erzurum verilerini paylaştı
M.COŞKUN-Erzurum Defterdarı İsmet Tapar Türkiye’nin en büyük 4’üncü hazine ...
30 girişimci adayı sertifika aldı
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) ile KOSGEB tarafından ...
Erzurum EMO temsilcisini seçti
Erzurum Elektrik Mühendisleri Odası temsilcisi Namiye Sınırkaya oldu.
 
DAP’ta Et Borsası gündemi
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim öncesi “Erzurum’da et borsası kurulacak” vaadi hayata geçiriliyor
DAP’tan Bingöl’e park desteği
Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Belediyesi tarafından 7 ...
Erzurumlu 1 yılda 2.6 milyarlık çek ödedi
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da 2015 yılı toplamında 135 bin 997 çek ödendi, ibrazında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva