ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Kasım 2008 Pazar - 15:34

2011’e Antalya Desteği

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Erzurum’un ev sahipliği yapacağı 2011 Kış Oyunları için tanıtım desteği verecek.

2011’e Antalya Desteği

AK Parti Siyaset Akademisi’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Erzurum’da belediyeciliğin önemini anlattı. Erzurumlu ciritçilerin de katıldığı görkemli bir törenle karşılanan Başkan Türel, önce Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti, ardından Siyaset Akademisi’nde ders verdi.

ANTAL-ERZURUM İŞBİRLİĞİ

“Antalya Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un ve 2011 Kış Oyunları’nın emrindedir” diyen Menderes Türel, organizasyonun tanıtımı için Antalya’da girişimlere başlama sözü verdi. Türel, “Yılda Antalya’ya 9,5 milyon turist geliyor. Bu turistlerin yüzde 97’si de hava yolunu kullanıyor. Antalya Havalimanı’nda, Erzurum ve 2011 Kış Oyunları’nın tanıtımını yapacak bir stant oluşturalım. Bu stant Antalya’ya gelen turistlere, Erzurum ve 2011 konusunda tanıtım desteğinde bulunsun” diye konuştu.

TÜREL’DEN ERZURUM’A ÖVGÜ

Erzurum’a gelinde ciritçiler tarafından karşılanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile bir süre görüştü. Antalya’da yürütülen belediyecilik hizmetleri hakkında bilgiler veren Türel, Erzurum’daki belediyecilik çalışmalarını ise, Tavşaloğlu’ndan dinledi. Başkan Küçükler’den sonra, Türkiye’nin en genç ikinci Büyükşehir Belediye Başkanı olan Menderes Türel, Erzurum’a duyduğu hayranlığı da dile getirdiği sohbette, şehre, ‘Doğu’nun Paris’i’ şeklinde bir nitelendirme yapılmış olmasının bile az kalacağını ifade etti. Antalya’daki en büyük turistik değerin deniz ve sahil olduğuna işaret eden Türel, “Bizde deniz ve sahil var, Erzurum’un da Palandöken’i ve karı var. 2011 Kış Oyunları, inanıyorum ki bu mücevherin işleneceği bir organizasyon olacaktır” şeklinde konuştu. Ziyarette daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’e Oltu Taşı bir tespih hediye edildi.

“İNSAN HAYATININ HER AŞAMASINDA BELEDİYE VE BELEDİYECİLİK VAR”

Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından AK Parti’nin açmış olduğu Siyaset Akademisi’nde ders veren Başkan Menderes Türel, akademi öğrencilerinin sorularını da yanıtladı. Belediyelerin, halkla en yakın ve en iç içe durumundaki kamu kuruluşları olduğuna vurgu yapan Türel, “Bir insanının doğumundan tutunuz da, ölümüne kadar geçen zaman dilimi boyunca belediyelere iş düşüyor. Yani bir insan yaşamının her aşamasında belediye ve belediyecilik var. Bu nedenle belediyelerin yüklendikleri sorumluluklar çok büyük” dedi.

Antalya’da yapılan yatırımlar hakkında bilgiler de veren Başkan Menderes Türel, Erzurum’a bir de müjdeli haber verdi. Antalya’nın bir turizm cenneti olduğunu ve yılda 9,5 milyon turistin Antalya’ya geldiğine dikkati çeken Türel, “Antalya’da Erzurum’u tanıtıcı yatırımlar yapılamaz mı?” şeklindeki bir soruya ise, “Antalya sizindir, emrinize amadedir” yanıtını verdi.

ANTALYA HAVALİMANI’NA 2011 KIŞ OYUNLARI STANDI KURULACAK

2011 yılında yapılacak olan Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın tanıtımı için Antalya Havalimanı’nda bir Erzurum standı açabileceklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Kentimize yılda ortalama 9,5 milyon turist geliyor. Bu turistlerin yüzde 97’si ise havayolunu tercih ediyor. Gelin bizim havalimanımızda bir stant kuralım. Bu stant, Antalya’ya gelen turistlere hem Erzurum’u, hem de 2011’i tanıtsın. Böyle bir çalışma hem iki il arasındaki işbirliğini geliştirir, hem de 2011 öncesinde yabancı turistlerin zihinlerinde Erzurum’a dair izler bırakır. Bu çalışmayı mutlaka yapalım. Ya da farklı görüşleri olanlara da açığız. Bizim kapımız da sizlere açık, imkanlarımız da. Üzerimize ne düşüyorsa seve seve yapalım” şeklinde konuştu.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Kayak Sezonuna Hazır
Türkiye'nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken Kayak ...
Uluslararası Dadaş Film Festivali Başladı
Erzurum'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali Cumartesi günü başladı.
Tespih Geleneği Canlılığını Koruyor
Tespih, Türk Kültürünün yaşayan en canlı motiflerinden biri olmayı sürdürüyor. ...
 
Turizm’e “Güneş” Doğacak
Doğası ve tarihiyle emsalsiz turistik zenginlikleri barındıran Erzurum, ...
Erzurum, Doğa Harikaları Merkezi
Sahip olduğu 25 bin 66 kilometrekare yüzölçümüyle Türkiye topraklarının ...
EDT, Çocukları Sevindiriyor
Erzurum Devlet Tiyatrosu ''İki Efendinin Uşağı'' ve ''Kırmızı Şapkalı ...
 
EDT, Diyarbakır Turnesinde
Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) ''Tehlikeli Saplantı'' adlı oyunu, Diyarbakırlı ...
Erzurum 1926’yı Arıyor..
Erzurum’un, sosyal, ekonomik, kültürel ve spor alanında yaşadığı gerilemeyi, ...
3. Dadaş Film Festivali Başlıyor
Kültür Bakanlığı, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva